Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

HOGYAN VÁLASSZ KOPONYÁT?

Napjainkban a Kristálykoponyák térhódításának lehetünk tanúi. Egyre többeket szólítanak meg a Koponyák, egyre többen érzik szükségét annak, hogy beszerezzenek maguknak egy kristályból faragott, helyes kis koponyát. S ha már elhatároztuk magunkat, akkor nem árt pár szempontot figyelembe vennünk.

hogyanválasszkristálykoponyát3

Mindenekelőtt ajánlatos megismerkednünk a Kristálykoponyákról eddig felhalmozott tudással. Nem állíthatom, hogy minden megjelent írás hűen tükrözi a Kristálykoponyák tudását, de támpontnak nem rosszak. Tehát ismerkedjünk meg a Koponyákkal.

Ha tehetjük, menjünk el egy olyan rendezvényre, ahol eredeti Kristálykoponyával is közelebbi kapcsolatba kerülhetünk.

A Koponyák közül jelenleg csupán öt kristályból készült Fejet ismernek el hitelesnek a koponyakutatók (tehát nem a művészettörténészek). Úgy, mint a British Museum of Mankindban találhatót, a Mitchell-Hedges-félét, a párizsi Musée de l’Homme azték fejét, mely Mictlantecutlit ábrázolja, a halálistent, továbbá a Sha Na Ra és a Mayan nevűeket. Ezeket nem lehet mindig megtekinteni, illetőleg megérinteni szinte egyáltalán nem, mert szigorúan őrzik őket, de a találkozás élménye akkor is tehet ránk mély benyomást. Még ha nem is az eredetivel hoz össze bennünket a Sors, akkor is van/lehet értelme megtapasztalni más kristálykoponyák látványát és közelségét.

Arra is van lehetőség, hogy médiumokkal találkozzunk. Vannak olyan személyek, akik képesek tudati kapcsolatba lépni a Kristálykoponyákkal. A kiválasztott személyek csatornaként működhetnek a Kristálykoponyák és a kérdező között.

Természetes misztikus kapcsolat létrejöhet a Kristálykoponyák és egy teljesen független személy között médium segítsége nélkül is, hiszen az ember megkaphatja üzeneteiket álom formájában, vagy akár teljesen éber, hétköznapi tudatszinten érzetek, gondolatok, képek és hangok képében is. A mindenhol jelen levő pszi mező a kapcsolódások mezője, amely elvben összekapcsolhat bárkit a Kristálykoponyákkal.

 

A Kristálykoponyáknak véleményem szerint spirituális küldetésük van az egyes emberek életében. Nem véletlen, hogy egy emberi koponyát választottak ki modellnek a készítőik. Végül is faraghattak volna bármilyen más szimbólumot is a kristályokból. Talán azért esett a választásuk az emberi fejre, mert ezzel is üzenni akartak valamit. Talán az emberi fej egy olyan szakrális forma, amely sokkal többet is ki tud fejezni, mint eddig képzeltük. Talán ezért nem érdektelen egy benső késztetést, inspirációt érző személynek elmenni egy kristályboltba vagy egy ásványbörzére és személyesen választani magának egy koponyát. Hiszen ha igaz az elmélet, akkor a pszi mezőn keresztül kapcsolatba tudnak lépni a 21. században faragott koponyák az eredetikkel. Feltéve természetesen, hogy a kristály és a tulajdonosa rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek alapján ez a kapcsolat kialakulhat.

A spirituális világban semmi nem különül el egymástól élesen és nincsenek áthidalhatatlan távolságok. A tudatmezők áthatják egymást. Nem hinném, hogy az egyik embert véletlenszerűen megérinti egy Kristálykoponya gondolata, minekután vágyat érez arra, hogy beszerezzen egyet, míg a másik embert hidegen hagyja az efféle ajándék.

 

Ha elhatároztuk magunkat, hogy beszerzünk magunknak egy kristálykoponyát, akkor a legfontosabb, hogy a választásunkkor hallgassunk a belső sugallatainkra. Ha egy üzletben 300 koponyát raknak elénk, de mi egyikkel kapcsolatban sem érzünk belső késztetést, akkor inkább keressünk tovább. Ne türelmetlenkedjünk! Sokszor időre van szükség, akár hetekbe is telhet, mire az alkalmas, tehát a hozzánk illő koponyára rábukkanunk.

Amikor a hozzánk illő kristálykoponyát megpillantjuk, akkor a koponya üzen nekünk. Érzések, gondolatok, intuíció formájában kaphatunk információkat tőle. Ezért szokták azt mondani ezoterikus körökben, hogy igazából nem mi választjuk ki a kristálykoponyát, hanem ő választ ki bennünket.

Ha úgy érezzük, hogy minket több kristálykoponya is hívogat és „megszólít”, akkor ajánlatos fölé helyeznünk a bal tenyerünket körülbelül 5-6 centiméteres magasságban és befelé figyelni az érzéseinkre. Amennyiben több variáció van, úgy biztosan lesz egy, amelyik lényegesen eltér a többitől. Az lesz az igazi.

Érdemes kézbe venni a koponyát és felfedezni, milyen érzeteket kelt bennünk, s milyen érzelmeket vált ki belőlünk. Izgalmas ez a kiválasztási út már csak azért is, mert sokféle ásványból, leggyakrabban például hegyikristályból, rózsakvarcból, ametisztből készítenek kristálykoponyákat és mindegyik kristály másként hat az emberi energiamezőre.

Lesz egy pillanat, amikor azt fogjuk érezni, hogy abbahagyhatjuk a keresést, mert már megtaláltuk az igazit. Erre nincsenek végső, jól bevált receptek, mint ahogyan a párkapcsolatokra sincsenek, mégis az emberi lélek érzi, hogy megtalálta az igazit.

 

Ha kiválasztottuk a kristálykoponyánkat, akkor bánjunk vele tisztelettel! Mire gondolok? Például tartsuk tisztán, legyen egy külön helye a szobánkban vagy a házi oltárunkon, vegyünk neki egy kis szütyőt, amiben magunkkal vihetjük olykor. Kezeljük úgy, mint egy ereklyét.

 

Van lehetőség a kristálykoponyák energiákkal való töltésére is. Amikor elutazunk egy szent helyre, vagy elzarándokolunk egy ereklyéhez, vagy ellátogatunk egy angyali erőtérbe, akkor vigyük magunkkal a kristálykoponyánkat. Ha csak 5-10 percig fogjuk a bal kezünkben, miközben az adott szent erőtérben állunk, akkor nem csak az auránkba, hanem a koponyánkba is töltődik az energiákból. Az idő előrehaladtával egyre több és több energiamintát fog rejteni a kristálykoponyánk.

Újabb lehetőség, hogy a koponyákkal speciális meditációkat végezzünk. Amennyiben szoktunk meditálni, érdemes a bal kezünk ügyébe helyezni a koponyánkat. Sőt vannak az évkörnek olyan kitüntetett időpontjai, amikor kifejezetten célszerű olyan kisebb rituálékat végezni a kristálykoponyánkkal, amikor az eredeti 13 erőteréből töltődhetnek fel, illetve különféle planetáris erőhatásokat gyűjthetünk beléjük.

 

Száraz György

Boldog napot!

 

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..