Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Szellemeskedjünk! – Hírességek, akik találkoztak már kísértetekkel

Miután megnéznek egy kísértetekről és paranormális jelenségekről szóló filmet az emberek, azzal a gondolattal nyugtatják magukat, hogy „ez csupán egy film”. Vajon pusztán csak megjátszották az egészet, s a kamrákban bujkáló, igazi szellemek és kísértetek, vagy sötét sikátorokban lopakodó szellemek nem is léteznek? Senki sem tudja ezt jobban, mint maguk a színészek. Ők egyebek mellett néha rosszfiúkat, olykor szellemeket, illetve démonokat alakítanak. Azután eltávolítják a sminkjüket és leveszik a színpadi jelmezeiket, majd visszaváltoznak valódi önmagukká. Mindazonáltal, néhány filmsztár és híresség személyesen is keveredett már perpatvarba szellemi lényekkel, akik egyáltalán nem filmes kellékek, statiszták vagy éppen a film részei voltak!!!

 

Dan Aykroyd

 

6.1

 

Dan Aykroyd számos emlékezetes mozifilmes, illetve tévés alakításáról vált híressé, de talán a legnagyobb hírnevet az 1984-ben kasszasikert jelentő kultuszfilm-klasszikus hozott neki, amelyben egy parapszichológus professzort alakított.

 

Aykroyd megerősítette, hogy a szerephez inspirációul szolgált neki az édesapja és a dédapja. Mindkettő férfi rendkívüli módon vonzódott a természetfelettihez. Olyannyira, hogy még szeánszokon is részt vettek, amelyek során eltávozott szellemekkel próbálták felvenni a kapcsolatot.

Samuel nevű dédapja minden ilyen próbálkozást dokumentált, s jegyzeteit Aykroyd apja utólag meg is találta Samuel halálát követően.

 

Peter később ezeket a feljegyzéseket használta fel egy olyan könyv megírására, amely a szellemekről, a túlvilági életről, valamint olyan emberekről szól, akik a halottak megidézésében működnek közre.

Aykroyd ezzel a buzgó hittel közelített minden természetfeletti eseményhez. Apjának még a könyv bereklámozásában is segített oly módon, hogy könyvét valamennyi szellemmel, médiummal és kísértetvadászattal kapcsolatos dolog enciklopédiájának nevezte. Aykroyd teljes mértékben hisz a médiumi képességekben, melyek segítségével kapcsolatba lehet lépni és kommunikálni is lehet az eltávozottakkal. 

 

Dan-nek ugyan sohasem volt efféle megtapasztalása (tehát nem kommunikált szellemekkel) személyesen, azonban egyik interjújában megerősítette, hogy Mama Cass (Ellen Naomi Cohen vagy ahogy híressé vált: Mama Cass. A hatvanas-hetvenes évek egyik legnépszerűbb női előadója) kísértete járt az otthonában és hogy még mellé is feküdt az ágyban. Azzal folytatja az interjújában, hogy a lelkek szeretik őt azzal megtréfálni, hogy bekapcsolják a lépcsőző edzőgépét, illetve elmozdítanak körülötte tárgyakat. Ő azzal érvelt arra kérdésre, hogy miért hisz Mama Cass otthonában tett látogatásában, hogy egy „nagy” szellem jelenlétét érezte akkor.

 

La Toya Jackson

 

6.2

 

La Toya Jackson elsősorban azzal tett szert hírnévre, hogy a néhai énekes és előadóművész, Michael Jackson rokona. Saját jogán pedig akkoriban vált celebbé, amikor feltűnt az MTV csatornán a The Real World című műsorban. La Toya-t – a Jackson családdal együtt – lesújtotta Michael 2009-ben bekövetkezett váratlan halála. Azóta viszonylag tartózkodik a szerepléstől, de azért adott néhány interjút, amelyben a fivéréről beszélt. Legalábbis a fivére szelleméről.

 

Jacksonnak kétsége sincs a felől, hogy az egykori énekes visszajár a házába. A Good Day New York-nak adott egyik interjújában azt állította, hogy a sztepp tánc zajokat hallott az emeleti szobából, holott senki sem volt a házban, tovább kitartott amellett, hogy „érezte” Michael jelenlétét a szobában.

 

La Toya azt is elmagyarázta, hogy gyakran szokott szellemi jelenlétet érezni maga körül, még akkor is, amikor semmit sem lát, határozottan jelen van valami. Azt is kijelentette, hogy az egyik biztonsági őr, aki a házra vigyáz, említette neki, hogy a ház egy bizonyos helyiségéből ő is gyakran szokott sztepp tánc kopogásokat hallani. Egyszer mind a ketten bementek a szobába, miután ilyen zajok szűrődtek ki onnét, de senki sem volt ott. Csak a kutyus feküdt a sarokban, és a semmit ugatta…

 

Sting

 

6.3

 

Az 1980-as években Sting írt és énekelt egy számot az Anyagi világban található szellemekről. Vajon tudta, hogy mi fog történni vagy már megtapasztalt rémisztő dolgokat, amik dalára inspirálták? Sting korábban azt állította, hogy hallott testtől független hangokat, látott maguktól mozgó tárgyakat és egyik házában még a levegőben is látta repülni azokat.

