Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ezokonyha – Isteni kakaó

Szinte minden gyermek imádja és csaknem valamennyi felnőtt szereti magát kényeztetni vele. Forrón a legfinomabb, édes és fenséges aromája pillanatok alatt bejárja a teret, még mielőtt elfogyasztanánk e folyékony isteni nedűt. Igen, valóban, a kakaóból készült italféleségről lesz szó a továbbiakban.

 

ezokonyha4Egy csészényi kakaó reggel abszolút élvezetet nyújt. Elsősorban teobromin tartalmának köszönhető, hogy megemelve a vérnyomásunkat serkentőleg hat az idegrendszerünkre és élénkíti a gondolkodásunkat. Természetesen cukorral elegyítve adja azt a tápértéket, ami egy kissé eltelíti az ember.

 

A kakaófa Amerikában őshonos. Érdekes, hogy nem csak táplálék gyanánt, hanem értékmérőként, pénzként is használták, mint oly sok fűszernövényt és magvat. Eredetileg a maják termesztették és tőlük terjedt el a kontinens többi részén, illetve általuk hagyományozódott jó néhány recept az utókorra, így az aztékokra is. Az aztékok szent madara például a kakaót imádta legjobban.

ezokonyha3Később a nagy konkvisztádorok, élükön Cortezzel, vitték el az Újvilágból a vén Európába, onnan pedig Ázsiába ezt a csemegét. Itt azután tovább fokozták az élvezeti értékét: vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, ánizzsal vagy éppen csilivel (!) bolondították meg és varázsoltak neki mennyei ízt. Linné adta neki az „istenek eledele” titulust, innen ered alkaloid hatóanyagának, a teobrominnak az elnevezése. Theo+broma=isteni étek

 

Spirituális étrendünkbe bátran beilleszthetjük ezt a csemegét, mert nagyszerűen stimulálja a korona csakra energiáit. A korona csakra az az energiaközpontunk, amely az isten-tudathoz, a felsőbb énünkhöz kapcsol bennünket. Amennyiben a saját lelkünkkel szeretnénk intimebb kapcsolatba kerülni, ha csökkenteni szeretnénk az egónk ránk nehezedő presszionáló hatásait, ha szeretnénk elménket és gondolkodásunkat kifinomítani akkor ajánlatos időnként egy pohár forró csokit elfogyasztani. Mint tudvalevő, a csokoládé alapanyaga a kakaó.

 

ezokonyha5Aki kakaóitalt fogyaszt, az számíthat arra, hogy energiák fognak felszabadulni a feje tetején elhelyezkedő korona csakránál. Ez a hatás kellemes érzéseket kelt és örömérzetet is ad, nem véletlen, hogy vannak, akik szó szerint kakaó- és csokoládéfüggőkké válnak. Igaz, ezt bizonyos boldogsághormonok felszabadulásával szokták magyarázni, de ne felejtsük el, hogy a hormonháztartást az idegrendszer vezérli, ami pedig az energiarendszerünk irányítása alatt áll. Így a kör bezárul a kakaó fiziológiai és energetikai hatásai között. A kakaó által kiváltott pozitív hatásokat: a pezsgést, az ellazulást és a boldogságot pedig mostantól nyugodtan élvezheti mindenki, szem előtt tartva persze a mértéket.

 

Boldog napot!  

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..