Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hat dolog, amiben a boldog párok különböznek a többiektől

Egy boldogtalan párkapcsolat képes lerombolni az érzelmeket és az egészséget. Egy tíz éves tanulmány valóban kimutatta, hogy a stresszes kapcsolatok a depresszió kiváltó faktorai.

 

Mindannyian társas lények vagyunk. Amikor negatív érzelmekkel viseltetünk – minden egyes nap – az emberek felé az életünkben, akkor azok rombolnak bennünket.

 

Fontos rendbe hoznunk ezt az életterületet. Valójában, ez a legfontosabb olyan dolgok között szerepel, amelyeket megtehetünk.

 

Valahányszor jól szeretnénk csinálni valamit, mindig hatékonyabb más olyasvalakitől megtanulni, aki már sikereket ért el abban, amit mi szeretnénk meglépni.

 

Ebben a szellemben kutattam a boldog párkapcsolatokban rejlő viselkedési mintákat. A legjobb online források közül dolgoztam néhánynál tanácsadóként. Megfogalmaztam a több mint 25 éves tanácsadói praxisom és Hope-pal, a feleségemmel megélt 10 éves sikeres barátságom során szerzett tapasztalataimat.

 

Továbbá bevontam ebbe Jake és Hannah Eagle-t, akik a fejlesztő társaim az őrülten hasznos „romantikus kapcsolatok” online program során. Tehát, kívánom, hogy örömre lelj abban a hat dologban, amit a boldog párok másként csinálnak, mint a többiek!

 

http://www.onelovesouthernafrica.org/

 

1. A BOLDOG PÁROK ÉLNEK A MEGLEPELÉS EREJÉVEL

 

Ha nem felel meg az életünk változatossága, akkor a leghatározottabban unatkozunk. A kapcsolatokban levő unalom pedig HALÁLOS.

 

Hogyan tehetjük érdekessé a dolgokat olyasvalakivel, akit évek óta ismerünk? Lepjük meg őt!

 

Döbbentsük meg a partnerünket valami elgondolkodtató dologgal – és nem kell magunkat költségekbe vernünk. Készítsünk valami hozzá illőt! Szóval, ne vegyünk magunknak egy új autót, hogy meglephessük vele a hitvesünket.

 

Például:

  • Mondjuk váratlanul, hogy „szeretlek téged”!
  • Lepjük meg ajándékokkal és nem drága kiruccanásokkal.
  • Végezzük el a másik munkáit a ház körül, amíg ő távol van.
  • Ajánljunk fel önként egy masszázst!

 

Ezek csip-csup dolgok! Találtassuk ki a másikkal, hogy mit fogunk majd csinálni ezután. Minden örömteli meglepetés egy kicsi fűszert visz a kapcsolatba. S ne csináljuk minden kedden ugyanazt a „cuki” dolgot. Nem ütemezhetjük be előre a meglepetést!

 

Ha ezt a tippet elhanyagoljuk, akkor a meglepetésünk nem lehet élvezetes.

 

2. LÉPJÜNK FIZIKAI KAPCSOLATBA – MINDEN ALKALOMMAL

 

Nem csak a szexre értendő!

 

A boldog párok időt szentelnek arra, hogy minden alkalommal érezzék egymás testét, például hosszú ölelésekkel. Az olyan csókolózás, amely valóban az ajkak érintéséről szól, egy plusz csipetet ad a két embert összekötő kapcsolathoz.

 

A HelpGuide szakértői kijelentik, hogy a kapcsolatok prioritásában az első helyen áll a kapcsolatfelvétel.

 

A fizikai kapcsolatfelvétel oxitocint szabadít fel, vagyis egy olyan hormont, amely az emberi kötődéseket szabályozza. A Guardian által végzett minimum egy felmérés szerint a párok akkor a legboldogabbak, amikor meztelenül aludnak együtt.

 

http://cdn.sheknows.com/

 

3. A BOLDOG PÁROK VILÁGSZÍNVONALÚ KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGEKET SAJÁTÍTANAK EL (BÁMULATOSAN TANULÉKONYAK)

 

A bonyolult kommunikációs készségek egészen új szintjét nem nehéz elsajátítani és alkalmazni. Például az NLP-ből ismerjük, hogy a kommunikáció javarésze az öt érzékszerv közül hármon keresztül megy végbe.

 

Képeken, hangokon és érzéseken keresztül kommunikálunk. Legtöbben egyet előnyben részesítünk e három kommunikációs mód közül.

 

A szeretet egy kommunikációs forma.

 

Következésképpen a legjobb azon a módon küldeni, ahogyan a partner kapni szeretné. Ilyen egyszerű!

 

A vizuális szerelmespárok a szeretet képi bizonyítékait (kézzel fogható dolgait) kedvelik (azokat a dolgokat, amelyeket látni tudnak): ajándékokat, kiöltözötten elmenni valahová, egy tiszta konyhát, vagy látni minket, ahogyan valamit ezekért teszünk.

 

Az auditív párok szeretnek kedves, szerelmes kifejezéseket hallani (kedves, szerető hangszínen).

 

Az érzékelésre összpontosító párok szeretnek érinteni: ölelkezni, egymás közelében lenni, egymás kezét fogni, csókolózni stb.

