Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hackertámadás a Vatikán ellen!

Megkezdődött az egyház, illetve a pápai állam deszakralizációja? Egyre többen emelik fel hangjukat részint az katolikus egyház véres történelme, részint korrupt jelene miatt. Ne ítélkezzünk, csupán vonultassuk fel a tényeket. Mivel a jó propagandáról sokat hallunk, elemzésem jobbára az agyonhallgatott tényekre szorítkozik. Azután mindenki rakja össze világképének megfelelően a puzzle darabokat, ha tudja, s legfőképpen, ha meri!

 

Gábriel és Mihály nevét jól ismerjük a Bibliából és a spirituális tanításokból is. Azt azonban már talán kevesebben tudják, hogy eme két arkangyalról kapták nevüket a Vatikán szerverei. Nem szervei, hanem szerverei, minthogy számítástechnikáról van szó.

 

A www.vatican.va honlap ellen hackertámadást hajtott végre az Anonymous nemzetközi hackercsoport – ez olvasható az Anonymous hivatalos olasz blogján (anon-news.blogspot.com). Úgy fogalmaznak: „sikerült hézagot találni a Vatikán számítógépes biztonsági rendszerében”. A 2012. március 7-én történt feltörés tényét se nem cáfolta, se nem erősítette meg a Vatikán jó diplomáciai érzékét csillogtatva. Bár már veszett fejsze nyel az egész, hiszen a Vatikán honlapjára egész délután nem lehetett belépni. Az egész délután működésképtelen honlapról a szentszéki sajtóközpont csak annyit nyilatkozott, hogy a „probléma megoldása folyamatban van”.   

 

Kardinális kérdés, hogy vajon miért fitogtatja erejét ez a csoport éppen a szentséges törpeállam egyik nemzetközi orgánumán? A választ nem kell kitalálnunk magunktól, ugyanis ők maguk adják meg. Nevezetesen így hangzik: „a kizárólag haszon hajtotta egyház abszurd és anakronisztikus tanítása” vált ki nemtetszést a hackerekből. Ez egy nyilvánvaló minősítés, ami azonban félreérthető és sokan sokféleképpen magyarázhatják. De menjünk tovább, mit árul el még a csoport a szándékairól.     

 

A hackerek „vádirata” egyértelműsíti és kiemeli, hogy mi verte ki a biztosítékot náluk:

  • az egyház páratlan értékű történelmi és irodalmi művek elégetéséért felelős
  • az egyház barbár-vandál módon mindig kivégezte ellenfeleit és kritikusait
  • egyetemes érvényű téziseket tagad
  • lépten-nyomon beleszól Olaszország politikai és társadalmi életébe
  • mérhetetlen vagyona után még adót sem fizet

 

Véleményem szerint nem ők az elsők, akiknek mindez feltűnt, de ők az elsők, akik ország-világ előtt ily módon juttatják el üzenetüket a világ közvéleményéhez. Az Anonymous blogja hangsúlyozta, hogy a támadás egyáltalán nem a keresztény vallás és a hívők ellen irányul, hanem kifejezetten a római apostoli egyháznak lett címezve.   

 

Tegyük hozzá, hogy a hackerek teljesítménye párját ritkítja, mivel a világ egyik legbiztonságosabb rendszereként tartják számon a Vatikánét. Nem lehetett könnyű dolguk, hiszen egyes sajtóértesülések szerint az Anonymous-nak tavaly augusztusban már volt egy támadási kísérlete a Vatikán honlapja ellen, amely végül is meghiúsult. Amúgy folyamatosan dolgoznak a hackereket távoltartó biztonsági rendszerek megerősítésén az illetékesek.

 

Az elfogulatlan embereket a hackerek vádirata talán elgondolkoztatja, mivel a tények önmagukért beszélnek. Aki pedig túlzottan bigott és dogmatikus, annak a hitét úgysem lehet megingatni egy ilyen anakronisztikus (korszerűtlen, idejétmúlt) vallás kritizálásával. Ugyanakkor meg vagyok győződve arról, hogy sokaknak kezd lehullni a fátyol a szemük elől és képesek lesznek felülvizsgálni, hogy a vallás és Vatikán, a hit és a hitelesség nem azonos fogalmak.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..