Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gyermekek, akik föld alatti birodalmakból tűntek elő – egy párhuzamos világból?

Ralph of Coggeshall a Chronicum Anglicanumban, valamint William of Newburgh a Historia rerum Anglicarumban egy olyan figyelemre méltó esetet tár fel, amely egy suffolki falucskában, Woolpit-ben esett meg valamikor a 20. század folyamán.

 

Coggeshall azt állította, hogy „gyakorta hallotta a történetet” De Calne-től, a Newburgh-i történész pedig azt állította, hogy elhiszi, mivel sokan és igen kompetens személyek állítják.

 

Woolpit az óangol wulf-pytt nyomán kapta a nevét, amelyek farkasok elejtésére ásott mély árkok voltak. Úgy tartják, hogy az egyik évben aratás alkalmával két rejtélyes gyermek tűnt fel az egyik ilyen árokban.

 

Hirtelen jelentek meg a semmiből. Ismeretlen nyelven beszéltek, különös ruházatot viseltek, nem ettek és zöld színű bőrük volt. Olyanok voltak, mint akik nem is ebből a világból valók.

 

Kik lehettek és vajon honnét érkeztek?

 

föld alatti1

 

Vajon a rejtélyes gyerekek egy időkapun keresztül csöppentek a mi világunkba, egy másik dimenzión keresztül, avagy egy föld alatti világból kerültek a felszínre? Éveken át sokakat foglalkoztattak ezek a kérdések, s megpróbáltak magyarázatot találni erre a bizarr eseményre, ami eddig megválaszolatlan maradt.

 

Így indult útjára ez a történet. Réges-régen két figyelemre méltó gyermeket találtak az angliai Suffolk Woolpit nevű falucskájában. Erre István angol király (1135-1154) uralkodása alatt került sor. Aratás közben, mialatt a munkások a mezőn dolgoztak, két fiatal – egy kisfiú és egy kislány – tűnt fel váratlanul az árkok mélyén.

 

Az emberek bárgyú szemeket meresztettek rájuk, mivel korábban még sohasem pipáltak effélét. A gyermekek szokatlan ruhában voltak és zöld bőrük volt. Képtelenek voltak szót érteni velük, mivel egy ismeretlen nyelven motyogtak. Egy helyi földbirtokos, bizonyos Sir Richard de Calne vitte haza a gyerekeket.

 

Érthető módon roppant szomorúak voltak és napokon át csak sírtak. A gyerekek nem voltak hajlandók sem inni, sem enni, bármit ajánlottak is nekik, mígnem valaki olyan friss babot nem hozott, amin mély a szárai is rajta voltak. Hónapokon keresztül babon éltek a gyerekek. Később pedig már elkezdtek kenyeret is majszolni.

 

Ahogy telt-múlt az idő a fiúcska egyre lehangoltabb, majd egyre betegebb lett, mígnem végül meghalt. Úgy tűnt, hogy a kislány jobban alkalmazkodott az új környezetéhez.

 

Elsajátította az angol nyelvet, és fokozatosan elveszítette bőre zöld színét. Egészséges, fiatal nővé érett, később pedig egy helybéli emberhez ment hozzá.

 

Faggatták a múltjáról, arról, hogy honnét érkezett, azonban minden, amit a származásáról mesélt, csupán tovább fokozta a rejtélyt. Elmesélte, hogy ő és fivére „egy olyan világból érkezett, ahol nincsen nap”, folyamatosan alkonyat/szürkület van. Minden lakos zöld színű.

 

Nem volt teljes mértékben bizonyos abban, hogy hol is található a szülőföldje. Mégis, visszaemlékezett arra, hogy egy másik „fénylő” világot lehet látni egy olyan „nagy folyón” át, amely azt a mi világunktól elválasztja.

 

Az sem világos, hogy a gyerekek hogyan kerültek az árokba.

 

A kislány azt mesélte, hogy ő és a fivére apjuk nyájára vigyáztak és követték azokat egy barlangba, ahonnét harangjáték hallatszott. Sokáig bóklásztak a sötétben, míg a barlang kijáratához nem értek és hirtelen el nem vakította őket a ragyogó fény.

 

föld alatti2

 

A napfény és a levegő szokatlan hőmérséklete lefárasztotta őket, így megpihentek egy időre.  Ezután hangokat hallottak, furcsa embereket pillantottak meg és menekülni próbáltak. Azonban képtelen voltak meghatározni a barlang bejáratának helyét, elfogták őket.

 

Sokféle magyaráz született már a zöld gyerekek enigmájára.

 

Néhányan azt gondolták, hogy a gyerekek flamand bevándorlók voltak, akiket üldöztek. Szüleiket meggyilkolták, majd a fiúcska és a kislány az erődben rejtőzködött.

 

Ez az elmélet megmagyarázhatná a különös öltözéket, de azt a tényt nem, hogy a gyerekek ismeretlen nyelven beszéltek. A helybélieknek fel kellett volna ismerniük a flamand nyelvet.

 

Mások úgy okoskodnak, hogy az alultápláltság és arzénmérgezés okozta a zöld színű bőrt. Keringtek olyan mesék is, amelyek egy nagybácsiról szóltak, aki méreggel próbálta eltenni a gyerekeket láb alól, azonban ezeket a szóbeszédeket sohasem igazolták.

 

Megint mások, mint például a skót asztronómus, Duncan Lunan, azzal álltak elő, hogy a gyerekeket voltaképpen egy másik bolygóról földönkívüliek szállították ide.

 

Más egyéb teóriák szerint a gyerekek egy föld alatti világból vagy esetleg egy másik dimenzióból bukkantak elő.

 Forrás: http://www.messagetoeagle.com/incidgreenchildr.php#ixzz3PlAX6pOu

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..