Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gabonakörök – Emberi játékok vagy kozmikus üzenetek?

A gabonakörök gabonamezőkön, különösen pedig angliai búzamezőkön talált geometriai minták, amelyek sok esetben igen bonyolultak és összetettek. Legtöbbjük – ha nem is az összes – valószínűleg csak tréfáskedvű emberek műve. Az emberek egy része úgy hiszi, hogy a gabonakörök földönkívüli űrhajók üzenetei.

 

 

Erre a témára még tudományos beállítottságú emberek is ráálltak, de ők bölcsen elkerülték a „földönkívüli üzenet” hipotézist. Inkább szabadon engedték a fantáziájukat és olyan ötletekkel álltak elő, mint például: örvények, gömbvillámok, vagy plazmagömbök, valamint más kevésbé okkult magyarázatok úgy, mint a természet erői: szél, hőség, vagy az állatok okozta jelenségek. A csak félig-meddig szkeptikus kutatók szerint az emberek többsége az ufók ténykedésének vél egy sor olyan dolgot, amelyre egyelőre nem találnak elfogadható magyarázatot. Ezek közé a máig rejtélyes jelenségek közé tartoznak a gabonakörök.

 

Az 1970-es évek óta vannak gabonakörök. Akkoriban a formák igen egyszerűek voltak, nagyon kevés számban fordultak elő és a jelenséget kutatók szerint csak Angliában. Mára számuk meghaladta a 3000-et, és szerte a világban fellelhetőek. Az idő előrehaladtával a motívumok egyre bonyolultabbak és nagyobbak lettek – vannak, amik több kilométeresek is lehetnek, és alakjuk szemet gyönyörködtető. A legtöbb esetben senki sem jelentkezett, mint alkotó, s csak néhányat vállaltak magukra a vicces gabonakör-készítők. Sok kísérlet volt arra, hogy bebizonyítsák, emberek is tudnak létrehozni ilyen méretű köröket, illetve mértani alakzatokat. Sikerült bebizonyítani, hogy egy átlagos angliai éjszaka alatt egy 4-5 fős csapat könnyűszerrel kialakíthat egy nagyobb és összetettebb alakzatot. De ez még mindig nem ad magyarázatot azokra a gabonakörökre, amelyek mérete meghaladja a több kilométert, mert azokat elég nehezen tudja pár ember egy éjszaka alatt elkészíteni.

 

 

Akik eddig az ufók létét is tagadták, azok mostanára hajlandók elismerni bizonyos azonosítatlan repülőtárgyakat. Akik már láttak földönkívüli lényeket, kétféle lényről beszélnek. Az egyik, amely hozzánk hasonlatosnak tűnik, a másik pedig egy apró termetű lényről szól. Közös bennük az, hogy mindegyik emberszerű. Vannak, akik szerint a Bibliában is szó esik róluk, mint óriási lényekről. Amerikában ritka az olyan hét, hogy ne érkeznének jelentések különféle zöld emberekről, ufókról, repülő csészealjakról vagy egyéb, nem emberi lények feltűnéséről.

 

Az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendenek a tudományos-fantasztikus kategóriába tartozó könyvek, magas a sci-fi filmek és tévésorozatok nézettsége és erős az ufókba, a bolygónkra látogató idegenekbe és egyéb földönkívüli látogatókba vetett hit. A legnagyobb visszhangot a II. világháború után, a hidegháború legelején New Mexico államban, 1947. július 8-án, a sivatagban “lezuhant egy vagy több repülő csészealj” keltette, amikor állítólag még nagyfejű, nagy szemű földönkívüli idegenek hulláját is megtalálták a darabokra tört csészealjakban és a szétszóródott roncsok mellett. A Roswell-vita azóta sem záródott le, a modern tudomány és a fejlett technika újabb és újabb vívmányaival vizsgálják még mindig a talált tárgyakat. Az igazság talán soha sem fog kiderülni, de az biztos, hogy az álmos és poros Roswell falucska neve az elmúl 6 évtized alatt az egész világon fogalom lett.

 

Horváth Zoltán

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..