Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gömbvillámok Félelmetes energiák!

Gömbvillámot láttam?!

 

Számos beszámolót olvastam már paranormális jelenségekről. Ezek között voltak vadabbak és kevésbé horrorisztikusak. Az egyik ilyen viszonylag jól megfigyelhető és a fizikus elmék számára is szerfelett hihető fenomén a gömbvillámjelenség.

 

 

gömbvillám4

 

Előfordult már nem egyszer olyan eset, amikor zivataros időben egy házba vagy egy barlangba menekülők egy különös, nagyjából focilabda nagyságú, világító (!) fénygömbre lettek figyelmesek. Ez a „plazmagömb” csak úgy ragyogott az éjszakában, de egyébként nappali fénynél vagy házban lámpák mellett is egyértelműen kivehető volt. A gömbvillám – egyelőre maradjunk ennél a megnevezésnél – egy a levegőben lebeg, úszó, mozgó és cikázó fényjelenség, amelynek határozott kontúrjai vannak, sőt olykor tisztán kivehető a struktúrája és a textúrája is. A gömbvillám képes minden különösebb gond nélkül átmenni a falon, simán keresztül áramlik az ablaküvegen, bármilyen résből váratlanul előbukkanhat, mi több, olyat is láttak már, amely az ágy alól, vagy a telefonkagylóból bukkant elő mindenféle szemmel látható előzmény nélkül. Eddig még senkinek sem sikerült megfejteni a gömbvillámok igazi mibenlétét.

 

A gömbvillám mozgása szabálytalan, jóformán kiszámíthatatlan, s hacsak nem tapasztaltunk előtte ilyesféle jelenséget, akkor tényleg hátborzongató. Színe lehet fehér, sárgásfehér, narancsszínbe játszó, de acélkéket, sőt zöldet is megfigyeltek már. Ami teljességgel megmagyarázhatatlan, hogy a méretét egyik pillanatról a másikra játszi könnyedséggel megváltoztatni képes: összezsugorodik, felfúvódik, vagy nemes egyszerűséggel köddé válik, felszívódik és eltűnik a „semmibe”, ahonnan jött. Természetesen ezek laikus beszámolók leírásai, de hűen festik le azt a döbbenetes és sokszor hihetetlen, semmivel össze nem téveszthető jelenségkört, ami gömbvillámok néven híresült el az utóbbi egy évszázadban.

Nem lehet tudni, mert írásos emlékeink igencsak foghíjasok, hogy korábbi korokban milyen gyakorisággal fordultak elő efféle jelenségek, de annyi bizonyosan állítható, hogy világszerte jegyeztek fel gömbvillámeffektusokat: Kínától Skóciáig, Skandináviától Tűzföldig megannyi térben röpködő, közlekedő, labdaformájú, színes, fényes tüneményről maradt fenn történet.

 

gömbvillám6

 

Lássuk a tényeket!

 

Több tízezer ember egybehangzóan állítja: gömbvillám volt, amit látott!

Többször azt tapasztalták a szemtanúk, hogy a fénygömb eltűnését követően, de az is lehetséges, hogy az eliminálódásával egy időben hatalmas és félelmetes durranás hallatszott. Utána csak néma csend támadt, s a jelenségnek vége szakadt.

Sokszor olyanoknak tűntek a gömbvillámok, mint valami kíváncsi, csintalan gyerekek, akik a tűzzel játszanak. Amikor több gömbvillám jelent meg egyszerre, azok általában kitűntetett figyelmet szenteltek az elektronikus eszközöknek és a tűznek. Így például konnektorok, vezetékek, kábelek, tévékészülékek, telefonok vagy akár kandallók körül ólálkodtak, játszadoztak és mintha feltérképezték volna azokat. Eltűntek, majd újra megjelentek, kezdték elölről a vizitet, miközben a családtagok csak ámultak és bámultak, s egymást kérdezgették, mi a fene lehet ez.

Ami tetézi az eddigieket, az a különös esemény, hogy az üveggolyó, illetve pinponglabda nagyságú fénygömbök minden előzmény nélkül, mintha egy láthatatlan hang utasította volna őket, szemlátomást egyetlen nagyobb, egységes gömbé álltak össze és úgy folytatták útjukat.

A gömbvillámokat nehéz lokalizálni, mert előfordulnak nyílt terepeken, de lezárt épületekben, sőt még repülőgépeken is több ezer méter magasságban. Nem mindig hallatják hangjukat, de ha igen, akkor egy sistergő-zizegő, magasfeszültségre emlékeztető hangot bocsátanak ki magukból.

Megfigyelték, hogy egy különös, ózonra, ritkábban kénre emléketető hangot hagynak maguk után a gömbvillámok, de ez nem minden esetben van így. Azt nem lehet tudni, hogy mi alapján tájékozódnak, de olybá tűnik, hogy tökéletesen letapogatják, érzékelik a tereptárgyakat, s ha tetszik nekik, akkor kikerülik, ha pedig valamilyen rejtélyes oknál fogva úgy látják jónak, akkor „beléjük bújnak”.

