Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Földanyánk

A Földanya elnevezés nem pusztán egy elvont fogalom vagy képzet, hanem egy élőlénynek, nevezetesen, a Földnek a tulajdonneve. A Földanya nem kötődik vallásossághoz, bár nagyon sok vallás a régmúltban kiemelt helyen említi és tiszteli őt. Földanya egy spirituális lény, akinek fizikai megnyilvánulása a Föld nevű bolygó. Ő adja az életteret a jelenlegi emberiség számára, s minden itt élő lény számára. Nem volt ez másként a múltban sem: Egyiptom idejében, Atlantisz idejében, Lemúria idejében, Mú korában és a még sokkal ősibb időkben sem.

A Földanya nem istennő, de isteni eredetű és női princípiummal bíró lény, aki éppen úgy fejlődik, mint az emberi testbe bújt lelkek sokasága. Ő végignézte a rajta-benne cseperedő kultúrák mindegyikét: születésüket, virágzásukat, hanyatlásukat. Sokféle nép megannyi nyomot hagyott testén, testében és láthatatlan lényében.

 

Az emberiség csupán egy fiatal faj, amelynek a Földanya ad otthon, életet és termékenyítő erőt. Az emberiség ezt nem becsüli meg, sőt ami azt illeti, visszaél a Földanya szeretetével. A ma emberisége nem oly misztikus kultúra és nem oly felvilágosult spirituális szempontból, hogy felfoghatná, érzékelhetné, hogy mit is köszönhet a Földanyának. Az ember tévútra tévedt és öntelt fajjá lett. Ilyen volt már többször a Föld életében. De – ahogy a Földanya fogalmaz – ennyire naiv fajt még soha nem hordott a Nolem a hátán. (Nolem a Föld spirituális neve.) Az emberiség nem csak abban hibázott, hogy materialista lett – bár paradox módon még így sem tiszteli a Földet –, hanem abban téved, hogy hisz az elpusztíthatatlanságában.

Márpedig ez hiedelem. Hiszen ennyire kiszolgáltatott még sohasem volt az emberiség, de erről persze hallani sem akar a polgár. A természeti törvényeknek és folyamatoknak ugyanúgy ki van szolgáltatva az ember, mint a spirituális történéseknek, csak nem veszi észre.

 

Elegendő csupán felidézni a haiti katasztrófát, az izlandi vulkánkitörést, a thaiföldi szökőárat, s megnézni a róluk szóló híradásokat ahhoz, hogy felmérjük a kiszolgáltatottságunkat. De nem, az ember felsőbbrendű fajt játszik és igyekszik struccpolitikával viszonyulni a vészjósló ómenekre.

 

földanyánk2Ahogy az emberiségnek, úgy a Földanyának is van karmája. A Földanya is fejlődik, vagy legalábbis próbál fejlődni, de az ő spirituális előrehaladása szorosan egybefűződik az emberiség karmájának alakulásával. Márpedig az emberek kollektív karmája lesújtó képet mutat. A Föld karmája túlterhelődött, s az így kialakult egyensúlytalanság már sokáig nem tartható fenn. A rendszer, ideértve a fizikai és a fizikán túli rendszereket egyaránt, nem bír el végtelenül sok megterhelést, ezért egyre gyorsuló ütemben közeledik a végkifejlethez: az összeomláshoz vagy a megújhodáshoz.

Az emberiség esetében az összeomlás a kihalást, a megújhodás a magasabb tudatosság kialakulását jelenti. A Föld esetében az élettér pusztulását jelenti az összeomlás és a Földanya felfrissülését és feltöltődését a megújulás. Ez értendő mind fizikai szintű egyensúlyra, mind karmikus kiegyenlítődésre.

De ahhoz, hogy a happy endes változat jövőképe valóra válhasson, komoly és mélyreható változásra és átalakulásra van szükségünk. S ez a transzformáció nem kívülről, hanem belülről, az ember szelleméből kell, hogy kiinduljon. Ez pedig a valódi ezotéria tanításai nélkül nem lehetséges. A régebbi korokban – például 2000 évvel ezelőtt az esszénusok idejében – külön imákkal üdvözölték, tisztelték és dicsérték a Földanyát. Az egész életüket úgy rendezték be, hogy maximálisan támogassák a lényét. Ha valamit elvettek, kölcsön vettek a Földtől, azt igyekeztek mihamarabb kompenzálni vagy pótolni számára. Ezáltal egy szimbiózis (kölcsönösen előnyös együttélés) alakult ki a Föld és a rajta élők között. Áldozatokat mutattak be a Földanyának és imádkoztak hozzá. Ez nem valamiféle babonaság volt, hanem a saját helyzetük felismeréséből fakadó, odaadó tett. Az esszénus papok ugyanúgy tudták, mint az indián sámánok, a druida varázslók, a babiloni csillagjósok, vagy a magyar táltosok, hogy a Földnek köszönettel és hálával tartozunk, s ezt illik tettek formájában is kinyilvánítani, ha már egyszer egész emberöltőnket a Föld ölében töltjük.

Csak a modern ember szenved spirituális amnéziában, mert nem emlékszik a múlt eme fejezeteire. De ha a múltra nem is tudunk visszaemlékezni, akkor legalább vessünk egy pillantást a jelen helyzetünkre, mert a XXI. században is vannak beszédes és árulkodó jelei a Földanya sóhajtozásainak!

 

Boldog napot!

 

Száraz György 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..