 

Talán a legijesztőbb élménye az volt, amikor egy nőt látott a szobájában egy gyermekkel a kezében. A nő a helyiség sarkában állt és rá bámult. Először azt hitte, hogy a felesége és a gyermeke, míg rá nem döbbent, hogy a felesége mélyen alszik mellette. Megrettentve konstatálta, hogy egy látomásnak volt a szemtanúja. Ekkor a felesége felébredt és azon nyomban ő is látta a szellemet. Majd az alak szertefoszlott, mintha mi se történt volna.

 

A ház, ahol ezek az események zajlottak, nagyon régi volt és Sting úgy véli, hogy a hely nagyon különös energiát áraszt magából. Azt mondta, hogy tudja, hogy nem léteznek szellemek, mégis határozottam tapasztalta őket (vagy azokat) valamiféle emocionális szinten.

 

Johnny Depp

6.4

 

Johnny Depp határozottan hisz abban, hogy John Dillinger szelleme látogatta meg őt, mialatt az ő életéről készült filmet készítette. Depp beszámolt erről az élményéről egy interjújában a Közellenség című film jeleneteinek forgatása alatt. Kijelentette, hogy nagyon kiváltságosnak érzi magát, amiért egy notórius gengsztert és bankrablót alakíthatott, s ugyanazzal a fegyverrel lőhetett ugyanabból az ablakból, ahonnét Dillinger is évekkel azelőtt.

 

Depp azt is elmesélte, hogy varázslatos élmény volt John Dillinger lábnyomaiban tapodni és a forgatás alatt határozottan érezte a jelenlétét. Ezen kívül Johnny még érezte Dillinger lelkét, aki elismerően vélekedett arról, ahogyan a karakterét alakította. Sok-sok főszereppel a háta mögött Johnny Deppnek ez volt az első olyan alkalma, amikor valami paranormális jelenséget élt át.

 

Nicolas Cage

6.5

 

Nicolas Cage az egyik legbriliánsabb, egyszersmind az egyik leghóbortosabb színész Hollywoodban. Olyan elképesztő kasszasikerekben játszott, mint az Angyalok városa, a Szellemlovas és a Nemzet aranya. Nic-nek ugyanakkor volt már néhány furcsa megtapasztalása a filmes díszleteken kívül.

 

Cage-et egyszer majdnem halálra rémítette egy hosszú hajú szellem a nagybátyja padlásán. Fiatalkorában a nagybátyja otthonában aludt, amikor az ajtó nyikorgások közepette váratlanul kinyílt. Nicolas egy nagy hajjal rendelkező női alakot látott belépni a helyiségbe. Mivel arra gondolt, hogy a nagynénikéje, Cage beszélni kezdett hozzá, viszont választ egyáltalán nem kapott. Csak ezután tűnt fel neki, hogy az alak egyáltalán nem a nagynénje. Torkaszakadtából üvölteni kezdett! A mai napig nem biztos benne, hogy tulajdonképpen mit is látott, de soha többé nem aludt abban a házban.

 

Mintha ez nem volna elég, később vásárolt egy olyan kísértet járta házat, ahol sohasem tudott elaludni. Gyakorlatilag azt a házat vette meg, amit New Orleans-ban a leggyakrabban látogatnak a szellemek. A ház eredetileg Dr. Louis Lalaurie-nak és a feleségének a tulajdonát képezte az 1800-as években. Az a szóbeszéd járta, hogy a párocska több száz rabszolgát kínzott és tett el láb alól ebben a házban.

 

Az 1800-as évek közepétől az 1900-as évek közepéig sok paranormális eseményről készült beszámoló. Egy helybéli arról azt mesélte, hogy egy fej nélküli embert látott a ház harmadik emeletén. Egy másik ember, aki bútorraktárként használta a házat, 1932-ben érthetetlen módon többször tönkrement állapotban találta az áruját. Miközben egész éjszaka ébren várta a vélhetően rosszindulatú vandálokat, nem tapasztalt más egyebet, csak azt, hogy a bútorok ismét romokban hevernek, s eközben végig a házban tartózkodott.

 

Esetleg a 19 században a padló alatt megbúvó emberi maradványok ténye ösztönözte arra Nic-et, hogy ne akarjon egyetlen éjszakát se eltölteni a házban? Avagy meglehet, hogy valami olyan borzasztó dolgot tapasztalt, amiről még csak beszélni sem akar.

Forrás: http://www.toptenz.net/top-10-celebrities-whove-had-ghostly-encounters.php

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..