Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ezo-Konyha: Mire képes a narancs?

Egyszerű, hétköznapi és mégis csodálatos déligyümölcs a narancs. Már egy ideje télen-nyáron beszerezhető, általában nem megfizethetetlen és ami még fontos, viszonylag nagyobb mennyiségben is jóízűen lehet fogyasztani. Érdemes tehát felfedezni, milyen spirituális haszna van a narancsevésnek.

 

 

Érdekes, hogy maga a narancssárga szín a szellem és a nemi vágy egyensúlyát jelképezi. A Távol-Keleten, Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhisták például azért viselnek narancssárga öltözéket, mert a megvilágosodás fényét, illetve lángját szeretnék magukban elérni. Ezen felül az isteni szeretet megnyilatkozása is a narancssárga színhez kapcsolódik. A zsidó tradícióban a ragyogás és a fényűzés színe.

 

Spirituális szempontból a narancssárga a keresztcsonti csakra hangulatszíne, tehát aki narancsszínű ruhát visel, ezt a csakráját erősítheti. Azonban a táplálkozásban a narancsszínt nem a zöldségek, avagy gyümölcsök fizikai megjelenési formájára vonatkoztatjuk, hanem a kisugárzásukat vesszük figyelembe. A növények kisugárzása ugyanis sokkal jobban elárulja, hogy melyik részünket (szervünket) erősíti és támogatja az adott növény, mint az anyagi megjelenése. Például a vöröskáposztának nem vörös vagy lila a kisugárzása, ahogy elvárnánk tőle, hanem narancsszínű!

 

Ez alapján a narancsot, mint gyümölcsöt vizsgálva az emberi logikától egészen eltérő következtetésekre juthatunk. Ugyanis a narancs, illetve annak frissen facsart leve az alulról számított harmadik csakrára, a napfonat csakrára, van kifejezetten jótékony hatással. Ez az energiaközpontunk kétujjnyi távolságra a köldökünk felett helyezkedik el.

 

 

Miért érdemes erősíteni ez a csakránkat a narancslé elfogyasztásával? Először is, mert ez a terület auránk erőközpontja. A személyiségünk ereje, tüzességünk és temperamentumunk hőfoka ebből táplálkozik. Ha valakinek jelentős a belső ereje, karizmatikus személyiség, olyan típus, akire hallgatnak az emberek és kikérik a véleményét, akkor minden bizonnyal optimálisan működik a solar plexusa, azaz a napfonat csakrája – így is hívják ezt az energiaközpontunkat.

Ha valamilyen energiát veszünk fel a környezetünkből és azt be kívánjuk építeni a saját auránkba, akkor roppant fontos, hogy a napfonat csakránk jól működjön. A gyomor, a máj, az epe és a hasnyálmirigy működése szervesen hozzátartozik ehhez a csakrához. Mindezekért ajánlatos karbantartanunk és óvnunk ezt a területet. Ebben segíthet a narancs kifacsart leve.

 

Ebből következik, hogy aki túl sokat aggódik, idegeskedik, naponta többször és hosszabb ideig frusztrált állapotba kerül, aki hajlamos a szorongásra, vagy indulatai váratlan dühkitörésekbe torkolnak, annak okvetlenül ajánlott frissen préselt narancslevet iszogatnia. Ezen esetekben a narancs valódi csodaszerré válik, ugyanis energiái csökkentik a napfonat csakra terheltségét, ezáltal védik az épségét, illetve oldják a keletkező feszültséget. Tehát a narancs által valamiféle védettséget nyerhet mindenki a stressz ellen, és némiképp ellensúlyozhatja az idegrendszerében és az aurájában keletkező feszültség romboló hatásait. Természetesen a narancs nem csak lé formájában fogyasztható, bár úgy sokkal nagyobb mennyiséget tudunk bevinni belőle a szervezetünkbe és az auránkba.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..