Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hogyan tudjuk serkenteni a csakráinkat az öt érzékszervünkön keresztül

Sokunk számára elérkezett az az idő, amikor már egyre kevésbé bízunk meg a nyugati medicinában. Kezdjük felfedezni, hogy a gyógyulásunkhoz szükséges erő önmagunkban található.

 

A testünk a legfejlettebb számítógép, amit valaha kifejlesztettek. Ezen belül minden mindennel összefügg.

 

A testünk folyamatosan kommunikál velünk. De a legtöbb nyugati civilizációban felnőtt ember sajnos eléggé megfeledkezett testünk beszédéről. Ennek tudható be, hogy a rengeteg jelet figyelmen kívül hagyunk vagy egyszerűen észre sem veszünk.

 

4.1

 

A fizikai testünk határain belül számos energiakerék, avagy csakra található, amelyeket fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális folyamataink működtetésére használunk. A legismertebb csakárk a korona, a torok, a szív és a szakrális csakra.

 

Sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy energiaközpontokat találunk az ízületeinknél is, így a vállaknál, a könyököknél, a csuklóknál, a csípőnél és a bokáknál. Amikor lehangoltnak érezzük magunkat, vagy a dühhöz, a féltékenységhez vagy a tudatlansághoz hasonló negatív érzés kerít hatalmába, akkor a csakráink működése blokkolódik. Ezt fizikai problémák formájában tapasztalhatjuk. A működésében valamennyire gátolt csakra ugyanakkor a boldogtalanság alapvető érzését eredményezheti.

 

Nehezen tudjuk kipihenni magunkat és kitalálhatjuk, hogy mire képes a stressz.

 

Az életmódunk nagy hatással van a csakráinkra. Az elfogyasztott ételek, a viselkedésünk és a cselekedeteink, sőt még az időjárás egyes fajtái is, amelyben élünk. Mindezek olyan faktorok, amelyek számítanak. Ha boldogtalan életet élünk, akkor az idővel fizikailag is észlelhető lesz.

 

A szeretet és az együttérzés a két kulcsa annak, hogy ezektől a problémáktól megszabadítsuk magunkat, s a körülöttünk zajló eseményeket egészségesebb szintre emeljük. De hogyan képes a szeretet és az együttérzés változást hozni? Amikor szeretetteli és együtt érző módon viselkedünk, akkor szerotonint és endorfint, úgy is mondhatnánk, boldogsághormonokat termelünk.

 

Ez a két hormon szükségeltetik ahhoz, hogy a gátolt csakráinkat megnyissuk. A boldogság érzése fokozza az egészségünket testi szinten és szilárd alapja egy erősebb gondolattestnek.

 

Az öt érzékszervünk is segíthet csakráink gátjainkat megszüntetésében:

 

A Solar Plexus-t az érintés/tapintás érzése aktiválhatja, valamint ennek az érzésnek az élvezete. Milyen érzés egy fa kérgét megfogni? A fű végigsimítása? Milyen érzés mezítláb a füvön sétálni? Mit érzünk, amikor egy állatot simogatunk vagy egy csecsemőt tartunk a kezünkben?

 

A Szív Csakrát az ízérzeten keresztül aktiválhatjuk az ízlelőbimbók használatával.

Gondolj azokra az ízekre, amit kedvelsz! Ez megindítja a nyálelválasztásodat. Talán ez egy tábla csoki vagy egy lédús gyümölcs?

 

A Torok Csakrát a látás érzéke indíthatja be. Képzelj el gyönyörű színeket és képeket. Menj ki a természetbe és vidd magaddal a környezetedben élőket. Élvezd a napfelkeltét vagy a fák lombjainak szín-kavalkádját!

 

A Korona Csakrát a hangok segítségével serkenthetjük. Valamilyen zene pozitív rezgései vagy talán a természet hangjai nyugtathatnak meg. Nem számít, amíg belül jó értelemben megmozgat.

 

A Szakrális Csakrát a szaglás hozza mozgásba. A belélegzett illatok.

Gondolj a kedvenc parfümödre, egy rózsára vagy talán a tenger illatára.

 

Ébreszd fel érzékeid tudatosságát és kezd használni tested egészségének fenntartása érdekében. S ez még nem minden, összességében sokkal több boldogságot fogsz átélni.

 

Forrás: http://www.riseearth.com/2016/05/how-to-stimulate-our-chakras-through-5.html

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..