 

Lehet, hogy a szeretetnek a partner modalitásán kívül eső kommunikációja még csak nem is számít (a partner számára). Ha például vizuális szerető vagy, akkor az ölelés nem számít annyira, mint a kézzel fogható dolgok látása. Valójában, lehet, hogy fojtogató érzésünk támad az örökös hozzásimulástól/csimpaszkodástól.

 

Szokjuk meg, hogy becsomagoljuk a szeretetünket a társunk számára. Ha nem ismerjük a társunk preferenciáit, akkor kérdezzünk!

 

http://www.bestofyoutoday.com/

 

4. AMIKOR PROBLÉMÁK VETŐDNEK FEL, AKKOR HAJLANDÓK BEVALLANI

 

Az egészséges párok kitűnőek abban, hogy elszámoltassák egymást. Ez egy fontos oknál fogva lehetséges: Minden egyes személy első helyen ÖNMAGÁT tartja elszámoltathatónak.

 

Próbáljuk meg következetesen egyenlő félként elszámoltatni a társunkat, miközben sohasem vállalunk felelősséget önmagunkért. Ez a szomorú stratégia csak kölcsönös sértődésekhez és visszavonuláshoz vezet.

 

Ha azt szeretnénk, hogy meglegyen a jogunk valaki másnak az elszámoltatásához, akkor legyünk hajlandók arra, hogy ugyanezt tőlünk is elvárják. A nekünk kijáró tisztelet a személyes érettségünkből fakad.

 

5. Szelídség: a legtöbb kapcsolatból a hiányzó láncszem

 

A szelídség művészete átalakíthatja a kapcsolatunkat. S valóban, a Gottman Intézet, a házasságkutatás egyik vezetője, kijelentette, hogy a szelídség a kapcsolataink sikerességét meghatározó első számú tényező.

 

Szelíd vagy-e a hitveseddel, még akkor is, ha amúgy nem értesz vele egyet? Még akkor is, amikor ő megaláz téged? Ha nem, akkor biztos lehetsz benne, hogy hozzájárulsz a sérülésekhez és a sértődésekhez. A sérülés és a sértődés nem tűnik el egyszerűen kibékülés nélkül. Egy nap majd a sértődés felemeli ocsmány fejét.

 

Érdekes módon sokan összetévesztik a szelídséget az engedékenységgel. Azt gondoljuk, hogy ha mi szelídek vagyunk, akkor el kell viselnünk a durvaságot, a rossz bánásmódot, a lustaságot stb. Nincs igazunk. Lehetünk egyszerre olyanok, akik szelídek és mégis megkövetelik a tiszteletet, valamint hogy az emberek elszámoltathatók legyenek és kimondják a következtetéseiket.

 

Ténylegesen a szelídség messze az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a tiszteletet megköveteljük.

 

6. AKI BOLDOG, MEGÉRTI, HOGY A CSALÁDNÁL FONTOSABB A BARÁTSÁG

 

Például a házasság egy baráti kapcsolat mielőtt családdá válik. Miért?

 

Mert általában véve az emberek a barátságot jobban élvezik, mint a családot.

 

Erre a bizonyíték nagyon megkapó. A Mappiness App révén készített egyik felmérés több mint 3 millió választ gyűjtött össze valós idejű boldogság felmérésén. A eredmények világosan megmutatták, hogy a résztvevők messze boldogabbak voltak a barátaik társaságában, mint a családjukkal.

 

A barátok még boldogabbá tették az embereket, mint a kedveseik és a barátok még csak nem is hasonlítanak „más családokhoz”.

 

Az emberek a saját családjukban általában ellent szoktak mondani egymásnak, bosszankodni szoktak, ki szokták mutatni az egyet nem értésüket, civódnak, sunyiskodnak és elnyomva érzik magukat. Ez az igazság. A családok gyakorta a nyomorúság melegágyai.

 

Egy kezdeti kapcsolatnak vagy házasságnak nem kell ilyennek lennie, ha elsősorban barátok vagyunk. Kevésbé valószínű, hogy a jó barátok tiszteletlenül bánnak egymással. Ha barátok vagyunk, sokkal valószínűbb, hogy tiszteletben tartjuk a határokat. Az a végzetes hiba, amit oly sok pár elkövet, hogy túl gyorsan túl mélyre jut el egy bimbózó kapcsolatban.

 

Amikor így teszünk, akkor elszalasztjuk annak az esélyét, hogy barátságot kössünk és rögvest egy másik családtagot hozunk létre.

 

Mi iránt vagyunk elkötelezettek: a boldogság vagy a nyomorúság iránt?

 

Az a szomorú igazság, hogy a tudatalatti elménk nincs annyira elkötelezve a boldogság iránt, mint mi. Annak, hogy miért ragaszkodunk a megszokott nyomorúsághoz, lehetnek rejtett okai – pszichológiai járulékai.

 

Ahhoz, hogy a fenti elveket megvalósíthassuk, szükségünk lehet arra, hogy felfedezzük és gyökerestől kitépjük azokat a tendenciákat, amelyekkel szabotálhatjuk saját magunkat. Ez eltávolítja azt a tudatalatti hajlamot, amely aláveti magát annak, ami fájdalmasan ismerős.

 

Forrás: http://www.naturalnews.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..