Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

GYÜMÖLCSLEVESEK

ZAMATOS ALMALEVES

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg finomliszt
  • fél citrom leve
  • fél rúd fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 1 liter víz
  • 1,5 dl tejszín
  • csipetnyi só

 

Elkészítés:

  1. Egy redukciót készítünk: a vizet, a cukrot, egy csipet sót, a fahéjat és a szegfűszeget feltesszük forrni. Addig forraljuk, míg a víz a felére nem csökken. Majd leszűrjük.
  2. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk és meglocsoljuk citromlével, hogy meg ne barnuljon.
  3. Az almát vízben felforraljuk.
  4. Pár perc után tejfölös-lisztes habarással sűrítjük.
  5. Miközben a levest kiforraljuk, hozzáöntjük a leszűrt redukciót és citromlével ízesítjük.
  6. Az almalevest tejszínnel dúsítjuk, majd jól lehűtve tálaljuk.

 

 

HIDEG NARANCSLEVES FEHÉRBORRAL

 

Hozzávalók:

  • 5 db narancs
  • 1 db citrom
  • 25 dkg kristálycukor
  • kevés porcukor
  • 3,5 dl fehérbor

 

Elkészítés:

  1. Két darab narancsot meghámozunk és szeletekre vágjuk. Porcukorral megszórjuk.
  2. Kb. fél liter vízben feloldjuk a kristálycukrot.
  3. Hozzáadjuk a többi narancs lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a citrom levét és a fehérbort.
  4. Végül a felszeletelt narancsot is hozzáadjuk és jól lehűtjük az így kapott gyümölcslevest.

 

 

PEZSGŐS ŐSZIBARACKKRÉMLEVES

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack
  • 15-20 dkg porcukor
  • fél citrom
  • 2,5 dl félédes pezsgő
  • 2 dl rizling (bor)
  • egy egész fahéj

 

Elkészítés:

  1. A barackokat meghámozzuk, kettévágjuk, megszabadítjuk a magvaitól.
  2. A barackok egyharmadát felkockázzuk, porcukorral meghintjük, hűtőbe tesszük.
  3. A megmaradt barackot áttörjük vagy turmixoljuk.
  4. A magokat feltörjük és csak a belüket egy kis cukorral összezúzzuk.
  5. A többi cukrot feltesszük főni 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a citromlevet és a fahéjat is. 5 percig forraljuk.
  6. Végül a cukros-fűszeres alaplevet összekeverjük a lepasszírozott barackkal, a cukrozott barackdarabokkal, az összezúzott magbelsővel, a pezsgővel és a borral.
  7. Jól lehűtve tálaljuk.

 

Száraz György

boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..