 

gömbvillám7

 

 

Tudományos és paranormális magyarázatok

 

Eleinte a tudósok nem hitték el a dolgot. Nincs semmiféle gömvillám-jelenség, azok csupán a képzelet szüleményei. – váltig állították. Aztán ahogyan sokasodtak az emberek megkeresései, úgy kezdett gyanús lenni a dolog. De erre is volt kézenfekvő, kész válaszuk: biztosan az érzékeik csapták be a szemtanúkat, merthogy ilyen jelenséget a fizika nem ismer. Vannak ugyan meteorológiai anomáliák, amelyeket esetleg a laikusok összetévesztenek a gömbvillámokkal, de ettől még a fénygömbök nem képezhetik kutatások tárgyát – hangoztatták. A tudós elmék azzal érveltek, hogy pusztán optikai csalódásról lehet szó: a villámlás vagy valamilyen erős felvillanó fényjelenség (például gyufa meggyújtása, vagy gyertya lángja) a szem retináján egy úgynevezett „beégést” okoz, s ezt látja még hosszú másodpercekig vagy percekig az alany, s ezt a jelenséget azonosítja a gömbvillámokkal.

Idővel egyre több képzett tudós és szakember is tapasztalta, hogy a gömbvillámok nagyon is léteznek és nem az emberek és a dilettánsok hozzá nem értése szülte őket. S máris sorjáztak az elméletek, a hipotézisek és a spekulációk arra nézve, hogy mi minden lehet a gömbvillám-jelenség okozója. Voltak, akik valamilyen számunkra egyelőre ismeretlen nukleáris jelenséget gyanítottak a háttérben, de ezt nem sikerült még bebizonyítaniuk.

Mások arra tették le a voksukat, hogy ezek a valóságban is villámok, csak nem a szokványos „elágazó” verzióban, hanem valamilyen rejtélyes oknál fogva gömb alakba zárt alakzatban. Megint mások gázgömböket sejtettek meg, vagyis azt, hogy valamilyen gáz molekulái bizonyos körülmények között „égni” kezdenek. Ez egyébként megmagyarázná a gömbvillámok hirtelen eltűnését is. Olyan teória is született az évek alatt, hogy a gömbillám talán antianyagból álló meteor.

 

A következő lépés a gömbvillámok tudatos előállítása volt. A tudományos kísérletek gyakori fázisa a modellezés, amelynek keretében mesterségesen, laboratóriumi körülmények között hoznak létre, illetve ismételnek meg bizonyos kísérleteket vagy jelenségeket. Magasfeszültségű rádiófrekvenciával már egy ideje létre tudnak hozni gömbvillámokat, vagy legalábbis azokhoz hasonló tüneményeket.

 

gömbvillám5

 

A parakutatók és az ezoterikusok között sem tisztázott, hogy mi állhat a gömbvillámok keletkezésének hátterében, azonban sokan elementálokra gyanakodnak. Az elementálok nem természeti szellemek, sokkal inkább erőkből és energiákból álló fénygömbök, amelyek sokféleségüknél fogva megfelelnek a gömbvillámokról szóló beszámolók megannyi követelményének. Az elementálok valamifajta tudatossággal bírnak, tehát tájékozódni tudnak és jelen vannak a természetben éppen úgy, mint olyan helyeken, ahol sok ember megfordul. Színűk, méretük, mozgásuk és funkciójuk sokféle lehet. Némelyik valódi pusztító erővel bír, tehát képes olyan tüzes, elementáris hatások, erőátvitelek kiváltására, illetve komoly károk okozására, mint amelyeket egyes gömbvillámok okoztak például tévékészülékekben vagy a személyes tárgyakban.

gömbvillám9

 

Kísértetfény, lidércfény és egyebek

 

A gömbvillámok nem összetévesztendők a kísértetfényekkel, amelyeket főleg Texas államban lehet megfigyelni, s leginkább égő mécsesekre vagy autólámpákra emlékeztetnek. A kísértetfények olyan helyeken is előfordulnak, melyek messze esnek mindenféle civilizált helytől, tehát Isten háta mögötti, eldugott helyeken is előfordulnak és speciális a mozgásuk is.

Szintén egészen más jelenség a lidércfény, amelyet már az ókorban is megfigyeltek. A lidércfény tulajdonképpen önmagától meggyulladó mocsárgáz, amely valóban misztikus, túlvilági élményben részesíti a szemlélőt.

Temetők fölött szintén szoktak volt látni különleges színekben pompázó fénygömböket, melyek megint csak nem gömbvillámok. Először foszforeszkáló gombákra gyanakodtak, majd visszatükröződő csillagfényekre, esetenként ércek csillogására, de később ezeket a lehetőségeket kizárták, így maradt továbbra is a rejtély.

Sokszor rémisztően tapasztalták a szemtanúk, hogy a rejtélyes fénygömbök értelmesek, vagyis megközelítették az embereket, körbejárták őket, mintha pásztázták volna őket, majd ezt tették a többiekkel is, akiknek természetesen földbe gyökerezett a lábuk. Hegyekben, úttalan utakon, családi házakban, közelről és távolból egyaránt megfigyeltek már jó néhány fénygömböt, de teljesen kielégítő magyarázattal egyelőre még senki nem állt elő e téren.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..