Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

GYÓGYHATÁSÚ OLAJOK

Az ember nem fizikai összetevői

 

A nyugati civilizációban felcseperedő ember fejébe szinte belesulykolják, hogy a legmeghatározóbb a fizikai létezés és a fizikai test egészsége. Ezáltal hiúvá, önteltté vagy éppen gyengeségei miatt kishitűvé teszik az emberek többségét. A modern filozófia szerint minden problémára van orvosság, azaz gyógyszer. De mostanára az emberek kezdenek ráébredni arra, hogy átverték őket, s a gyógyszerek nem hoznak jelentős javulást bizonyos problémák esetében. Sokszor az erőtlenség, az érzékenységünk, a fájdalmaink, az alvászavaraink, a megmagyarázhatatlan eredetű hangulati hullámzásaink, a menstruációs problémák, a félelmeink, a szorongásaink, a fejfájásunk és egyéb gyengeségeink egyszerűen nem indokolhatók fizikai okokkal. Ilyen helyzet manapság egyre több fordul elő és az orvosi diagnózisok szerint ezen esetek hátterében nem állnak szervi elváltozások vagy konkrét betegségek. Mi lehet akkor a magyarázat erre a rejtélyre, hiszen a problémák kétségtelenül fennállnak annak dacára, hogy a hivatalosan elfogadott medicina csak csóválja a fejét?

 

gyogyhatasuolajok2

 

Nos, amit keleten és általánosságban az ősi időkben elődeink tudtak, de mi nem vagyunk vele tisztában, az egy jelenség, melynek neve aura. Más néven emberi energiamező. Ez az energiamező élteti a fizikai testünket. Az auránk ellát bennünket életenergiával, az aura szabályozza az érzelmeinket, az aura határozza meg a gondolatvilágunkat és a tudati-lelki fejlődésünket is. A gondolataink teremtő erejéről és a lélek létezéséről azt gondolom, mindenkinek magának kell meggyőződnie. Jómagam is a saját sorsom megélése közben szereztem bizonyosságokat az aura éteri, érzelmi, gondolati és ok-okozati (kauzális) testének létezéséről és működéséről. Ezt szerintem senki sem úszhatja meg, aki az önismeret útját járja.

E filozófia értelmében minden velünk történő építő és lebontó folyamat az auránkon keresztül valósul meg az életünkben. Ha energiamezőnk károsodik, akkor azt előbb-utóbb érzékelni fogjuk. Akik csak kevéssé érzékenyek és nyitottak erre a jelenségkörre, alkalmasint azok is észreveszik a saját energiazavaraikat, mert a diszharmónia törvényszerűen leképződik a tudatba, sokszor pedig még ráadásul fizikai fájdalmakat és zavarokat is produkál. Aligha vitatható, hogy ok nélkül nem történik semmi. Így akár elhisszük, akár kétségbe vonjuk energiamezőnk létezését, a testi, az érzelmi, a gondolkodásmódbeli és a sorsszerű problémáinkkal mindenképpen foglalkoznunk kell, hiszen nem hagynak nyugodni, illetve létük minduntalan változásra sarkal bennünket. Szerintem nem árt kipróbálni, esélyt adni az aurára ható módszereknek, hátha éppen ezek hozzák vissza a várva-várt harmóniát az életünkbe.

 

Illóolajok áldásos hatásai

 

Az illóolajokkal szinte minden ember találkozott már az ősidőkben is, hiszen a növénytermesztés és az ételkészítés bizonyára egyidős az emberiséggel. Eleink illóolajokat nyertek ki a növények és a fák szinte minden részéből: virágokból, levelekből, szárakból, kérgekből, héjakból, gyantából, gyökértörzsből és gyökerekből. Később rájöttek, hogy nem mindegy, hogy a növény melyik részéből nyerik ki az illóolajat. Például minőségi különbség van az ibolya leveléből és a virágszirmaiból előállított olajak között. A növények világában a legerősebb gyógyhatású anyagok az illóolajok, ezért olyan értékesek és drágák.

