Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Harmónia rovat: Magunk gyártotta fájdalom? II. rész (Az elengedés művészete)

A régi-régi múltban volt egy kultúra, ahol isteni alkotóerők tudatos beavatkozása által, egy szellemileg magasan fejlett faj jött létre. Ők voltak az Atlantisziak. Ezt a társadalmat harmónia, szépség, gyermeki kíváncsiság és béke jellemezte.

 

A róluk szóló írások mind arról tanúskodnak, hogy számukra ismeretlen volt a halálfélelem, mivel ők tudták, hogy a tudatosság megszűnése nem következik be. Náluk az elhunyt, tudatosan tért át a másik létbe, a fizikai síkról a szellemi síkra. Ide tartozik az is, hogy gyógyítói képességeiknek köszönhetően igen hosszú életet éltek, tudásukat pedig beavatottak által szerezték közvetlenül az angyaloktól.

 

A szinte folyamatos kapcsolat az angyalokkal, olyan különleges tudással és képességekkel ruházta fel őket, melyek segítettek nekik megérteni a lét és a nem lét fogalmát. Nem is ismerték a gyász fogalmát, ők megünnepelték az elhunyt hazatérését, akár egy sokkal későbbi kultúra képviselői, a szufik, akiknek elvileg semmilyen köze nem volt az atlantiszi kultúrához. Az Isteni Lélegzet megvalósult népének, vagyis az atlantisziaknak a tudása Egyiptomban, illetve az esszénusok tanításaiban folytatódott Atlantisz pusztulását követően. No és persze, itt vannak azok a tanítások is, melyek abban segítenek, hogyan tudja az az ember oldani a fájdalmát, aki nem vallja vagy ismeri az előbbiekben felsorakoztatott hitelveket. Aki magát porszemnek érzi, és csak kavarognak benne a fájdalmas érzések, annak sem csak a bús tűnődés marad.

 

Az elengedés folyamata, a szív csakra szintjén történik meg. Ezen a szinten őrizzük azokat a mentális képességeinket, amelyek segíthetnek abban, hogy felfedezhessük az ösztönös nyugalmat és elengedhessük a gondolatainkat befolyásoló egós szorongásokat. Itt tárolja magában az ember a lent és a fent polaritását, az adás és az elfogadás princípiumát, a megbocsátást, az együttérzés kapacitását is, így ezt a csakrát érdemes erősíteni!

 

A szív csakrát erősítő kövek: rózsakvarc, malachit, turmalin, aventurin. Ezeket viselhetjük egy egyszerű bőrfüggőn a nyakunkban, de marokkőként is segítenek a csakra erősítésében.

 

Jó lehet még a csendben lét gyakorlása is: meggyújtunk egy szál gyertyát, kényelmesen elhelyezkedünk, esetleg párologtatóba csepegtethetünk illóolajat. E csakra illóolaja a rózsa és a kömény. Azután, hogy már elcsendesedtünk, érdemes néhány mély levegőt venni: orron át belégzés, egy kis szünet, és szájon át kilégzés. Miután elértük a nyugalmi állapotot, elkezdhetünk gondolkodni a szeretteinkhez fűződő viszonyunkon, a görcsös ragaszkodáson, az elengedésen… Ez a gyakorlat segíthet az érzések kezelésében.

 

Vannak még speciális csakra légző gyakorlatok, meditációk, önfejlesztő és mentális gyakorlatok, utaztatós tréningek, oldó technikák, és még sorolhatnám… Egy a lényeg, hogy ne tartsuk magunkban a fájdalmat, ne sajnáljuk magunkat, a helyes hozzáállással megújíthatjuk a saját középpontunkat! Az elmúlást láthatjuk olyannak is, akár a csillagok esőjét az égbolton!

 

Boldog napot!

 

Horváth Zoltán

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..