Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hogyan hathat az ember a DNS-re?

A gének működése hatalmas rejtély. Vajon mi irányítja génjeink változásait? Mi aktiválhat egyes információkat és mi gátolhat? Mi a fő szabályozó elv: a sors, a tudatosság, a vak véletlen, vagy ezek elegye? Reális elképzelés, hogy a jövőben szükségszerűen megváltozik majd az emberek DNS-e? Hogyan befolyásolja a viselkedés, a gondolkodás, az érzelemvilág, a kollektív és a személyes akarat, valamint a tudatos személyiségfejlesztés génjeink átalakulását?

Mire jó a DNS?

A DNS-ről megtanultuk, hogy az örökítőanyag a biológiai információátadódásban játszik kulcsfontosságú szerepet. Így jut át az egyik generációtól következőre az információ. Olyan ez, mint egy könyvtár, amelyben évmilliók tapasztalatának lenyomata van elraktározva. A DNS tehát a genetikai információt hordozó anyag (genom).

A DNS kettős spirál szerkezete lehetővé teszi az információ (tervrajz) szinte tökéletesen stabil tárolását, másolódását és átadását. A DNS kémiai szerkezete roppant jelentős az evolúcióban, hiszen szerkezete változhat, minthogy a benne található információk nemcsak a fehérjék struktúrájára vonatkoznak, hanem módot kínálnak azok szintézisének szabályozására is. Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a sejtek majdnem minden funkciója a DNS ellenőrzése alatt áll, illetve attól függ.

DNS-faktor

A DNS-ről egyre több ismerettel rendelkezik a tudomány, de még mindig sok a fehér folt. A kutatók megfigyelték, hogy a környezeti hatásokra bizony látványos genetikai válaszokat ad az ember. Egy nemzetközi kutatás szerint a kipufogógáz például károsítja az emberi örökítőanyagot.
A genetikusok lépésről-lépésre feltérképezték az emberi genomot és számba vették a gének megannyi változatát. Az emberi DNS kb. hárommilliárd nukleotidpárból épül fel. Ebből gyúrják össze az embert. A mintegy 20 000 gén arra szolgál, hogy ők hordozzák azokat a nélkülözhetetlen információkat, amelyek a fehérjék összeszereléséhez nélkülözhetetlenek. Mindazonáltal, a genomnak csupán 2%-a kódolt fehérje és további 2%-a vesz részt a génszabályozásban, a többi rész szerepe egyelőre nem tisztázott, csak teóriák vannak.

Stressz és DNS

Tudtad, hogy ha sokat idegeskedsz, azzal befolyásolod a sejtjeid helyes szaporodását? A stressz tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, amely mindazokat a felfokozott válaszreakciókat magába ötvözi, amelyeket mi a megváltozott körülményeinkre adunk. A stressz csak egy kritikus határig pozitív, mert koncentráltabbá és összeszedettebbé teszi az embert, majd azután rombol.
Mi váltja ki a stresszt? Sokan próbálkoztak már ennek a kérdésnek a megválaszolásával, de nincs konszenzus e téren. Sokféle tünetből lehet visszakövetkeztetni. Talán nem járunk messze az igazságtól, ha az emberi testben, elmében, tudatalattiban, az aurában és a karmában található gátakat tesszük felelőssé a stresszes reakcióinkért. Lefordítom mindezt: van, akiben fizikai, genetikai vagy balesetből származó gátlások okozzák a stresszt. Akad, akinél az érzelemvilág zaklatottsága, a túlságosan sok teher és lelki súly vált ki stresszes tüneteket. Előfordul, hogy az ember a gondolkodási mintái miatt – határok, szabályok, korlátoltság, tanult viselkedési minták, neveltetés – ragadtatja el magát olykor. S persze lehetnek karmikus fékek, gátak, pórázok, amelyek a stresszt tökéletesen hajlamosítják.

Egy dolog azonban a kiváltó okoktól függetlenül közös a stresszes tünetekben: az önsorsrontás. Az, hogy szenvedünk, s úgymond magunknak okozunk problémát a túlérzékenységünk miatt, ami egy ördögi kört indíthat el az emberben. Stressz hatására megemelkedik a vérnyomást, gyorsul a légzés, egyre több hormon termelődik, megváltozik az idegrendszer működése, megfeszülnek az izmok, gyengül az anyagcsere és az immunrendszer, nő a fertőzésekre való hajlamunk… és egy kritikus határon túl már a DNS másolódása, tehát az örökítőanyag reprodukálódása sem tökéletes. Hiba csúszik a rendszerbe. Tehát a stressz befolyással van a DNS-ünkre.

Tanuljuk meg kontrollálni magunkat!