 

Sokféleképpen kinyerhető a növényekből az illóolaj: gőzdesztillációval, hidegen történő sajtolással, alkohollal és oldószerrel. Színük az átlátszótól a legpompásabb árnyalatokig mutat változatosságot. Sűrűségük a lágy, vízszerűtől a legsűrűbbekig változhat. Nem minden növényi olaj illóolaj! A növényi olajok jobbára gabonafélékben és olajos magvakban találhatók és általában nem szívódnak fel a bőrön keresztül. Ellenben az illóolajok a fürdő során áthatolnak a bőrön, hőt állítanak elő, ami szinte a napsütés érzésével rokonítható. Az illóolajok a csontvelőig szívódnak fel. Figyelni kell arra is, hogy az illóolajok – mint ahogy nevük is sugallja – nagyon illékonyak, így gyorsan elpárologhatnak. Ezért csakis közvetlenül a fürdővízbe történő belépés előtt érdemes beletenni a vízbe az illóolajokat.

 

Amint az illóolajfürdőbe lépünk, a hatóanyagok a testbe, a hatóanyagok rezgései pedig az energiamezőnkbe kezdenek átáramolni. Az illóolajok gyógyító hatásai számos betegség esetében hasznosíthatók. Nyilvánvaló, hogy egy csonttörésnél hagyni kell a természetes folyamatokat érvényesülni, s ez esetben aligha alkalmazható illóolaj-terápia. Azonban a duzzanatok, a ficamok, a zúzódások kezelésében, az öntudatvesztés, illetve az eszméletvesztés akut eseteiben szinte azonnali és szemmel látható a hatásuk.

 

Nagyon sok illóolaj rendelkezik fertőzésgátló hatással: baktériumölő, vírusölő, gombaölő, görcsoldó, vizelethajtó, antidepresszáns, vérzéscsillapító, méregközömbösítő hatással.

Az illóolajakat a sebészeten is rendszeresen alkalmazzák. Tiszta benzoinnal kenik be a mellkast vagy a hasat, mielőtt a vágást megejtik rajta, mivel a gyantának fertőzésgátló hatása van.

 

Az illóolajfürdő meglepő hatásokat vált ki az aurában és az elmében egyaránt. A fürdő közben semlegesítődnek a problémát okozó energiák, esetenként jellegzetes, geometriai formában még a bőrön is megjelennek a hatások. Az olajok felszínre hozzák a láthatatlan folyamatokat és elősegítik azok kiürülését. Ezek a jelek ugyan átmenetiek, de olykor hetekig visszamaradnak, mígnem a fürdősorozat végeztével végképp eltűnnek.

Az illóolajfürdők általános hatása, hogy a vízben tartózkodó emberek megnyugszanak és lecsillapodnak. Ilyenkor egy benső folyamat veszi kezdetét. Az ember befelé figyel és roppant hasznos felismeréseket tesz.

 

Az illóolajok alkalmazhatóak: a fizikai és az energiatestek ápolása, az allergiák kezelése, a bőr horzsolása, vágása, sérülése, az izmok és ízületek merevsége és fájdalma, méregtelenítés, az idegek kezelése, drogok esetén életkedv fokozás céljából. Továbbá zúzódások, vérkeringés, rovarcsípés, kimerültség, félelmek, haragtól való megtisztulás, nyugtalanság és aggodalom feloldására, az aura sérülésének kijavítása, a kitartás fokozása, az akadályokkal és az igazságokkal való szembenézés, depresszió, megbocsátás önmagunk és mások irányába, bánat és szomorúság, hiperaktivitás, féltékenység, álmatlanság, magány, önelfogadás, szellemi feszültség, megbánás, önvád, önértékelés, szexuális bántalmazás, stressz, megrázkódtatás esetében egyebek mellett.

 

Az illóolajokkal csodálatos fürdőt vehetünk, bőrbe masszírozhatjuk vagy szimplán párologtatóba tehetjük az aromájukat. Fontos, hogy a használati utasítást betartsuk. A beszerzésüknél mindig ügyeljünk a minőségre. Ha megfelelően alkalmazzuk az illóolajokat, akkor a lélekre, az energiákra, a tudatra és a testre gyakorolt gyógyító hatásaik nem maradnak el. Kellemes felfrissülést mindenkinek!

 

Száraz György

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..