Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ezt a hat frekvenciát használták az ősi kultúrákban gyógyításra és az isteni léttel való kapcsolatfelvételre

Képes-e a hang az érzelmi szinten túl hatást gyakorolni ránk? Igen, képes. A hang egy minden szinten ható képességgel rendelkezik, amit még csak most kezdünk felfedezni onnantól kezdve, hogy segítségünkre van orvosi területen a vér-agy gát meghaladásában, egészen odáig, hogy bizonyos utcai lámpák zajától idegesek leszünk. A sor még hosszasan folytatható.

Egy egész sor olyan érzékelés létezik, amit normál körülmények között nem fogunk fel, s kissé furcsa, hogy van egy olyan, amit érzékelünk, mégis ily csekély figyelmet szentelünk neki. Az elmúlt néhány évtized során a jelek szerint végül megértettük, hogy a hang nem csupán azért fontos, mert szórakoztat, mert kommunikálunk által, vagy mert általa koptatjuk le a szomszédjainkat.

 

A 70-es években volt két orvos, akik állítólag olyan frekvenciákat fedeztek fel újra, amelyek a legalapvetőbb szinten rezonáltak együtt az elmével. Ki volt ez a két orvos?

Hadd mutassam be Dr. Josepf Puelot és Leonard Horowitzot. Mindketten viselkedéskutató tudósokból lettek pszichonautákká, miután olyasvalamiben volt részük, amit én „gnosztikus elhívásnak” nevezek.

(Pszichonauta: olyan személy, aki különféle tudatmódosító technikákat használva, például hallucinogén szerek segítségével, belső felfedező utazásokat tesz)

A számmisztika felhasználásával olyan speciális hangok sorozatát fedezték fel, amelyek spirituális szinten képesek hatni az emberre. Írtak egy könyvet, majd csatlakoztak az 1970-es évek őrjöngő pszichedelikus mozgalmához. Nos, mit is fedeztek fel?

 

4.1

 

Véletlenségből olyan frekvenciákra bukkantak, amelyek mindegyike – hasonló hatásokkal – kapcsolatban állt a régi szolfézs skála szótagjaival. A szolfézs skála egy bencés módszer volt a kóruséneklésre szolgáló hangtanításra. Láthatjuk a The Sound of Music-ban használt skálán (szolmizációs hangok) elnevezett utódjait. (dó, re, mi, fa, szó, la, ti)

 

UT – 396 Hz – a szomorúságot örömmé változtatja, megszabadít a bűntől és a félelemtől

RE – 417 Hz – megszüntet helyzeteket és megkönnyíti a változást

MI – 528 Hz – átalakítás és csodák, DNS-javítás

FA – 639 Hz – kapcsolat, a spirituális családdal való összekapcsolódás


SOL – 741 Hz – kifejezőerő / megoldások, tisztázás és megoldás

LA – 852 Hz – a spirituális rendhez való visszatérés

 

Tehát ezek a frekvenciák a nekik megfelelő hatásokkal. Akár megszólaltatjuk a hangot és meditálunk, akár a skálával írt zenét hallgatunk (amit kilenc hangjegyig növeltek), az ember változást fog megélni ezen frekvenciák által.

 

Működik? Első megérzésem az, hogy javasoljam, próbáld ki, mivel a források kétségtelenül rendelkezésre állnak, ha van Youtube-od és egy plusz órád, emellett jókora mennyiségű elmélet és precedens érzékelteti, hogy a frekvenciák hatásosak. Van egy olyan brain.fm névre hallgató számítógépes program, amely hatékonynak bizonyult a viselkedéssel foglalkozó hangterápiában. A szakrális frekvenciáknak a hangzásba történő gondos beágyazása lehetővé teszi, hogy megváltozott tudatállapotokba lépjünk be összpontosítási, pihenési, vagy akár alvási céllal, s erről dokumentált sikerek és meggyőző beszámolók szólnak.

 

Egy sokkal régebbi példa a gregorián énekeké, amelyek nagyon hasonló skálát használnak. A gregorián énekek sikeres eszköznek bizonyultak önkívületi állapotokkal foglalkozó munkák során, miként nyugtató és derűs hatásúnak találta sokféle közönség több éven át, és sikerüket ezeknek a frekvenciáknak lehet tulajdonítani.

