Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gondwana, egy őskontinens titkai

Gondwana egy ősi szuperkontinens volt, amely magában foglalta a Föld déli féltekéjének mai kontinenseit és szigeteit. Hozzá tartozott Antarktisz, Ausztrália, Új-Zéland, Új-Guinea, Dél-Amerika, Afrika, Madagaszkár és érdekes módon a mai India és az Arab-félsziget. Ha így vesszük, akkor sejthető, hogy akkor még egy csokorba voltak „kötve” a Földanya spirituális erőterei. Mit tudott ez a szuperföldrész? Miért tűnt el?

Gondwana az elnevezését a közép-indiai régióban lakó gondi népről kapta. Korunk tudósai tisztában vannak azzal, hogy Gondwananak több korszaka volt. Az első Gondwana megközelítőleg 500 millió évvel ezelőtt a kambrium idején alakult ki, bár itt a kronológia emberi ésszel felfoghatatlan. Ma feltételezik, hogy Gondwana megjelenésével egy időben lepték el a földet a többsejtű élőlények hirtelen és nagyerővel.

A későbbiekben folyamán más szárazföldi lemezek is hozzákapcsolódtak Gondwanahoz: a mai Észak-Amerika nagy része, amit Kanadai pajzsnak vagy Laurencianak hívnak, valamint Európa egy része (Baltica) és végül Szibéria. Ebből állt össze a perm időszakra a Pangea szuperkontinens.

Azután a földtörténetben nem először katasztrófa történt, aminek során Pangea a jura korban széttöredezett. Így született Gondwana és Laurázsia kontinense. Ez már a második Gondwana.

Florida javarésze, Georgia déli régiója és Alabama valamikor ős-Gondwanához tartoztak.

Eddig annyit sikerült megállapítani a klímáról, hogy a mesés őskontinens éghajlata kellemes, enyhe volt. Olyannyira, hogy több millió éven (!) át hihetetlenül gazdag növény- és állatvilág tudott kifejlődni rajta.

Azután, kb. 130 millió évvel ezelőtt elkezdett kialakulni az Atlanti-óceán. További törések miatt 120 millió éve India megindult észak felé. Több millió év alatt levált róla a mai Madagaszkár, majd egy kiskontinens, amelyből csupán a Seychelle-szigetek maradtak fenn.

Új-Zéland kb. 90-120 millió évvel ezelőtt vált le az óráskontinensről.

A mai becslések alapján Ausztrália nagyjából 80 millió éve kezdett elszakadni az Antarktisztól.

A következő leváló Gondwana-töredék Új-Guinea volt, amely kb. 50-60 millió évvel ezelőtt különült el a fő tömbtől.

Azután 45 millió éve India elérte Ázsiát és a kőzetlemez felgyűrődött, aminek nyomán megszületett a Himalája.

Nem lehet pontosan datálni, de nagyjából 30 millió éve vált le véglegesen Dél-Amerika az Antarktiszról. 15 millió éve Új-Guinea beleütközött Ázsiába. Így alakult ki a Föld mai arculata, de a folyamat kontinensvándorlás folyamata egyáltalán nem zárult le, hanem egy szüntelenül zajló jelenség.

Talán első hallásra botrányosnak tűnhet a földtörténeti korszakokat és a fejlődéselméletet összhangba hozni a mitológiák pusztulásvízióival és a spirituális teremtéselméletekkel, de talán megér egy misét.

Mindezt azért írtam le, mert elképzelhetőnek tartom, hogy az egyes földtörténeti korszakokban kialakulhatott értelmes élet a Földön. Pontosabban nem alakult ki, mert a darwinista evolúció engem nem győzött meg a hitelességéről, hanem feltételezem, hogy a magasabb rendű intelligenciák különféle ciklikus teremtési folyamatok révén újra és újra benépesítették a bolygót különböző lelki fajokkal. A lelki fajok fejlettségüknek, képességeinknek és igényeiknek megfelelő genetikai testeket kaphattak, majd évezredeken keresztül fejlődhettek, mígnem eltávozhattak innen. Nem osztom azt a véleményt, miszerint mi vagyunk az első emberi generáció. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy nem éppen emberek éltek a Földön, hanem emberszerű testben, vagy esetleg félig emberi-félig állati testben egzisztáltak itt különféle szellemi entitások, alkalmasint lelkek.

Ha párhuzamba állítjuk ezt a kis teóriámat a földtörténeti korszakokkal, akkor sok mindenre fényt deríthetünk. Többek között választ kaphatunk arra, hogy a biológiai genezis nem elsődlegesen anyagelvű és anyagszerveződésű, amelyet a természetese szelekció és a mutáció irányít, hanem egy olyan folyamat, amelyet felsőbb erők, vagy magasabb rendű, nem emberi fajok vezérelnek.

A katasztrófák részben indokolják, hogy az egyes fajok miért pusztultak ki és tűntek el a Földről szinte nyomtalanul. Ha végiggondoljuk a szent könyvek leírásait, amelyek furcsa külső megjelenésű és természetű, a mitológiában szereplő lényekről beszélnek évezredekkel vagy évmilliókkal ezelőtti korokban, akkor a fentiekben vázolt módon elképzelhető e merőben másfajta entitások jelenléte.

Milyen érdekes, hogy ezek a cikkem első felében említett, hatalmas méretű világkataklizmák tömeges fajpusztulással jártak együtt. Amennyiben a Földre úgy tekintünk, mint egy bölcsőre, amelyből egy adott tudatszintet elérve kitelepíthetők a fajok, vagy rosszabb esetben elpusztíthatók, akkor még értelmet is nyerhet ez az elmélet. Ilyesfajta, isteni lények által vezérelt kísérletek jó párszor történhettek a Földön. Véleményem szerint a sokféle, egymástól tökéletesen eltérő flóra és fauna az egyes földrészeken arra is visszavezethető lenne, hogy az egyes teremtési ciklusok lokálisak és sokáig elszigeteltek voltak. Majd amikor elérkezett az idő, akkor egyes fajok kihalhattak, amit természeti katasztrófa vagy drámai éghajlatváltozás is előidézhetett, ellenben más fajok kitelepülhettek a bolygóról. S ne feledkezzünk meg a genetikai hibákról sem. Utóbbi esetben a testi mivolt semmisülhetett meg. Így akár egy időben is létezhettek emberek vagy emberszerű lények a dinoszauruszokkal, mint ahogyan bizonyítékokat is találtak erre a régészek. Vagy ugyanezek a lények évmilliókkal ezelőtt is érthettek a fémmegmunkáláshoz, amint azt számos Egyesült Államokbeli lelet is igazolja.

Az egykori Gondwana, mely egy szinte tökéletes pozitív élettér lehetett, szakaszonként széttöredezett, de kincsei és titkai a mai napig megvannak a Föld különböző pontjain. Az elsüllyedt földrészek és mikrokontinensek, vagy egyes szigetek valaha megannyi csodálatos teremtési folyamatnak adhattak színteret. Ebből következik, hogy nem a tenger mélységére süllyedt, hanem a ma még megközelíthető helyeken és térségekben talán rábukkanhatunk az ősi kultúrák spirituális erőtereire és energianyomaira.

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..