Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Földönkívüli járművek és idegenek a művészettörténetben – időszámításunk előtt

A Föld történetében már több tízezer éve, tehát sokkal régebb óta, mint amit a Biblia a Föld eredetének tekint, dokumentálták a földönkívüli űrhajókat és idegen lényeket. A fundamentalista keresztények azzal érvelnek, hogy Isten azért teremtette ezeket a rajzokat, hogy leteszteljen bennünket. Hasonlóan fogalmazott Bill Hicks, amikor azt mondta, hogy „úgy gondolom, hogy ők – a keresztények – tesztelnek engem és az irányukba mutatott türelmemet.”

 

Az azonosítatlan repülő tárgy, amelyet gyakran ufóként, vagy UFO-ként rövidítenek, egy kézzelfogható, szokatlan anomália az égbolton, amely semmilyen eddig ismert tárgyként nem azonosítható be azonnal a megfigyelő számára. Eredetileg közkedvelt elnevezéssel „repülő csészealjakként” hivatkoztak rájuk a ’40-es évek második felében, míg maguknak az ufóknak a fogalma először az ’50-es években terjedt el széles körben a szakirodalomban, majd később a köznyelvben is. Az ufók tekintélyes érdeklődésre tartottak számot a hidegháború alatt, egy olyan korszakban, amelyben különös figyelmet fordítottak a nemzetbiztonságra.

Különféle kutatások – mind kormányzatiak, mind civilek – arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenség nem jelent fenyegetést a nemzetbiztonságra, és semmi olyat nem takar, amely miatt érdemes volna tudományos módszerekkel kutatni, bár ez vitatott kérdés. Kulturális szempontból, a jelenséget gyakran kapcsolatba hozzák a földönkívüli élettel és a kormánnyal összefüggő összeesküvés-elméletekkel, ezért aztán a regényirodalom népszerű témájává lépett elő.

 

Tanzánia (29 000 éves)

Ez a két barlangfestmény Tanzániából származik. Mindkettő kora meghaladja a 29 000 évet. A bal oldali Itoloból való és több korong alakú tárgyat ábrázol.

A másik festmény Kolo-ból származik, s négy entitást mutat, amint éppen egy nőt fognak közre. Figyeljük meg azt a lényt, amelyik valamiféle doboz vagy tárgy belsejéből tekint éppen lefelé.

 

Franciaország (Kr.e. 17-15 000)

Ez a két kép Franciaországból származik, a „Le Cabrerets” közelében található „Pech Merle” barlangból. Kora megközelítőleg 17-15 000 év.

A jelenet egy tájképet ábrázol, amelyen a teljes vadvilág is megjelenik számos csészealj formájú tárgy kíséretében. Az objektumok teljes mértékben kilógnak a környezetből.

 

Toro Muerto, Peru (12-14 000)

A sziklaművészet eme két példája a 12-14 000 évvel ezelőtti Peruból származik. Vegyük észre, hogy a lények fejét valamiféle fényudvar (glória) vagy fedő alkalmatosság veszi körül. A jobb oldali képen továbbá valamiféle tárgy található a főszereplő lénytől balra.

 

Val Camonica, Olaszország (Kr.e. 10 000)

Ez a sziklarajz nagyjából 10 000 éves és az olaszországi Val Camonicából származik. Úgy tűnik, mintha két lényt ábrázolna védőruhában, akik különös eszközöket tartanak a kezükben.

 

Nepál (Kr.e. 7000)

Úgy tűnik, hogy a Nepálban felfedezett Lolladoff tányér egy lebegő korong alakú tárgyat ábrázol a középpontjában, amely mellett egy idegenre, egy kis szürkére emlékeztető lény található. A körkörös mintázat a tudat spirális mozgására emlékeztet – az aranymetszésre, amely a teremtés szakrális geometriája.

 

Tassili, Sahara sivatag, Észak-Afrika (Kr.e.6000)

Ez a két kép körülbelül 6000 évvel Krisztus születése előtt készült az észak-afrikai Szahara sivatagban található Tassiliben. Figyeljük meg a baloldali képen az égbolton látható korongot.

 

Sego Kanyon, Utah, USA (Kr.e. 5500)

Bal oldalon furcsább kinézetű alakok (idegenek) láthatók a Utah-i Sego Kanyonban. Korát legalább 5500 évesre becsülik.

 

Querato, Mexikó (Kr.e. 5000)

Ez a kép egy 7000 éves petroglifa (sziklába vésett ábra), amelyet 1966-ban fedeztek fel a mexikói Querato tartományban. Négy alakot láthatunk széttárt karokkal, felettük egy széles tojásdad tárggyal, amely mintha fénynyalábokat sugározna ki magából.

 

Irak

A bal oldalon található fotó számos hüllőszerű entitásról készült, s Irakból származik. 5000-4500 évesre datálják. A British Múzeumban találhatók.

 

Kijev (Kr.e. 4000)

Ezt a különös öltözetű figurát Kijevben találták és azt hiszem, hogy Kr.e. 4000 körül keletkezett.

 

Mezopotámia (Kr.e. 5000-4000)

Ezek a 13,6 centiméteres, gyíkfejű vagy Ubaidi stílusú agyagszobrok Kr.e. 5. évezredforduló környékén készülhettek Úr városában. (Ubaid-kultúra egy dél-iraki sumér kultúra volt.)

Keletkezése: Ubaidból való (Dél-Mezopotámia, kb. i.e. 5000-4000 között). Úr városában bukkantak rá.