Számos olyan személyiségfejlesztő és önismereti módszer létezik, amely támogatja a helyes önelfogadást, segít visszaállítani a helyes önbecsülést, megoldhatóvá teszi a problémákat, kezelhetővé a konfliktushelyzeteket és elviselhetővé az amúgy stresszt provokáló magatartást. Energiagyakorlatokkal napi 10-20 perces időráfordítással csodákat érhetünk el. Nem neveznék meg egyetlen módszert sem, de utalnék a kínai, a japán, az indiai, az egyiptomi spirituális és a nyugati pszichológiai módszertanok repertoárjára, amely bővelkedik a jobbnál jobb technikákban. A magyar emberek sokszor végletesek: vagy teljesen elzárkóznak, vagy mindent kipróbálnak. Kerüljük a végleteket! Ne kapkodjunk! Egyszerre egy lovat üljünk meg és azt kitartóan lovagoljuk meg.
Amire pedig különösen figyeljünk: az éréshez és a valódi transzformációhoz mindig idő, türelem és önmagunkon végzett munka szükséges. Aki pozitív gondolkodásra kondicionálja magát, s közben nem válik egóssá, az komoly sikereket érhet el a testi, a lelki és a szellemi dimenzióban. Ezáltal pedig hathatunk a DNS-re, amely kódolva millió pozitív lehetőséget rejt magában, amelyek csak akkor bontakoznak ki, ha mi harmonikusakká válunk.

DNS és spiritualitás

 

Az ezotéria úgy tartja, hogy az indigó-gyerekek velük születetten rendelkeznek olyan tehetséggel, amely képes lesz a jövőben aktiválni DNS-ük egyes szakaszait. Az indigó színű aurájukon keresztül több spirituális adottság kerülhet ily módon felszínre. Adódik a kérdés: vajon miért fontos újrastrukturálni vagy újrakapcsolni a DNS-t?
Nos, azért, mert a testünket nem elsősorban biokémiai vegykonyhának találták ki, jóllehet ezek a folyamatok szakadatlanul zajlanak benne, hanem egy többszörösen összetett, több síkon egyszerre működő lénynek alkották meg. A testre tehát úgy is tekinthetünk, mint egyfajta koncentrált energiatömegre és fényre. Amikor az anyagban energiát, az energiában információt látunk, akkor ott találkozik a tudományos és a spirituális szemlélet. A magasabb és az alsóbb dimenziók törvényeit azonban nem ismerjük maradéktalanul, csak azt sejtjük – egyesek tudni vélik –, hogy mi hogyan működik, de szerintem egyelőre még sok a megválaszolatlan kérdés. Jó úton haladunk annak a modellnek a megalkotásában, amely az Új Kor emberképének bemutatására hivatott.

A DNS végeredményben tehát energiamező, vagyis fény, amely bámulatos átalakulásokra képes. Létezik az öregedésként ismert folyamat, de ez az energiamezőkre és az információkra alapozott ember- és világképben már nem jelent végső megsemmisülést, vagyis halált. Igaz, a test örökéletét sem, de számottevően hosszabb időtartamú és sokkalta egészségesebb embert mindenképpen. Hogyan?

A DNS szakaszok aktivizálódása nem a sejtek önálló intelligenciájának a függvénye, hanem annak a nagyobb rendszernek, amelyet a szellemtudomány mutat be. Az aurában és a lélekben keresendők a végső válaszok, amelyek természetesen megint csak alá vannak vetve egy még magasabb rendű akaratnak. A halhatatlanság csak a magasabb rendű, isteni világok kiváltásága marad, a harmónia azonban leköltözhet az égből a földre, ha úgy akarjuk.

Jelenleg ott tartunk, hogy irigyeljük a gőtéket, akik a levágott farkukat képesek az étertestüknek köszönhetően újranöveszteni. A giliszta is tud valamit, mert ha kettévágjuk, regenerálja a hiányzó felét, s kettő giliszta lesz belőle. Már vannak kecsegtető eredmények arra vonatkozóan, hogy az embernél egyszerűbb élőlények bizonyos tulajdonságait mindenféle genetikai beavatkozás nélkül, a finomabb energiájú testek információinak lemásolásával reprodukáljuk. Az asztráltestnek nevezett energiatest képes erre, de egyelőre ez nem mindenkinél lehetséges. Minden jel szerint a felsőbb akarat közbeszólhat, illetve amikor a lélek önmagának teremt egy sorshelyzetet, akkor a megtapasztalástól nem kívánja megfosztani önmagát. Vannak tehát olyan betegségek, amelyeket végig akarunk élni, mert általa tanulunk meg vagy vezeklünk le valamit. Például így van ez a rák esetében, illetve amikor a lélek tudatosan kiválasztja a szülőket, akik a genetikai kódjaikat adják át neki.

Az indigó-, a kristály-, a csillag- és a többi különleges gyermek sorsa azonban kissé más, mert ők képesek bevonzani olyan csillagenergiákat és egyéb transzcendentális erőket, amelyek akár még a DNS-re is hatással lehetnek. Így elvben olyan tulajdonságaik, képességeik alakulhatnak ki és olyan emlékek birtokába kerülhetnek, melyeket nem ebben az életükben szereztek. Természetesen nem kell ahhoz különleges gyermeknek vagy felnőttnek lennie valakinek, hogy ilyen történhessen vele, hiszen az őseredeti Ember már eredendően egy csoda, tudniillik, a Teremtő kicsinyített mása. Lehet, hogy sok ezer év génekbe kódolt tapasztalata oly módon tér vissza egyszer majd a tudatunkba, mint amikor egy mély álmunkból felébredünk?

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..