Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ezo-Konyha rovat

Miről szól az Ezo-Konyha?

Manapság egyre többen tudatosítják magukban, hogy a fizikai táplálkozással befolyásolni lehet a bennünk zajló lelki folyamatokat és az auránkban végbe menő energiaáramlásokat. Minden táplálékunknak megvan a maga sajátos kisugárzása. Valamennyi ételünk és italunk energiákból épül fel. Így természetes, hogy az elfogyasztott táplálékaink között szép számmal szerepelnek építő jellegű és magától értetődően gyengítő, vagy esetenként romboló jellegű összetevők. Mi azokat az ismereteket szeretnénk közreadni, melyek az építő, harmonizáló és energiával feltöltő tudatos táplálkozáshoz vezetnek el, vagy járulnak hozzá. Ez az utat nyugodtan nevezhetnénk spirituális táplálkozásnak is, hiszen ez a tudás ezoterikus alapokon nyugszik.

 

 

Az Ezo-Konyhában elsősorban a spiritualitás és nem a tudományosság szempontjait vesszük figyelembe, amikor táplálékainkat bemutatjuk és tanácsokkal, tippekkel látjuk el az érdeklődőket. Ennek oka részben az, hogy egyes esetekben nagyok lehetnek az eltérések az általunk feltárt információk és a közismert akadémikus tudomány által közölt ismeretek között, sőt elveink akár ellenmondásban is állhatnak a mai paradigmákkal. Ezzel együtt holisztikus (egységes) szemléletünket visszaigazolja a gyakorlat.

 

A Méz, mint elixír

– a folyékony, aranyló étek –

 

Ezúttal a mézzel ismerkedhetünk meg közelebbről.

A méz jótékony hatásait nem kell bemutatni, hiszen az egyik legcsodálatosabb ősi étkeink egyike. A méz már sokszor bizonyította, hogy energiái védik, megújítják és regenerálják az emberi test sejtjeit. Ugyanakkor a méz azért nagyon fontos táplálék a spirituális utat járók körében, mert hatalmas koncentrációban tartalmaz egy különleges energiafajtát, nevezetesen, naperőt.

 

Miközben a méhecskék végzik a dolgukat, nem is tudják, mekkora segítséget nyújtanak nekünk lelkes szorgoskodásukkal. A méhek ugyanis a virágporral együtt hatalmas mennyiségű napenergiát is begyűjtenek a számunkra. E „folyékony arany” azután elég sokáig magába zárja, mintegy elraktározza számunkra a felbecsülhetetlen értékű naperőt. Az késő őszi, téli és kora tavaszi időszakban valóságos kincsnek számít ez az elixír, mivel életerő-növelő hatása óriási.

 

A naperő túl azon, hogy egy valóságos energiaforrás, még az energiáinkat (az auránkat) is tisztítja, és emeli a rezgésünket. A rezgésemelkedéssel egyidejűleg felfrissülünk és pozitívabb lelki állapotba kerülünk. Ebből a kellemes hangulatból egészen másnak láthatjuk az életünket, kiváltképp, ha téli időszakban vesszük magunkhoz ezt az eledelt.

Elegendő csupán 3-4 evőkanál mézet naponta elfogyasztanunk ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el energiáink erősítése terén. Ha pedig valaki rendszeresen fogyasztja a mézet, fokozatosan erősítheti aurája védekezőképességét.

 

A 2010 évben kiemelkedő szerepet kapnak a szoláris, vagyis a Naphoz kapcsolódó energiák. Nem csupán fizikai, hanem az auránkra gyakorolt hatásai is jóval nagyobbak lesznek, mint az elmúlt években.2010 aNap éve. S ez spirituális szempontból a növekedés, a gyarapodás, a dolgok érlelődésének és megérésének, valamint a tisztulásnak és a rezgésemelkedésnek az esztendeje. Aki ezeket a folyamatokat szeretné maximálisan kiélvezni, annak ajánlott rendszeresen mézet fogyasztani.

 

Íme néhány recepttipp:
MÉZES SÖR

Már az ókori Egyiptomban is előszeretettel fogyasztottak mézes sört. Ezt a szokást lehet követni ma is.

 

MÉZES MOGYORÓ

Püthagorasz követőinek a liszt és a gyümölcsök mellett egyik fő tápláléka volt a méz. Érdemes, mogyorót vagy mandulát mézbe tenni, és úgy elfogyasztani. Pozitívan hat az epe energiáira.

 

MÉZES FOKHAGYMA

Immunrendszerünk erősítésére szolgál a mézes fokhagyma, amelyet úgy készítünk, hogy két gerezd áttört fokhagymát egy teáskanál mézzel kikeverünk. Ezt a természetes antibiotikumot naponta többször fogyaszthatjuk.

 

MÉZES REGGELI

Egy darab almát és egy sárgarépát lereszelünk. Durvára összevágunk két szem diót. Ízlés szerint zabkorpát vagy zabpelyhet beáztatunk egy kis vízbe vagy tejbe. Majd az említett összetevőket darabolt aszalt gyümölcsökkel és 1-2 evőkanál mézzel összekeverjük. Kiadós, tápláló reggeli.

 

Hideg gyümölcslevesekbe, hideg salátákba, desszertkrémekbe és –habokba is tehetünk ízlés szerint mézet, kiváltképp használhatjuk édesítésre cukor helyett.

 

Jó tanácsok:

– Forró, illetve kb.40 Celsiusfoknál melegebb italba vagy ételbe ne keverjünk mézet, mert ezzel nem csak az értékes alkotóelemeinek egy részét tehetjük tönkre, mint például enzimek, hanem a benne található naperőt is.

– Nem előnyös, ha a méz savval (citromsav, ecetsav) érintkezik például salátákban. Illetve ha rácsurgattuk a mézet az ilyen ételre, akkor rögtön fogyasszuk el.

– Mindig jó minőségű és megbízható forrásból származó mézet fogyasszunk, mert akkor biztosan garantált a méz naperő-tartalma.

– Az eltérő fajtájú mézeknek a kisugárzása is különböző, de alapvetően a származási helye és a feldolgozás módja határozza meg a méz minőségét. Alkalomadtán érdemes kipróbálni a Hungaricumnak számító selyemfűmézet és az akácmézet is, mert ezeknek nagyon jó a kisugárzásuk.

– A mézben található gyümölcscukor lebontása nem igényel inzulint, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..