Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Felfedezték a tudat ki-bekapcsoló gombját

A tudósoknak sikerült megtalálniuk az agynak a tudatos tapasztalatokért felelős központját.

 

 

Évszázadok óta zavarba ejti a tudósokat az a rejtély, hogy az agyunk miképpen hozza létre a tudatos gondolatot (elmét). A legtöbb elmélet egyetért abban, hogy ennek kapcsolatban kell állnia az agy számos különböző területén lévő működés integrációjával, annak érdekében, hogy a bennünket körülvevő világról egyetlen egységesített tudatosságot hozhassunk létre, azonban annak pontos működési módja eddig rejtély maradt.

 

Most azonban áttörést ért el Mohamad Koubeissi és a George Washington Egyetemen dolgozó kollégái sejtéssel álltak elő arra vonatkozólag, hogy az agyunk miként áll kapcsolatban a tudatossággal. Elektromossággal stimulálták az agy clastrumnak nevezett részét, így a tudósok képesek voltak kívánságuk szerint tudatossá, vagy öntudatlanná tenni az alanyokat.

 

„Ezt egy autóhoz tudnám hasonlítani.” – mondta Koubeissi – „Az úton haladó autónak sok olyan része van, amely megkönnyíti a mozgását – a gázpedál, a sebességváltó, a motor –, de csak egy olyan hely van ahol a kulcsot elfordíthatjuk és mindez beindul, s egyidejűleg működik.”

 

„Így noha a tudatosságunk egy komplikált folyamat, melyet számos szerv és hálózat hoz létre, most talán megtaláltuk a hozzávaló kulcsot.”

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..