Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hogyan rombolhatná le Észak-Korea az Egyesült Államokat?

Nemzetbiztonság: A kormányzat egy fejlett rakétavédelmi rendszert telepít Guam szigetére, mivel úgy tudják, hogy egy nagy magasságban felrobbantott, alacsony hatásfokú nukleáris bomba száz évvel is visszavethetné Amerikát az időben.

http://www.independent.co.uk

A Védelmi Minisztérium szerdai bejelentésében közölte, hogy hamarosan egy nagy magasságú légvédelmi rendszernek (THAAD) a terminálját fogják Guam szigetére telepíteni – amely rakétavédelmi rendszert a Bush kormányzat hagyott hátra – azért, hogy kihangsúlyozzák az észak-koreai fenyegetés komolyságát, amelynek az akcióiról Chuck Hagel, nemzetvédelmi miniszter pontosan azt mondta, hogy „a jelenlegi valós és biztos veszély.”

 

Ez a lépés azután következett, hogy az Obama-kormányzat visszavonta a Bush-kormányzat korábbi visszavonuló terveit azért, hogy növelje az alaszkai, földi támaszpontú elfogó vadász erőket és a térségbe rendelt két Aegis rakétavédelmi rendszerrel felszerelt torpedórombolót, a Decaturt és a John McCain-t.

 

Néhány megfigyelő nem tartja többre a megszokott szájhősködésnél, hogy a 28 éves észak-koreai tomboló bugris, Kim Jong-un, rendeletet írt alá arról, hogy Észak-Korea stratégiai rakétaerőit helyezzék készenlétbe annak érdekében, hogy amerikai célpontokra lőjenek, amelyek között a Texas-i Austin is szerepel.

www.protothema.gr

De más megfigyelők azon aggodnak, hogy talán nem csak egy konkrét, lerombolandó célpont járhat az észak-koreai rezsim fejében.  Arról a tavaly decemberben fellőtt háromlépcsős észak-koreai rakétáról, amely egy „csomagot” állított pályára, azt mondják a szakértők, hogy egy olyan nukleáris fegyvernek lehetett a tesztje, amely később parancsszóra letéríthető lenne a pályájáról  az Egyesült Államok felett, és fel lehetne robbantani nagy magasságban, elektromágneses impulzust szabadítva fel ezzel. Ez kisüthetné az elektronikus áramköröket és az országos áramhálózatot.

 

Ez az aggály az utóbbi időben újra megerősítést nyert egy 2011 májusában készült, nem túlzottan publikált tanulmány nyomán, amely „A Sötétben: Katonai terv egy katasztrófa sújtotta infrastruktúra esetére” címet viseli,   s amelyet az Egyesült Államok hadseregének katonai egyeteme készítette. Ez közli, hogy egy USA-beli város feletti nukleáris robbanás képes lenne több száz vagy talán több ezer mérföldes körzetben teljesen kiütni az elektromos hálózatot.

 

forrás: http://beforeitsnews.com/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..