Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A felébredés szintjei a nem gondolkodástól a szabadság felé

A felébredést akár úgy is megfogalmazhatjuk, mint a tudati sötétségből a fény felé törekvést, illetve a felemelkedést, avagy a korlátok felszámolását. Manapság az ember csak tudatosan választhatja ezt az ösvényt, s ha elkezdte, akkor már nem is akar visszafordulni.

 

Tartsuk szem előtt, hogy a felébredés egy hullámhegyekkel és -völgyekkel teli folyamat. Amikor egy-egy állomására érkezel, akkor észre fogod venni a világ szépségét, tudniillik, a tágabb tudatállapotod és a látásod tisztasága miatt.

 

Most a teljesség igénye nélkül felsorolok néhány olyan állomást, amelyek mindegyike egyformán jelentős. Remélem, számodra is ismerősek lesznek és képes leszel elérni a céljaidat több önbizalommal és kevesebb önakadályoztatással.

 

A hamis én állapota

 

Ilyenkor még szendergünk. Nem kívánjuk azt fejtegetni, hogy kik is vagyunk valójában. Állandóan követjük a társadalmi szokásokat és nem kérdőjelezzük meg azokat. Próbálunk beilleszkedni a rendszerbe és kudarc esetén áldozatszerepet öltünk magunkra.

Az egó uralmának az állapota ez, amikor az önértékelésünket is eszerint alakítjuk ki. A boldogságunk ilyenkor külső tényezőktől függ.

Ebben a tudatállapotban mindent mi akarunk irányítani és olyan külső tényezőktől tesszük függővé a boldogságukat, mint amilyen a pénz, a vagyon, a státusz és hasonlók.

 

A kételkedés állapota

 

Ebben az időszakban egyre inkább kezdünk kiábrándulni a világ dolgaiból. Kezdjük megkérdőjelezni a társadalmi normákat és hiedelmeket. Feltesszük magunknak a kérdés: Vajon biztos, hogy ennek így kell lennie? Elgondolkodunk azon, hogy muszáj-e eljátszani a ránk erőltetett, fárasztó szerepeket.

Úgy érezhetjük ilyenkor, hogy elvesztünk, egyedül vagyunk és elárultak minket, s mindenki mást teszünk felelőssé a rossz érzéseinkért és sorsunkért: a családunkat, a kormányt, az intézményeket stb.

Ebben a fázisban minden erőnket össze kell szednünk, hogy életben maradhassunk.

 

Az önvizsgálat állapota

 

Ha már itt tartunk a felébredésben, akkor az szép eredmény, mivel ezen a szinten már nem kívülről, hanem belülről várjuk, illetve önmagunkon belül keressük a válaszokat. Kezdünk kiválni a kollektív tudatosságból bizonyos fokig: a felépített társadalmi értékeket elutasítjuk, amennyiben nem támogatják a lelki fejlődésünket.

Már rosszul érezzük magunkat, ha valaki vissza akar kényszeríteni minket a korlátok közé, ugyanakkor már sejtjük, érezzük, hogy mi mindentől lehet jobb az életünk. Ilyenkor sok minden felkavarodik az ember érzelemvilágában, amire eleinte nem leli a helyes választ, ami az elengedés volna.

Azzal sem segítünk magunkon sokat, hogy mindenkit próbálunk felrázni vagy felébreszteni magunk körül a mély álomból, de sokszor hasztalanul erőlködünk.

 

Az eltökéltség állapota

 

Ezen a szinten már majdnem minden negatív érzelmet és gondolatot el tudunk engedni, mivel olyan stabil és tartós belső békére tettünk szert, amelyet a mindennapi élet viszontagságai közepette sem veszítünk el.

Minden korábbi nyűglődésünk szerte foszlik és érezzük a belső átalakulást, amelynek gyümölcse, hogy összekapcsolódunk egy magasabb isteni erővel, amire rábízhatjuk magunkat.

Bármivel is lep meg a sors, akármilyen kihívást is támaszt elénk valaki, a belső harmóniánkat hamar visszanyerjük. Képesek vagyunk megbocsátani, ugyanakkor már nem engedjük magunkat manipulatív módszerekkel kihasználni.

Egyre többször érezzük a puszta létezésből fakadó euforikus érzést.

 

A teremtés állapota

 

Sokan megelégednek az előző szinttel, ami érthető, de jó tudni, hogy az még nem az utolsó fejlődési szint, ha egyáltalán létezik ilyen.

A teremtés szintje úgy jellemezhető, mintha életünk minden pillanatban tudatosan tudnánk jelen lenni és átélni a saját teremtéseinket.

Ilyenkor már felsőbb inspirációk vezetnek és ebből a perspektívából nézve a világban zajló folyamatok nagyrésze értelmetlen és felesleges, ha ugyan nem ártó és gonosz. De ez nem a moralizálásról szól, hanem arról, hogy egyre jobban összekapcsolódunk az isteni intelligenciával, amely újabb és újabb teremtésre ösztönöz minket azért, hogy jobbá tehessük ezt a világot.

Ezzel a tudatossággal bármilyen életet élhetünk, amilyet csak megvágyunk magunknak. Ez a teljes szabadság állapotába juttatja az embert. Kívánom, hogy mindenki előbb-utóbb ebben a csodálatos állapotban élje az életét.

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..