Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hogyan hatnak a gondolataink a születendő gyermekeinkre?

Sok kutatás bizonyította már, hogy milyen kapcsolat áll fenn a negatív gondolatok és érzelmek között, valamint hogy a stresszes válaszreakciók ártanak a megszületendő gyermekeinknek, miközben az optimizmus és a szeretetteli érzelmek táplálják a megszületendő csecsemőt.

 

http://www.the-open-mind.com/

 

A kutatások bebizonyították, hogy nem sokkal a fogantatást követően már létezik egyféle tudatosság az embrióban. Ahogyan a magzat fejlődik, a tudatalattija olyan információkat tárol el, amelyek felkészítik őt az anyai környezetre. Azonban, az apának az anyával kapcsolatos viszonya is fontos.

 

A hatodik hónapra a magzat képes hallani az anya hangját, valamint képes annak ritmusára mozogni. Gondoljuk csak meg, mekkora hatása van ennek, amikor az anya boldogan énekel, vagy amikor dühösen üvöltözik.

 

Egyáltalán nem meglepő, hogy azok az ultrahang felvételek, amelyek a szülő egymással folytatott vitáinak hevében készültek, azt mutatják, hogy a csecsemő egész teste összerándul az izgatottság hatására. Képzeljük el azt a sérülést, amit az okoz, hogy hónapokon keresztül ez a negatív energia hat a magzatra.

 

Rémisztő, ugye? A tanulmányok kimutatták, hogy a szülők közötti rossz kapcsolat 200 vagy akár több százalékkal növeli annak kockázatát, hogy a gyermek pszichológiai, illetve fizikai károsodást fog elszenvedni!

 

Biology of Belief-ben Bruce Lipton, PhD, a Stanford kutatója, sejtbiológus és ideggyógyász, azt fejtegeti, hogy az „édesanyák által a születést megelőzően átélt gondolatok hogyan járulnak hozzá ahhoz, hogy a megszületendő csecsemő optimalizálhassa a genetikai és pszichológiai fejlődését.”

 

„Biológiailag lehetetlen, hogy egy gén teljesen függetlenül működjön a környezetétől: a géneket úgy tervezték meg, hogy azokat a közvetlen környezetükből származó jelek irányítsák.” – mondja Daniel Goldman a Social Intelligence-ben.

A nemzetközi bestseller író folytatja: „…másfelől, ezek közül viszont néhányat a társadalmi kölcsönhatások befolyásolnak.”

 

Dr. Thomas Verny megalapította a Születés Előtti és a Születés Körüli Pszichológiával és Egészséggel Foglalkozó Társaságot. A Holnap csecsemője: A szülőség művészete és tudománya a fogantatástól a csecsemőkorig című művében ezt írja:

 

http://freepressjournal.in/

 

„A tudósok kezdik felismerni, hogy az élő szervezetek valójában olyan dinamikus rendszerek, amelyek képesek hatékonyan újraprogramozni a gének viselkedését annak érdekében, hogy alkalmazkodhassanak a környezeti kihívásokhoz.”

 

A negatív érzelmek, gondolatok és stresszes válaszok közötti kapcsolat világosnak tűnik. Az optimizmus és a megszületendő gyermekünk közötti kapocs feltételezhetően ugyanezt a folyamatot követi.

 

Ezúttal az olyan „jó” hormonok, mint az oxitocin, valószínűleg olyanok, melyek azért keringenek, hogy a csecsemőt segíthessék. Viszont, a gondolatok akár még ettől is közvetlenebb módon tudnak hatást gyakorolni a DNS-re.

 

Létezik egy másik energia, amely a jelek szerint összekapcsolja az emocionális gondolatokat a genetikai változással. Dr. Joseph Mercola, aki a Mercola.com című természetes egészséggel foglalkozó honlapot vezeti, egy olyan egyedülálló kíséreltről számolt be, amely kimutatta, hogy a placenta mennyire lehet érzékeny/fogékony a gondolatokra.

 

A tanulmányban The Institute of Heartmath, egy non profit szervezet, melyet a stressz és az érzelmek kutatására hoztak létre, méhlepény DNS-t használt.

 

A 28 kutató mindegyike, akik „kifejezetten arra voltak kiképezve, hogy kérésre erős érzelmeket produkáljanak”, kapott egy fiola placenta DNS-t. A kutatók megállapították, hogy minden egyes placenta DNS minta „az adott kutató érzéseinek megfelelően változtatta meg az alakját”. Amikor a kutatók pozitív érzelmeket éltek át, mint például szeretet, örömöt, hálát, akkor a „DNS ellazulással válaszolt erre: a szálak lecsavarodtak és ténylegesen megnyúltak.” Amikor a kutatók olyan negatív érzelmeket éltek át, mint amilyen a düh, a félelem, a zavarodottság, vagy a stressz, akkor a DNS „összehúzódott, megrövidült és ráadásul számos DNS kódot is kikapcsolt”. Végül pedig, amikor a kutatók ismét pozitív érzelmeket éltek át, a „kódok újra működésbe léptek.”

 

Forrás: http://humansarefree.com

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..