Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

EZO RECEPTEK

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Nagyon fontosnak tartom megosztani, hogy a legtöbb Magyarországon fogható édesvízi hal olyan rezgéseket is tartalmaz, amelyek a harmadik szem csakrát roncsolják. Pontosabban a harmadik szem csakrának csak azt a részét károsítják eme halakból származó rezgések, amelyek a spirituális funkciókért felelősek. Ilyen például a keszeg, a ponty, a harcsa, a süllő, a fogas ás a pisztráng rezgése.

ezoreceptek1

A harmadik szem csakra felelős egyebek mellett a belső iránymutatásunkért, az intuíciós érzékenységünkért, a sorsunk szándékainkkal történő programozásáért és természetesen az auralátásért is. Ezért ezúttal néhány olyan receptet adnék közre, amellyel a halimádók valamelyest kárpótolhatják magukat a pompás magyaros halászlevek, a fenséges rántott vagy sült halak és a mennyei halpaprikások mellőzéséért.

 

Ezen felül a föld erőre szeretném felhívni a figyelmet, mivel ebben az időszakban ajánlatos nagyobb mennyiségű föld erőt bevinni az energiamezőnkbe, illetve fenntartani a föld elem optimális mennyiségét az auránkban. Ezt nagyon könnyen elérhetjük például a burgonyával, amely jelentős mennyiségben tartalmaz föld erőt, ugyanakkor képesek vagyunk belőle tekintélyes mennyiségben fogyasztani.

 

SÜLT HEKK

 

A hekkhez bármely bevásárlóközpont mirelitpultjában hozzájuthatunk. Ez egy tengeri tőkehalfajta. Nincs más dolgunk, mint a fagyasztott halat fokhagymás tejben kiolvasztani. Ezalatt a finom fehér húsát átitatja a fokhagyma zamata. Majd lecsepegtetjük a hekktörzset, szárazra töröljük és besózzuk. A lisztet pirospaprikával és borssal összekeverjük, majd közvetlenül a sütés előtt meghempergetjük ebben a hekkdarabokat, és forró olajban kisütjük.

 

SAJTOS HEKK

 

A kiolvasztott hekkfiléket feldaraboljuk, hal fűszerkeverékkel meghintjük és kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Jófajta sajtot (lehet füstölt is) lereszelünk és tejszínnel összekeverjük. Egy leheletnyi sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Nem csak a színében, de az ízében is pazar lakoma.

A hekkben az a jó, hogy nagyon kedveli a zöldfűszereket, így a bazsalikommal, az oregánoval, a rozmarinaggal is jó barátságban van. Ezért ezekkel is bátran kísérletezhetünk. Friss balzsamecetes öntetű salátákkal teljessé tehetjük a hekkvacsoránkat.

 

FRANCIA RAKOTT BURGONYA

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya,
10 dkg zsír,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
5 dl tej,
2 dl tejföl,
4 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
só, morzsa, szerecsendió.

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk. Kettő tojást keményre főzünk és felkarikázzuk. Fehérmártást készítünk: vajból és lisztből világos színű rántást készítünk, felengedjük tejjel és csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Lehűtjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajt felét és a tejfölt. A tojásfehérjéből habot verünk és összekeverjük a sajtos masszával. Egy tűzálló tálat kivajazunk és morzsával megszórjuk. A mártásba belekeverjük a burgonyakarikákat, majd ezt az egészet beleöntjük a tálba. Meghintjük a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük az ételt.

 

A rakott burgonya variációk száma végtelen. Feldobhatjuk a rakott burgonyánkat baconnal, kolbásszal, még több tojással, hagymával, paradicsommal, paprikával, cukkínivel, különleges sajtokkal és fűszerkeverékekkel (például provence-ivel), és amivel csak jólesik. A lényeg a mi szempontunkból a burgonyában található föld erő.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..