Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hogyan kívánjunk sikeresen?

Milyen kívánságok teljesülhetnek és milyenek nem az életünkben? Mitől függ, hogy valaki jól kíván-e vagy sem? Mikor vagyunk képesek a pozitív dolgok bevonzására, avagy mi a negatív szériák valódi oka?

 

4.1

 

Nyilván te is észrevetted, hogy nem minden kívánságod valósul meg. A legtöbbször ott rontjuk el, hogy nem vesszük figyelembe, hogy a kívánságaink – vágyaink, szándékaink, reményeink – milyen irányba mutatnak.

Konkrétabban fogalmazva, sok egymástól eltérő és sokszor ellentmondó vágyunk van, amit mi ruházunk fel megvalósító erővel. Ha az elképzeléseink nagyon szerteágazóak, könnyen a szétforgácsolódás csapdájába eshetünk. „Aki sokat markol, keveset fog.” – tartja a mondás. Valóban, döntsük el, hogy mi a fontossági sorrend és utána minden igyekezetünkkel – gondolati, érzelmi energiákkal és persze cselekedeteinkkel is – legyünk azon, hogy megvalósulhasson mindaz, amit szeretnénk.

 

Az ellentmondó szándékainkat fokozatosan hagyjuk el.  Ehhez nem árt egy kis tervet készíteni, hogy világosan lássuk, mi mindent akarunk, milyen sorrendben, mikorra és mit vagyunk hajlandók megtenni értük. Ezzel optimalizálhatjuk a teremtő erőinket.

 

4.2

 

Ha valaki kételkedik a saját teremtő potenciáljában, az tipikusan ellenáramlatokat kelt, így vágyai nagy valószínűséggel beteljesületlenek maradnak.

Ha valaki kishitű, akkor előbb önmagán kell dolgoznia. Ugyanez igaz azokra, akik már sokszor csalódtak az életükben és sok kudarcélményen mentek keresztül. Ők előbb saját magukban rakjanak rendet! Az ember ugyanis teremtő lény, de könnyen lemerítheti magát. Részben azzal dolgozunk magunk ellen, hogy kívánságainkat nem hozzuk összhangba a képességeinkkel és a sorsban elfoglalt helyzetünkkel.

Jó hír viszont, hogy kis odafigyeléssel és önfejlesztéssel a legjobbat hozhatjuk ki magunkból. Ehhez némi időráfordításra és energia-befektetésre van szükségünk. Fontosak az álmok és a tervek, de a célok kitűzése még csak az első lépés. Tudatosítsuk magunkban, hogy a nagyobb céljainkat kisebb célokon keresztül érhetjük el.

 

exampleoverrated

 

Néhány jó tanács, ami nálam bevált:

 

Jelen időben fogalmazom meg a céljaimat.

Nem használok negatív vagy tagadó mondatokat.

Nem szabok határokat – se térben, se időben – a céljaim valóra válásának.

Nem hiszem, hogy egyedül hajtom végre őket, mivel a Mindenség erői, akiknek a létemet is köszönhetem, mindig a segítségemre vannak.

Nem gerjesztek ellenerőket, ellenhatásokat félelemből, vagy aggodalomból, vagy kételyből, mert beláttam, hogy ez a gyengék és a vesztesek módszere az ön-akadályoztatás. (Itt most a megvalósulások szempontjából nézem az életemet. Én is voltam erőtlen és lúzer, csak változtattam a szemléletemen.)

Mindent megteszek, amit az Élet tőlem megkíván, s e téren a kellemetlennek tűnő helyzetekre is úgy tekintek, mint fejlesztő-tanító erőkre, amik a kívánságaim valóra válásához visznek közelebb.

Meditációim egy részében vizualizálom a kívánságaim beteljesülését.

Hálás vagyok életem minden jó és rossz fordulatáért és szereplőjéért, még ha azok egyértelműen hátráltatnak is.

Nem engedem, hogy bármilyen töltésű érzelem (keletkezzen az spontán módon a belső világomban, vagy egy külső manipuláció hatására) bármikor elhatalmasodjanak rajtam.

Végtelen hittel és jóindulattal tekintek a világot működtető erőkre, ugyanakkor nem engedem, hogy manipuláljanak és letérítsenek a kívánságaim kibontakozásához vezető utamról.

Ha valami nem sikerül, nem hibáztatok/vádolok másokat és magamat se, hanem egyszerűen tanulok az esetből.

Engedelmeskedem az intuícióimnak és belátom, ha menet közben bizonyos dolgokat át kell értékelnem, hiszen az egész életem önmagam tökéletesítéséről szó, amihez nyitottnak, elfogadónak, rugalmasnak és kreatívnak kell lennem, ha haladni akarok az ösvényemen.

 

Remélem, őszinte kis cikkemből Te is erőt és bizodalmat tudtál meríteni!

Vedd elő bátran e sorokat, amikor szükségét érzed és alkalmazd korlátlanul!

 

Érdekességképpen megemlítem, hogy nem szoktam kaparós sorsjegyek venni vagy kapni, mégis e cikk megírását megelőző napon kaptam pár darabot, melyek között kettő nyertes is volt. J

Az élet tele van apró meglepetésekkel és csodákkal. Minden csak nézőpont kérdése.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

FŐNIX-PROGRAM 06.04. jpg

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

NYÁRI NAPFORDULÓ jpg 

 

Bővebb információ:

marisziklas@invitel.hu

napvallas@gmail.com

 

Boldog napot!

Száraz György

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..