Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Francis Crick – Az élet titka és egy idegen teremtő civilizáció

Francis Harry Compton Cricknek – aki az egyik leghíresebb brit molekuláris biológus, biofizikus és neurológus, aki 1953-ban James Watsonnal együtt azzal vált híressé, hogy közösen fedezték fel a DNS molekula szerkezetét – volt néhány megkapó meglátása arról, hogyan is „indult útjára” az élet a földön.

 

A földi élet, egy idegen teremtő civilizáció és az irányított pánspermia

 

Az irányított pánspermiát úgy értelmezhetjük, hogy az nem más, mint a mikroorganizmusok olyan szándékos szállítása a világűrben, melynek célja, hogy az élettelen planétákon fajokat terjesszünk el.
Érdekes módon Shklovskii és Sagan 1966-ban, majd Crick és Orgel 1973-ban elméletet alkotott arról, hogy a földi életet talán szándékosan indították el az univerzum távoli pontjáról bizonyos idegen civilizációk.

 

Az irányított pánspermia koncepciója nyomait megtaláljuk Olaf Stapledon Az utolsó és az első emberek című tudományos-fantasztikus filmjében, mely 1930-ban jelent meg.

 

videó: https://www.youtube.com/watch?v=zhUauWkVTGs

 

 

1953-ban Francis Crick kijelentette: „… az organizmusokat szándékosan szállították a Földre más bolygón élő intelligens lények. Arra jutottunk, hogy lehetséges, hogy az élet ily módon jutott el a Földre, azonban a tudományos bizonyíték jelenleg nem elégséges ahhoz, hogy bármit is mondjunk ennek valószínűségéről…”

 

Ráadásul ez az elképzelése Cricknek arról az elméletről, mely szerint mi „egy csomó egymásnak ütköző molekulának” az eredménye vagyunk: Ennek ugyanannyi esélye van mint annak, hogy egy Boeing 747-es csak úgy összeáll egy hurrikán hatására egy autóbontóban.

 

Az Élet maga című könyvében Francis Crick leírta, hogy semmilyen lehetséges módja nincs annak, hogy a DNS molekula véletlenül beindulhasson a Földön, illetőleg annak máshonnét kell származnia. – Lásd: irányított pánspermia

 

Crick azon elmélkedett, miként alakulhatott úgy, hogy a „természet” ugyanakkor két kölcsönösen egymásra utalt elemet hozott létre ahhoz, hogy életet teremtsen. Cricknek komoly fejtörést okozott annak megoldása, hogy a genetikai anyag (nukleinsavak, mint amilyen a DNS vagy az RNS), valamint a genetikai mechanizmus hogyan állandósul az enzimeknek nevezett fehérjék által, melyek egyidejűleg és spontán módon alakultak ki.

 

Ezenfelül, ha a nukleinsavszintézis fehérjefüggő, és a proteinek viszont nukleinsavakra épülnek, akkor Crick és munkatársa, Leslie Orgel egy ahhoz hasonló problémával szembesült, mint a csirke és a tojás esete: melyik volt előbb?

 

Következésképpen a két tetterős értelmi szerző arra a következtetésre jutott, hogy a földi élet talán egy olyan világból származhatott, ahol valamiféle „ásvány vagy vegyület” volt, mely helyettesíteni tudta az enzimfunkciókat, aminek köszönhetően olyan bolygókon is el lehetett terjeszteni (a földi életet), mint a miénk, egy földön kívüli társaság szándékos tevékenysége folytán.

 

Bár ez messze áll a szokványos hipotézistől, az igazság az, hogy Crick egy húsba vágó kérdést próbált megválaszolni akkoriban. Még több évnek kellett eltelnie a DNS kettős hélixének felfedezése után, hogy feltárják, az RNS képes enzimként funkcionálni, s nincs szükség fehérjékre – ez volt arra a problémára a megoldás, ami Crick idegen pánspermia elméletét ihlette.

 

Image credit: Prometheus—20th Century Fox.

 

videó: https://www.youtube.com/watch?v=F48Y5r-OTRk

 

Ezután, 1993-ban Crick és Orgel egy új tudományos cikket adott ki, melyben már nem tesznek említést egy állítólagos földönkívüli beavatkozásról.

 

A tojás és a csirke problémáját „úgy lehetne megoldani, hogy az élet kifejlődésének korai szakaszában a nukleinsavak katalizátorokként működnének” – írták a tudósok.

 

Bizonyos, hogy egy szuperfejlett idegen civilizáció képes lett volna egy ilyen dologra – természetesen akkor, ha létezne egy ilyen valahol a kozmoszban.

 

A mi civilizációnk képes életet vinni az élettelen bolygókra.

 

Claudius Gros, a Johann Wolfgang Goethe Egyetem elméleti fizikusa, azzal az elmélettel állt elő egy, az Asztrofizika és az Űrtudomány című folyóiratban megjelent esszéjében, hogy életet kéne áttelepíteni más bolygókra. Ő a Genezis Projektre hivatkozik.

 

Az elmélet szerint alacsony költségvetésű űrhajókat küldenénk ki, melyek mikróbás életformákkal szállítanának: baktériumokat, egysejtű eukariótákat –, majd a csillagászok által a potenciálisan lakható bolygónak talált exobolygók felé irányítanánk őket.

 

Ha ma erre képesek vagyunk, honnét vesszük, hogy nem más helyezett el bennünket itt a Földön a távoli múltban?

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: https://www.ancient-code.com/francis-crick-secret-life-alien-creator-civilization/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..