Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Gondviselés Szeme – Egy hatalommal bíró és titokzatos jelkép mélyebb megértése

A Gondviselés Szeme, amit mindent látó szemként is ismerünk, egy hatalommal bíró jelkép, melyet évezredek óta használnak, ha ugyan nem régebb óta. Néhány tudós egészen az ókori Egyiptomig és Hórusz szeméig követte nyomon a történetét. A mindent látó szem egy fontos keresztény szimbólum volt, amellyel gyakran találkozhattunk a templomok színes üvegein.

Balra a Gondviselés szeme látható az USA Nagy Pecsétjének hátoldalán, illetve itt az egydolláros bankón. Credit: Wikipedia

Az Emberi jogok nyilatkozatának tetején a mindent látó szem (179), Francia Forradalom Credit: Wikipedia

 

A Gondviselés Szeme, a Szabadkőművesek, az Illuminátusok és a Nagy Pecsét

 

Az Egyesült Államokban a Gondviselés Szemét gyakran kapcsolatba hozzák az összeesküvésekkel, a szabadkőművesekkel és a Vatikánnal. A szabadkőművességben Istent a Világegyetem Építészeként ismerik. A szabadkőművesek nyilvánosan 1797-ben kezdték használni ezt a jelképet, ugyanakkor a mindent látó szem az Illuminátusoknak nevezett titkos társaságnak is a jelképe.

 

Az Aacheni Katedrális kapuján lévő mindent látó szem Credit: Wikipedia

 

1782-ben a Gondviselés szeme elfogadást nyert az Egyesült Államok Nagy Pecsétjének hátsó oldalán található szimbolizmus részeként. Sokan azt kezdték gondolni, hogy ez a szabadkőműves befolyás bizonyítéka az amerikai kormányzat megalapítására.

A dollár bankjegyen található Gondviselés szeme egyszerűen annak volt az egyik jele, hogy a gonosz erők kerítették hatalmukba az USA korányát.

 

Azonban, Bill Ellis szerint, aki a Penn State Egyetemen az amerikai tudományok nyugalmazott professzora, a piramis és a szem nem volt rajta a dolláron 1935-ig. A Nagy Pecsét részeként indult útjára. FDR (Franklin Delano Roosevelt) adta hozzá a dollárhoz.

 

A piramis emberi építményként ragadható meg, amely túlélte a korokat és az alapító atyák azt szerették volna, hogy országuk annyi ideig maradjon fenn, mint a piramisok.

 

A Gondviselés Szeme – egy keresztény jelkép

 

A Wisconsini Fifieldben található egyik templom katedrálisüvegén ábrázolt Gondviselés Szeme Credit: Wikipedia

 

A mindent látó szem egy olyan szemet ábrázol, amelyet gyakran fénysugarak vagy glória vesz körül és általában egy háromszög határolja. A háromszög a keresztény szenthármasság jelképe. A fény kitörését és a felhőket gyakran használják a szentség, az istenség és Isten ábrázolására. A szemet általánosságban Isten szemeként interpretálják, amely az emberiségre vigyáz.

 

A szem: egy világszerte bevett, ősi szent szimbólum

 

A szem egy szent, nagyon jelentős ősi jelkép, amit az emberek már évezredek óta használnak. A suméroknál a szem jelképezte a „megszentelt szem urát”, s a bölcsesség, a mindentudás és az önzetlenség jelképe volt.

 

Az őslakos amerikaiak úgy vélik, hogy a „szív szeme mindent lát” és mint ilyen a Nagy Szellem szeme, aki mindent tud. A hinduizmusban Siva harmadik szeme a homloka közepén található gyöngy, amely a spirituális tudatosság és az égi bölcsesség reprezentánsa. Varuna szeme a Nap. A szem az ókori Hamsa szimbólum része is.

 

Egy nyitott tenyérbe ágyazott szemként ábrázolva a Hamsa jelképnek számos nevet adtak az idők folyamán. Néhány tudós úgy gondolja, hogy egy pogány eredetű jelkép és csak később adoptálták más vallások. A Hamsát gyakran hordták amulettként, hogy Isten kezét segítségül hívják, vagy hogy közömbösítsék az Ördög Szemét.

Ennek az ősi jelképnek a gyökereit kutatni azért nem könnyű, mert a zsidó, a muszlim és a keresztény tudósok nem értenek egyet a Hamasa jelentésében.

 

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2018/02/13/eye-providence-powerful-secret-symbol-deep-meaning/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..