Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

„Gyönyörű” matematikai formulát rejtő gabonakör jelent meg egy repcetáblában

Úgy tűnik, hogy a legutóbbi (2010. május) gabonakör egy matematikai formulán alapszik. Szombaton tűnt fel Wiltshire-ben. – http://i.dailymail.co.uk/

 

A „világ leggyönyörűbb matematikai tételén” alapuló rendkívüli gabonakör tűnt fel egy szélmalom melletti mezőn Wiltshire-ben.

A bonyolult korong, amelynek az átmérője 300 láb, a Wilton Szélmalomtól keletre jelent meg Marlborough közelében, egy ragyogó sárga repcetáblában.

Szombaton jelent meg 25 mérföldre egy másik körtől, amely két héttel korábban tűnt fel Old Sarum vaskori, dombra épült erődjénél.

 

 

Van olyan elmélet, mely szerint a kör Leonhard Euler’s összetett tételét ábrázolja: e^(i)pi+1=0 – http://i.dailymail.co.uk/

 

Lucy Pringle, a híres gabonakör-kutató zavarba jött, amikor egy komplex számokból álló, rejtett kód bontakozott ki az alakzaton belül.

Kijelentette: „Azt hiszem, hogy egy kétváltozós számrendszert tartalmaz vagy a kettes számrendszeren alapszik, amely két szimbólumot, az egyest és a nullát használja számérték gyanánt.”

“A középpontból kifelé indulva, az emberek úgy sejtik, hogy kapcsolatban állhat Leonhard Euler tételével e^(i)pi+1=0, amelyet a matematika leggyönyörűbb tételei között tartanak számon.”

Hozzátette, hogy még egy rejtett dallamot is tartalmazhat.

„Történetesen az évek során a gabonaköröket kapcsolatba hozták a diatonikus hangsorral (a zongorákon található fehér billentyűkkel)” – mondotta.

„A diatonikus hangsor eme frekvenciái be vannak kódolva a gabonakör minden egyes részletébe és lejátszhatók egy zongorán.”

„Ez egy egyedülálló elrendeződés, amely magába foglalja mind a zenét, mind a matematikát, továbbá fontosság tekintetében hasonlít a híres 2008-as Barbury Castle Pi esethez.”

 

A számok fent vannak. A híres Barbury Castle-i gabonakör. Az asztrofizikus Mike Reed vette észre, hogy a pi (3.141592654) első tíz számjegyét jeleníti meg. – http://i.dailymail.co.uk/

 

 

Egy másik gabonakör szakértő kijelentette, hogy mindenkinek magának kell levonnia a saját következtetéseit a körökből, majd hozzátette:

„A matematikával és a körökkel kapcsolatos dologgal az a helyzet, hogy valami olyasfélével foglalkozunk, ami nem egy egzakt tudás, ennél fogva az egyik ember úgy értelmezheti a gabonaköröket, mint amiknek diatonikus hangsorai vannak, míg mások bináris számrendszerként vagy asztrológiai körökként értelmezhetik azokat.”

„Az egyetlen lehetséges magyarázat, amely minden területet lefed, az, hogy emberek lehettek a készítőik, azonban ez csak egy problematikus összefüggés lehet, amely megosztja a kutatókat és az alkotókat, mivel az (ufó)kutatók utálják annak az ötletét, hogy ezt a fajta csodát és optimizmust semmissé teszi, ha megengedjük az emberi beavatkozás lehetőségét.”

 

Az árpa mezőbe faragott Barbury Castle-i gabonakör a Pi szám, ami a legalapvetőbb matematikai szimbólumok egyike, első tíz számjegyének a képi megjelenítése volt. A kép egy példája azoknak, amiket fraktálokként vagy geometriai mintázatokként ismerünk.

Ezt Mike Reed fejtette meg, aki megnézte a gabonakör képét és elkészítette a matematikai kapcsolatát.

A gabonakör-mintázatok az 1970-es évek egyszerű köreitől az 1980-as évek második felének a piktorgráfiáiig és a 2001-es kettes számrendszerű tervezetekig fejlődtek.

 

forrás: http://www.dailymail.co.uk/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..