Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hogyan lehet tisztítani a karmát?

Egyre többen szegezik nekem a kérdést, miszerint hogyan lehet tisztítani a karmát. Nagyon sokféle, egymásnak ellentmondó koncepció létezik már. Az egyik tanító azt állítja, hogy egyáltalán nem szabad beleavatkozni mások karmájába, hanem hagyni kell mindenkit, hogy megélje azt. A másik sarlatánnak és hazugnak titulálja azt, aki másról leveszi karmájuk egy részét. Akad, aki elképzelhetőnek tartja a karmikus tisztulás bizonyos módozatait, de azt fekete mágiának nevezi, megint mások ugyanezt gyógyításnak. S akad olyan is, aki azt sem tudja, mi fán terem a karma. Szóval, kuszaságokkal van tele a karma kérdésköre, ezért azt hiszem, nem árt tiszta vizet önteni a pohárba!

A lényegre fókuszálva álláspontom a következő: a karma egy fejlesztő erő, amelyet minden lélek saját maga programoz a sorsába. A karma az ok-okozat törvényét takarja, ergo minden helyzet, minden történés karmikus. Ami nekem rosszul esik, lehet, hogy karmikusan tisztít és üdvös dolog. Lehetséges, hogy ami nekem tetszik vagy vágyott dolog, karmikusan éppen az dönt romlásba, mivel a világ jelenségei látszatok, akár egy színpad kulisszái és egy színdarab jelenetei. Aki átlátja mindezt és képes megkülönböztetni a látszatot a valóságtól, az az én olvasatomban látónak neveztetik.

Természetesen mindenki egyedi módon látja az életet, nem is tudja másként. De különbség van a között, hogy látunk valamit, vagy csak nézzük, hogy helyesnek hisszük, vagy ténylegesen helyes, hogy a karma íróinak odafent is megfelel, vagy csak nekünk idelent.
Úgy gondolom, hogy akkor nem veszítjük el a fonalat az életünkben, ha megszokjuk, hogy döntéseinket eleve úgy alakítjuk ki, hogy azok ne csak a személyes céljainknak, hanem az univerzum törvényeinek, szempontjainak, szándékainak is megfeleljenek, vagy legalábbis azok tiszteletben tartásával szülessenek. A görcsös, erőltetett, egós, pusztító tettekről bárki észrevehetné, hogy nem felelnek meg az előbbi kívánalmaknak, mégis hányszor meg hányszor elkövetik azok is ezt a hibát, akik önmagukat jártasnak tartják az ezotériában és a spiritualitásban!

A karma tisztításához az egyik biztos út az éberség. Annak, aki maga kívánja irányítani az életét a pozitív megvalósulás útján, nem lehet megengednie magának azt a lazaságot, hogy éberségét veszti. A következmények törvénye (karma) azon nyomban működésbe lép ilyenkor is, s pillanatok alatt hátrányos helyzetbe hozhatjuk magunkat. Tehát első lépés a karmikus tisztulás folyamatában a leszokás. Azt kell megvizsgálnunk, hogy hol hibázunk, azt kell észrevennünk, hogy mit csinálunk rosszul. Az efféle önvallomások fájdalmasak, kemények, de eredményük is van.

Ha megvan a hibánk, akkor már lehet ellene tennünk. Amikor az ember ezt életvitelszerűen gyakorolja, akkor is még évekbe telik – nem mondtam sokat –, amíg érzéklehető módon tisztulni kezd a karmája. Addig olyan érzése támadhat, mintha rosszabb volna a tudatos tisztulás útján járni, mint dagonyázni a „békés” tudatlanság mocsarában. Boldogok a lelki szegények???

Az éberség újabb fokozata lehet a pozitív sorsprogramozás: az önmegerősítés, az önszuggesztió, a pozitív, állító mondatok alkalmazása rendkívül fontos egy pontig. Utána már átkattan a gondolkodásmód, de addig mankóként támaszkodhatunk bizonyos jól bevált szavakra, szlogenekre, mottókra, bölcseletekre, megerősítésekre. Amíg tudatosan kreáljuk ezeket, addig se foglalkozunk mással. Bizony, a tudat állandóan áramlik, egy pillanatra sem áll meg és marad nyugton, ezért fontos, hogy feladatot adjunk neki és foglalkoztassuk valamivel, máskülönben észrevétlenül veheti át az irányítást valami más a tudatalattinkból.

Nem folytatom tovább a sort, a tudat mágiájának megismerése roppant jól bemutatott terület manapság és egyéni tapasztalati úton bármikor fejleszthető. Inkább arra térnék ki, hogy mi van akkor, ha valaki más kínál fel karmikus tisztítást számunkra.
Amennyiben az illető hiteles és segítőként érkezett a sorsunkba, tehát rendelkezik a megfelelő spirituális jogosítványokkal, akkor minden további nélkül működik a karma-tisztítás. Nem hókuszpókusz, hanem egy isteni beavatkozás. Léteznek olyan inkarnálódott lelkek, akiknek spirituális missziójuk részét képezi, hogy másokról bizonyos karmikus terheket vegyenek vagy oldjanak le. Erre az isteni Gondviselés ad lehetőséget. Nem kell hozzá magas rangú beavatottnak lennie valakinek, hogy ilyen képessége legyen, mivel eleinte ez többnyire tudatalatt működik, s az illető nem is tud róla.

Kétségtelenül vannak olyan, részben tanítható és tanulható szertartások, rituálék, illetve energetikai gyakorlatok, amelyek szintén képesek a karma egyes szintjeinek, rétegeinek a megtisztítására. Véleményem szerint keresni kell az embernek az ilyen hiteles forrásokat és kifejezetten kérni kell az ilyen irányú segítséget.

Szerény számban – egyáltalán nem olyan nagyban, mint ahányan hirdetik magukról – vannak olyan lelkek, akiket a Sors karmaoldó energiákkal ruházott fel. Nem érdemes belemenni a részletekbe, hogy ki mire képes, ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia. A nagy lelkek mindenesetre képesek a karma mélységeibe lenyúlni és onnét kioldani a múlt karmikus csíráit. Ritka adomány és áldás, ha valakinek ilyen csodában lehet része.

Hadd ejtsek a karmikus tisztulás jeleiről is néhány szót! A karmikus tisztulás mindig egy esély valami jóra, ezért célszerű alázattal fogadni és megbecsülni. A karmikus tisztulás által a Sors felkínál egy olyan utat, amit az illető önerőből itt és most nem tudott elérni. Az isteni szeretet és logika összjátéka ez, melyet jobb, ha nem minősít az ember. Az embernek nincs meg hozzá a kellő tudása, legfeljebb a szája, hogy meg tudja állapítani, miből, kinek, mikor, mennyi jár, vagy nem jár.

Az isteni lények semmi nem lehetetlen! Bár korunkban a mímelt, mesterséges csodákban élünk, azért a karmikus tisztulás valódi miraculum, amely akkor a legjobb, ha minél több embertársunkkal együtt részesülhetünk belőle.

Összegezve, a spiritualitás nem tiltja és nem kételkedik a karmikus tisztításban. Korunk karmikusan túlterhelt emberisége egyre inkább rászorul erre az áldásra.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..