Az Ubaid-kultúra a Halafot váltotta fel az i.e. 6 évezred végén Dél-Irakban, majd Mezopotámia szerte elterjedt. Az Ubaid-kultúra a festett fazekasáruiról, a kiterjedt családoknak szánt, hármas tagolású, nagy házairól és a gyíkfejű szobrocskáiról híres, amelyek között hím- és nőneműeket egyaránt találunk. A fent látható szobrok jellegzetesnek mondhatóak.

A baloldali szoboralak egy csecsemőt tart a csípőjén és szoptatja őt. A jobb oldali szobron bemetszéseket találunk a hason. Úgy vélik, hogy a barnára festett pettyek és vonalak tetoválások, míg az agyaggolyócskák forradások. Nem ismert, hogy vajon a koponyák formája ténylegesen fejkötések-e. Ezekhez hasonló gyíkfejű szobrokat Eriduban is találtak. (Collon, Dominique. Ancient Near Eastern Art. Berkeley: University of California Press, 1995, pg 46.)

 

Kimberley, Ausztrália (Kr.e. 3000)

Ezek a fotók az ausztráliai Kimberley-ből valók (megközelítőleg 5000 évesek). Az ausztrál bennszülöttek barlangfestményei. Az őslakók mítoszai tartalmazzák az „égi lények” gondolatát – a Wandjina-i lények a legérdekesebb közül valók, melyek megfontolásra érdemesek. A Wandjina-k egy elbűvölő szájhagyományban maradtak fenn és Észak-Ausztrália Kimberley tartományában mindenütt találkozhatunk a sziklafestmények nagy gyűjteményével.

A festmények a mindent átható mitológiai rendszerek stilizált megjelenítésétől a primitív „ősi űrhajósokról” szóló elméletekig mindenféle értelmezési módot magukénak tudhatnak. Azonban bámulatos látni, hogy a bennszülött törzsek a „felhőkben lakozó szellemekként” tekintenek a Wandjinákra. Valójában az egyedülálló festészeti stílus egy logikai összefüggést mutat az emberi szobroktól a felhők stilizált ábrázolásáig. Az emberszerű formák és a „felhők” eme kettőssége széles körben elterjedt a primitív kultúrákban és érdekes párhuzamot mutat az „Kivonulásban” (Exodus) szereplő bibliai beszámolókkal.

 

A pontos helyszín ismeretlen.

Ezeket a petroglifákat az ősi indiánok készítették évezredekkel ezelőtt Amerika délnyugati részén. Az indián néphagyomány szerint két objektum ütközött össze fent az égen és az egyik kényszerleszállást hajtott végre a Death Valley (Halál Völgye) vidékén. Néhány ember érkezett (feltehetően egy másik hajóval) és eltöltöttek némi időt a sérült repülő járművel, miközben a helybéli indiánok megfigyelték őket. Elképzelhető, hogy a két kép talán az emberek által használt hajót ábrázolja, akik a sérült jármű megjavítása céljából jöttek. A két képet összehasonlítva, a jobb oldali úgy tűnik, hogy egy szerkezeti hibát ábrázol a széleinél és az alján. Ez lehetett az, amelyik állítólag összetört?

 

Ecuador (Keletkezési időpontja nem ismert.)

Ezek a képek Ecuadorban talált szobrokat ábrázolnak. Figyeljük meg, hogy úgy tűnnek, mintha űrruhát viselnének. Láthatunk egy hasonló képet az Apolló űrhajósával.

 

Egyiptom (hivatalosan: Kr.e. 2600)

A képen az abüdoszi templom keresztgerendáján látható repülő szerkezetek láthatók.

Amúgy Egyiptomban létezik csillagóra a napéjegyenlőségek precessziós mozgására és egy elektronikus villanykörte, amely Kr.e. 2600 évre nyúlik vissza. Egy elektromos akkumulátort fedeztek fel, amelynek kora a radiokarbonos kormeghatározás szerint 500 000 év.

 

Jotuo

Ez egy művészi reprodukciója annak a domborműnek, amelyet a Toengt’ing tóban található Jotuo szigeten levő labirintusban találtak. Az expedícióra 1957-ben került sor (két évvel korábban volt ezen a vidéken egy földrengés).

Az expedíciót Tsj’i Pen-Lai professzor vezette. Különböző domborműveket találtak, amelyek „embereket” ábrázolnak olyan furcsa ruhába öltözve, mely űrhajósruhának tűnik. Találtak még egy olyan festményt, amely nyilvánvalóan hasonlított a Naprendszerre. A harmadik és a negyedik kör (bolygó) egy vonallal volt összekötve. Továbbá tíz bolygót jelöltek rajta (kivéve a Napot, amely nem számít bolygónak.)

 

 

Kína (I.e. 1400)

Ez az ősi kínai illusztráció egy olyan regényes jellegű könyvből származik, melynek címe „A természetfeletti országok illusztrált áttekintése” (kb. i.e. 1400 évvel készült) és a következő eredeti képaláírást tartalmazza: „Ji Gund Földje: Ahol az emberek képesek szekereket reptetni, hogy messzire utazhassanak az alkalmas fuvallattal. Tarng napján (Kr.e. kb. 1700) Ji Gung azon lakói, akik nyugat felé reptettek egy járművet, elérték Yew Jo-t. Tarng szétszedte a járművüket, ezért azt nem lehetett a nép számára bemutatni… Később eljött a keleti szél, amelyen visszareptette őket a járművel a saját országukba (5000km) a mi átjárónktól nyugatra.”

 

forrás: http://www.in5d.com/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..