Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fomoriánok: Az Atlantiszról érkezett, természetfeletti óriások

Az óír Clonmacnois Krónikák szerint, melyek a történelem előtti időktől a 15. század elejéig tartó időszakot ölelik fel, a fomoriánok vagy fomorachok olyan óriások voltak, akik az óceánon túlról érkeztek Írországba. Ők Noé közvetlen leszármazottjai voltak.

 

Az ír krónikák olyan harcias népként ábrázolják a fomoriánokat, akik a „Noé fiától, Hámtól eredő klán egyik ágát alkották, s akik más népek kifosztásából és kalózkodásból éltek. Ők akkoriban sok bajt okoztak az egész világ számára”.

 

 

A „fomor” szóból származik a nevük, amely egyaránt jelent „óriást” és „kalózt”. Őket a „Fo” tengerészeiként is emlegették.

 

„Az egyik zömök lábaival és hosszú karjaival nem hasonlított a másikra, akinek törpe jobb karja és egy normál bal lába volt, avagy a harmadikra, aki kettő- vagy háromfejű volt, s egy vagy három szem volt a fején…”

Érdekes megjegyezni, hogy bizonyos ír mítoszokban és legendákban rosszindulatú óriásokként írják le őket, akik szemeiket csaknem gépként használták egy hatalmas sugarat lövellve ki belőlük, melyek hamuvá változtatták ellenségeiket.

 

Ez a gigászi méretű, torz, erőszakos és rendkívül kegyetlen nép nem csupán úgy nézett ki, mint az óriások, hanem ördögi erőkkel is kapcsolatban álltak.

 

Sokan közülük láb és kéz nélküliek voltak, ami azt jelenthette, hogy ofiták vagy kígyóimádók lehettek.

 

 

A fomoriánok egyéb leírások mellett egy beszámoló szerint állati fejjel rendelkeztek, azonban minden valószínűség szerint állatformájú sisakot vagy fejfedőt viseltek, de még valószínűbb, hogy állatfejeket hordtak a fejükön. A legtöbb kutató úgy véli, hogy a fomoriánok emberek voltak, valamint „dubh”-ok, ami gél nyelven feketét jelent.

 

Érdekes, hogy a fomoriánok létezését nem jegyezték fel az „Inváziók Könyvében” (Lebor Gabála Érenn), amely azt örökíti meg, hogy miként hódították meg Írországot és hogyan telepedtek ott le. Az „ír inváziós mítoszok” másfelől úgy mesélik, hogy „nem szól arról legenda, hogy fomoriánok jöttek volna Írországba, vagy hogy bármikor a népesség hagyományos részét alkották volna…”

 

 

Lugh Lamfada vezette Danannt a fomorián zsarnokság ellen. Lugh meggyilkolta Balort, az utolsó vezetőt. Lugh egy napisten volt, akit az egész kelta világban széles körben tiszteltek.

 

Az ősi hagyomány beszámol arról, hogy Tor-Inis-en (Tory szigetén) ők emelték a hatalmas Conan Tornyot. Egy erődben éltek Írország északnyugati partjától távol. Onnan terjesztették a rémuralmat, az elnyomást és a zsarnokságot, mígnem Tuatha Dé Danann (Danu istennő népe) végül győzelmet aratott felettük. Balort, a fomoriánok legjobb harcosát saját unokája, Lugh Lámfhota gyilkolta meg, aki Tuatha Dé Danann szívós és bátor bajnoka volt.

 

Balor halálát követően a fomoriánok elveszítették hatalmukat és uralmukat, rövid időn belül a tengerbe szorították és elűzték őket Írországból.

 

Néhány forrás arról számol be, hogy egynéhány túlélőnek megengedték, hogy továbbra is Írországban lakhasson, majd sok nemzedék múltán végül ők is beolvadtak a kelta népességbe Kr. e. 600-at követően.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2017/07/18/fomorians-supernatural-race-giants-came-atlantis/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..