Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hol tartana az emberiség, ha Tesla találmányait használja?

Nikola Tesla (1856-1943) minden idők egyik legnagyobb fizikusa, villamosmérnöke és feltalálója. Legalább 146 szabadalom fűződik a nevéhez. Róla kapta a mágneses indukció SI-mértékegysége a nevét: tesla. Jelentőségét nem tudom sem szavakba önteni, sem hozzá valóban illő módon méltatni, mert az ismereteink róla és a kutatásairól vagy titkosak, vagy megsemmisültek. Mindazonáltal munkásságának rekvizitumai kijelölték azt az irányt, amelyre a jövő vezethetett volna. Pillantsunk bele ebbe az alternatív jövőképbe!

 

MI VAN A FÉNYSEBESSÉGEN TÚL?

 

Dr. Nikola Tesla egy riportban Hugo Gernsback-nek kijelentette, hogy elő tudott állítani a fényénél nagyobb sebességeket, amelyeket ugyebár Einstein relativitáselmélete tilt, vagy legalábbis nem tesz lehetővé.

Tesla már az 1900-as év elején, a 787 412 számú szabadalmában (USA) megállapította, hogy a rádió-erőműve adójának árama a föld felszínén 467.859 kilométer per másodperces sebességgel haladt. Tesla nem csak tudott erről a jelenségről, hanem erre alapozva olyan berendezést tervezett, ami az úgynevezett elektronokat a fényével egyező vagy akár annak kétszeres sebességgel is kilő.

 

Tesla szerint hibás ama einsteini elmélet, miszerint egy tárgy tömege növekszik a sebességével. Tesla azt állította, hogy egy test tömege megváltoztathatatlan: „különben energiát lehetne előállítani a semmiből, mivel egy test esés közben megszerzett mozgási energiája nagyobb lenne, mint ami szükséges a kis sebességű felemelésekor.”

 

NINCS SZÜKSÉG VEZETÉKEKRE!

 

Nikola Tesla újfajta vezeték nélküli rendszert fejlesztett ki a Long Island-i Shoreham-nál végzett kísérleteinek hála. A vezeték nélküli távírás és telefonálás átviteli elve pontosan az ellenkezője a Hertz-féle rendszernek. Utóbbi esetben az átvitel a fényhez hasonló sugárzással valósul meg, ami

ugyan áthatol a levegőn, de a földön keresztül már nem továbbítható.

Tesla nagyszerű rendszerében azonban az áram egész energiája úgy adódik tovább a földön keresztül, mint egy nagy vezetéken át. A kísérletek igazolták, hogy az adó által létrehozott erős áram áthatolt az egész bolygón és visszatért a kiindulási helyére 84 ezred másodpercen belül, szinte energiaveszteség nélkül, ami nem elhanyagolható teljesítmény egy 15.000 kilométeres út során.

 

Tesla egyik nagy álma egy világméretű, vezeték nélküli kommunikációs és energiatovábbító rendszer létrehozása volt. John Pierpont Morgan iparmágnás támogatásával látott hozzá a rendszer megvalósításához, amely öt toronyból állt volna: New York, Amszterdam, Kína, az északi és a déli pólus. A New York-i tornyot Long Islanden kezdte építeni. Ez volt a Wardenclyffe Torony. Ezzel információt és energiát lehetett volna továbbítani, továbbá valószínűleg a Föld magas légkörében napenergiának egy részét is be tudta volna fogni, s használhatóvá tudta volna tenni. Ez ingyen energiát jelentett volna a Földön élő teljes emberiség számára.

 

Amikor Tesla működésbe hozta a tornyot, akkor New York lakói is látták, hogy színes villámok csapnak ki a toronyból az ég felé, s a város fölött fényleni kezdett a levegő. Ezután máig ismeretlen okból Tesla elhagyta a tornyot, és soha többé nem tért oda vissza. Az amerikai kormány talán a háborús félelmektől vezérelve 1917-ben elrendelte az építmény felrobbantását.

 

A KOZMIKUS SUGÁR MOTORJA

 

Tesla kozmikus sugár motorja gyakorlatilag a Föld bármely pontján működőképes – jelentette a tudós.

„Befogtam a kozmikus sugarakat, és egy mozgó eszközt működtettem velük” – nyilatkozta Tesla. Majd folytatta: „A kozmikus sugarak kutatása egy olyan dolog, ami nagyon közel áll hozzám. Én voltam az első, aki felfedezte ezeket a sugarakat, és természetesen úgy érzek irántuk, mint a saját gyermekeim iránt”. Később ilyen kijelentéseket tett: „Kifejlesztettem a kozmikus sugarak egy elméletét, és a kutatásaim minden egyes lépésével tökéletesen igazolni láttam azt”

„A kozmikus sugarak vonzó tulajdonsága az állandóságuk. A nap mind a huszonnégy órájában záporoznak ránk, és ha egy üzem lenne kifejlesztve az energiájuk hasznosítására, akkor nem lenne szükség energiatároló berendezésre, nem úgy, mint a szelet, hullámokat vagy napfényt hasznosító eszközök esetében.”

 

„Több mint huszonöt éve kezdtem el erőfeszítéseimet a kozmikus sugarak befogására, és most kijelenthetem, hogy általuk sikerült egy mozgó gépezetet m4ködtetnem.”

 

Milyen elven működik a kozmikus sugárzás motorja?

Tesla szavai ezek: „A kozmikus sugárzás ionizálja a levegőt, rengeteg töltést szabadít fel, ionokat és elektronokat. Ezeket a töltéseket egy olyan kondenzátor gyűjti be, ami a motor áramkörén keresztül sül ki.”

 

Milyen jövőt készít ez elő számunkra?

„Reményeim vannak, hogy a motoromat nagy méretekben is megépíthetem, de a körülmények nem voltak kedvezők a tervem megvalósításához.”

 

BOLYGÓKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ

 

Tesla élete vége felé eltárta a legnagyratörőbb vágyát. Jelesül azt, hogy ő szeretne az az ember lenni, aki kifejleszti a más bolygókkal való kommunikáció módszerét. Úgy gondolta, hogy meg is találta a választ a talányra és már készült is arra, hogy bemutassa ennek képletét a Francia Intézetnek, elnyerve ezáltal az idegen világokkal történő kommunikáció megoldásáért ígért 100.000 frankos Pierre Guzman-díjat.

 

Tegyük fel tehát a nagy költői kérdést: milyen lett volna a jövő, ha Tesla találmányai közül a manapság alkalmazottakon túl még több elterjedt volna a civilizációnkban?

 

Felhasznált források: Internet http://www.teslabook.fw.hu/

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..