Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Földalatti folyó húzódik a mexikói Chichen Itza-i romok alatt

A kutatók felfedezték, hogy a Kukulkan-piramisként vagy az El Castillo-ként ismert, a mexikói Chichen Itza-ban található maja város fő piramisa legalábbis részben egy földalatti folyó fölé épült.

 

A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem tudósai azt állítják, hogy egy nagyjából 20 méter mély föld alatti lyukat találtak a Kukulkan-piramis alatt.

 

A The Guradian arról számolt be, hogy Rene Chavez, geofizikus szakértője, nemrégiben azt mondta, hogy egy sziklával borított, természetes földalatti folyóbarlang található ott.

 

2.1

 

Ilyen föld alatti folyók gyakran kapcsolódnak nyitott víznyelő tavakhoz, melyek gyakoriak a mexikói Yucatan-félszigeten.

 

A felfedezés egyfajta elektromos ellenállás-mérő segítségével történt, nem pedig ásással.

Chavez közölte, hogy a piramis egyik sarka egy föld alatti barlangon nyugszik, ezért félő, hogy be fog omlani.

 

Guillermo de Anda régész azt mondta, hogy a felfedezés jelentőséggel bír. De Anda, aki nem vett részt a vizsgálatokban, azt állította, hogy ez alátámaszthatja, hogy a maják templomaiba és szent helyeikbe beleépítették saját kozmológiájuk szimbolikus térképeit.

 

A piramist körbevevő víznyelők az iránytű négy pontját jelképezhetik.

 

A középen található folyó talán a maja univerzum középpontját reprezentálja, amelyről úgy hitték, hogy az egy föld alá hatoló gyökerekkel rendelkező fa.

 

Az Antropológiai és Történettudományi Nemzeti Intézet szintén közölte, hogy egy másik maja helyszínen, Uxmalban zajló kutatás rengeteg gyógynövényre bukkant, amely az uralkodó palotájaként ismert építmény közelében nőtt.

 

José Huchim Herrera, az Uxmali lelőhely igazgatója, azt mesélte, hogy az ilyen növények előfordulása annyival gyakoribb a szent helyeken a környező területekhez képeset, hogy ez jelzi, hogy a maják szándékosan ültettek egy ilyenfajta gyógynövénykertet oda.

 

A területen megközelítőleg 150 fajjal találkozhatunk, melyek között találunk kígyómarást, gyomorrontást és még lázat gyógyító példányokat is.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/articles1/subterreneanriverdiscchitzen.php#.VdF04Pntmko

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..