 

4.2

 

Candace Pert, PhD, a Testünk egy tudat alatti elme című könyv szerzője, számos teóriát állított fel arról, hogy ezek az alaprezgések hatással vannak az emberi testre és sok mondanivalója volt azokról a természetes rezonanciákról, amelyek képesek befolyásolni az emberi testet.

E terület igazi mestere Dr. Pert, aki nagy lépést tett annak érdekében, hogy a Holisztikus Módszert az egészségügy élvonalába hozza, s bevigye az elvontabb gondolkodást az orvostudományi kutatásba.

 

Ha ezek a frekvenciák annyira hasznosak és hatásosak voltak, akkor miért nem jöttek erre rá nyugaton a 70-es évekig? Ez minden bizonnyal annak a változásnak tudható be, amely a nyugati zenében lévő tiszta hangköz skálarendszerével kapcsolatos, amely megváltoztatta a hangjegyekhez használt alapfrekvenciákat. Az összes szolfézsfrekvencia kissé eltávolodott ezektől a hangjegyektől, s míg a tiszta hangköz rendszer szabványosította a zenét, addig a zene hatóereje állítólag elveszett.

 

Számos ősi kultúra mágikus entitásként tekintett az éneklésre, a kórusra és a zenére. Ezek megerősítették a tényt, miszerint ezek a frekvenciák ismertek voltak a régi idők misztikusai előtt, de nem egészen ugyanolyan fogalmakkal írták le őket. Bármelyik ősi kultúrát is vesszük alapul, valószínűleg mindegyiknek van olyan legendája vagy meséje, amely olyasvalakiről szól, aki az énekszóval gyógyította meg a beteg embert, s minden bizonnyal ennek van némi köze ahhoz, amit a 70-es évek kutatói fedeztek fel újra.

 

Csekélyke munkával az ember még kísérletezhetne is ezekkel a frekvenciákkal. A kilenc frekvenciáig eltornázott skálának köszönhetően számos együttes alkotott olyan zenét, amely kizárólag a szolfézs frekvenciákat alkalmazza, miként számos forrás csak az alapfrekvenciákat használja.

 

Mindig is volt valami misztikus és egyedi a hangok világában, ám sohasem voltunk igazán képesek megfelelően beazonosítani azt. Számos frekvencia és skála létezik a meghatározásukhoz, amelyek a szokványos emberi érzékelésen kívül esnek, amint létezik egy olyan elképzelés is, mely szerint a rejtett rezgések kiaknázatlan lehetőségekkel bírnak. E koncepciók trónján ül maga a ZENE. A Zene mindig is mélyen hatott az emberre, s továbbra is civilizációink, mikrokozmoszunk és szubkultúránk sarokköve.

 

Mindenki a világegyetemet szemléli, s próbál kikémlelni a repedéseken át, s felfedezni azt, amiben reménykedünk: a közös valóságunk energetikai kódját. Néhányan gondolatmintákat használnak, mások a történelmet, megint mások picit kézzelfogható dolgot próbálnak felhasználni. Állandó beszélgetés folyik a rezgésről, amely a valóság alapkódja, valamint összetett elméletekről, melyek ezt a logikát támasztják alá.

Végül is, a frekvencia és a rezgés a lényeg (szubsztancia) néhány alkotóeleme közül egy-egy, amelyeket tulajdonképpen meg tudunk mérni.  Évszázadokon keresztül misztikusok és sámánok bizonyos hangokat használtak arra, hogy pozitív változásokat váltsanak ki és mozdítsanak elő az emberekben. Az elmúlt száz évben tudósaink elkezdték követni az előfutárok nyomdokait, még ha halk léptekkel is.

 

Az alábbi videó Gary Robert Buchanan jóvoltából a szolfézs hangok vizuális megjelenítési formáit mutatja be:

https://www.youtube.com/watch?v=cbDn1qvU81c

 

Forrás: http://www.riseearth.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..