Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gyertyafényes vacsora: az ismerkedés és az ösztönerők

Miközben a gépem előtt ülök írásra készülődve, alig-alig bírom a mosolyt letörölni az arcomról. Hajdani dicső kezdeményezéseim körül lengedeznek gondolataim, amikor is otthon gyakorolgattam azt, amit majd az első randevún búgok a lány fülébe.

 

 

Mióta az életnek hű vágya a nőt és a férfit egymásnak kergeti, azóta gondja sokaknak a kezdeményezés. Számos nézet és filozófia kínál kiérlelt álláspontokat, így az ezotéria is őriz régi nagy múltú recepteket. – Vajon hosszútávra elég az, ha túlontúl hamar a hölgy színe elé helyez minden bókot a férfi, amit csak lehet? Az első alkalmak még jól szoktak menni a kölcsönös érdeklődés miatt, de ki ne szeretné örökre karjai közt ringatni az örömöket?! Ügyelni kell a teljességre, nem ragadhatunk le egyetlen szakaszánál a kapcsolatnak! Fontos a megismerkedésnél az ösztönös viselkedés, az ösztönerők Jin-re (nő) és Jang-ra (férfi) bontják az alapjellemünket.

 

A megismerkedés kezdeti szakasza a Jangé, vagyis a férfié, tehát az ő dinamikája szerint alakul a lendület. – Nem árt tudni uraim, miközben édes kis csacsiságokat suttogunk a nő fülébe, hogy aktívak és előrehaladóak vagyunk, de megmaradunk egy felületi szinten. Az ösztönerők alakulása szerint a Jin szakasz finomabb, lassabb, de már elmélyültebb.

E szerint, a kapcsolat első, vagyis férfi szakaszában érdemes a kommunikációt a csábításra használni. Ebben az időszakban sokat nyom a latban a metakommunikáció, vagyis a mozdulatok. Sokat elárul valakiről, hogy milyenek a mozdulatai. A csatornák két ember között igazán csak a női szakaszban szélesednek ki, ekkor már az elmélyülésre mennek a beszélgetések. Amennyiben a Hölgy megnyílik a Férfinek a Jang szakaszban tapasztaltak hatására, megkezdődnek a fürkésző, érzéki, erőlködésmentes párbeszédek. – Visszagondolva a múltra, mikor szólt hozzám a lány, mintha az élet hangját hallottam volna, úgy éreztem, lelkem akár egy üres, díszes kehely, amely csak áhítozik a borra. Akkor döntöttem úgy, hogy továbbművelem magamat.

 

 

Felfedeztem magamnak, hogy Nő és Férfi gondolkodása meglehetősen eltérő, ennek következtében a kommunikáció sem azonos. A férfiak célratörők, nem kerülgetik annyira a „forró kását”, közlékenyek. A nők érzékenyebbek, jobban a dolgok mögé látnak, őket érdeklik az apró részletek is, melyeken mi, férfiak, könnyedén átsiklunk. A Jin arra vágyik, hogy minél több információhoz jusson, a Jang nem ily figyelmes, nem is képes egyszerre annyi információt befogadni. A hölgyek éreztetni szeretik, hogy mire vágynak, az urak pedig közlik, hogy mit szeretnének. – Bizony nem könnyű! Ez már olyan, mint valamiféle párkapcsolati kultúrmisszió…

 

Eltérő gondolkodásunknak köszönhetően előfordulhat, hogy a férfi nem igazán veszi észre, hogy a nő mit próbál a tudomására hozni. – Volt, hogy úgy éltem meg egy ilyen típusú beszélgetést, mintha egy rejtvényt kellett volna megfejtenem. – A Párkapcsolat Activity?? Nem! A nőknek lelki jellegű Én-tudatuk van, ők a lelki megtapasztalásaikon keresztül élik meg az életüket, az általunk játszadozási hajlamnak aposztrofált tulajdonságuk ebből is adódik. A férfiaknak fizikális jellegű az Én-képük, meghatározó a látható, tapintható megtapasztalás a számunkra, vagyis mi a fizikális ingereinken keresztül éljük meg az életünket.

Végül is arra jutottam, hogy nem hagyok fel a gyertyafényes vacsorákkal, és fürkészem a másik nem képviselőit, amíg csak lehet. Konklúziók nincsenek, csak egyet tanácsolhatok, aki igaz szerelmet akar, az ne bújjon ki a bőréből, csak legyen ösztönös. A többit az ösztönerők elintézik.

 

Horváth Zoltán

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..