Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hatalmas megalitokat, avagy csupán ritka természeti képződményeket fedeztek fel Dél-Szibériában?

Dr. Valery Uvarov, az Orosz Nemzetbiztonsági Akadémia Őskori Tudományokkal, Őskori Technológiákkal és Ufó-kutatással foglalkozó tanszékének vezetője, hihetetlen képsorozatot hozott nyilvánosságra, melyek a  Dél-Szibériai Gornaya Shoria hegységben tett expedíció során készültek. Úgy tűnik, hogy a fényképek egy hatalmas megalit-csoportot örökítenek meg, Dr Uvarov pedig meg van győződve arról, hogy ember alkotta struktúrákról van szó. Mások viszont azzal érvelnek, hogy ezek csupán az Anyatermészet erejének és csodájának az egyszerű példázatai.

 

Photo credit: Georgy Sidorov

 

A Georgy Sidorov vezette expedíció, egy 19 kutatóból álló csoport arra vállalkozott, hogy nyomába ered a Gornaya Shoria-ban, egy 1100 méter magasan a tengerszint felé emelkedő hegységben található számos különös megalit rejtélyének, melyek Oroszország olyan messzi tájain terülnek el, amiket a Szovjetunió érájában még határátkelőkkel választottak el.

 

Photo credit: Georgy Sidorov

 

Az említett terület elérése során a kutatócsapat olyan hatalmas kőtömbökbe botlott, amelyekről úgy tűnik, hogy gránitból vannak, a felületük sima, derékszögekkel és élet sarkokkal bír. Úgy tűnik, hogy az óriási kőtömböket – némelyik eléri a 20 méteres hosszúságot és a 6 méteres szélességet, illetve magasságot, egymásra halmozták.

 

Photo credit: Georgy Sidorov

 

A kutatócsoport néhány más szokatlan jelenséget is megfigyelt. Először is, észrevették, hogy sok kövön égési nyomok vannak és bizonyos helyeken a sziklák „megolvadtak”. Másodszor, megállapították, hogy az összes iránytű elfordul a megalitoktól, éppen az ellenkező irányba, mint ahogy az iránytűknek állniuk kellene.

 

A Baalbek-ben található monolitról úgy tartják, hogy a legnagyobb egyetlen kőtömbből faragott kövek egyike, amit egy ősi megalitikus területen használtak, viszont Shoria tömbjei és kövei nagyobbak, sokkal méretesebbek, ami felveti annak a kérdését, hogy ezek a kövek vajon lehetnek-e valóban ember alkotta építmények. Amennyiben az őskori emberek faragták ki őket, akkor ezek a tömbök a világ leghatalmasabb emberkéz készítette megalitjai.

 

Photo credit: Georgy Sidorov

 

Már beszivárogtak az Internet vérkeringésébe az olyan feltűnést keltő állítások, mint például hogy ez a lelőhely egy ősi elveszett civilizációnak, az óriások fajának, vagy a földönkívüliek látogatásának a bizonyítéka. Miközben a képek valóban lenyűgözőek és nehéz rájuk természetes magyarázatot találni, a természetről is köztudott, hogy világszerte hozott már létre néhány meghökkentő sziklaformációt, amire még nem született elfogadható magyarázat. Ilyen például az ír partok bazalt oszlopsora és a Nyugat-Virginiában található Waffle Rock („Gófri-szikla”).

 

Következésképpen ésszerűnek tűnik megvárni, míg a területen lefolytatják a geológiai vizsgálatokat, melyek eldönthetik eme figyelemre méltó képződményeknek a valódi természetét.

 

Photo credit: Georgy Sidorov

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..