Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Holisztikus háromszög – Kerülj egyensúlyba önmagaddal!

Megfigyelésem szerint nem a szerint válik sikeressé az ember, hogy milyen a végzettsége, hányféle diplomája van, vagy milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezik – bár ez utóbbi kétség kívül meghatározó faktor – hanem sokkal inkább attól, hogy milyen a személyiségének az ereje. A személyiségünk minősége és kisugárzása dönti el, hogy mennyire leszünk hatékonyak az életben.

 

 

A személyiségünk is mi vagyunk, de mi jóval többek vagyunk pusztán attól. Hogyan épül fel az ember. Ezoterikus megközelítés szerint testből, szellemből és lélekből.

A testünket ismerjük a legjobban ebből a hármasságból. A lelkünket a legkevésbé, holott az a legtisztább isteni részünk, a szellemünket pedig többé-kevésbé ismerjük és használjuk. A szellemünk része az a tudatosság, amelyet mi a személyiségünkként aposztrofálunk. Ebből is kitűnik, hogy a személyiségünk egy kisebbik része tudatos, míg nagyobbik része tudattalan. Ezzel a részünkkel érdemes egy kicsit közelebbről is megismerkednünk.

 

 

A személyiségünk egy fejleszthető konstrukció. Ha valami nem stimmel vele, akkor jó hír, hogy az esetek többségében egy megoldható problémáról van szó. Ha áttanulmányozzuk az élethelyzeteinket, leszűrhetjük, hogy a személyiségünk mennyire egységes és működőképes, mit bír és hol húzódnak a határai a gyakorlatban. Senki emberfiának nincs kész még a személyisége, nincs lezárva, hanem egyfajta fejlődést mutat, ami természetesen mérhető. Persze van, aki nem mutat túl sok fejlődést az évei alatt.

 

Jómagam annak vagyok a híve, hogy sokat kell beszélni róla, és egyáltalán nem szabad hallgatni! Alapszabály, hogy személyiségünk bizonyos hibáitól, torzulásaitól csak kommunikálva lehet megszabadulni. Ezt hívjuk ürítésnek. Ebben a szebbik nem nagy spíler, elismerem. Mindazonáltal, vannak olyan módszerek a kezünkben, amelyekkel megoldhatjuk a problémáinkat és megváltoztathatjuk az életünket. Az agyunkon és a gondolkodásunkon keresztül kordában tudjuk tartani az énünk csapongásait. Hogyan? Megismerve a holisztikus háromszöget, felállíthatjuk magunkban az eszmeiségen alapuló, igaz nyugalmat adó hármasságot: a test, a lélek és a szellem (személyiség) kiegyensúlyozott egységét.

 

 

Az agy két féltekéje úgy épül fel, hogy a bal az elme, a jobb az érzékek és a lélek birodalma. A holisztikus módszerek segítségével egyszerre lehet foglalkozni mindhárom résszel, mert csakis így érhetünk el hatékonyságot és valódi sikert. Tehát a test, a lélek és a szellem a hármasság! Adott tehát egy háromszög, melynek alsó oldala a test, bal oldala az elme, jobb oldala a lélek. Ezen gondolatokon keresztül feltárható az állandóság és a stabilitás titka, mely hőn áhított vágya minden embernek.

 

A holisztikus módszereket és iránymutatásokat lépésről-lépésre közreadjuk oldalunkon. Meríts erőt és kitartást e gondolatokból és technikákból, hogy végre harmónia költözzön az életedbe. A harmónia egy jogos benső szükséglete minden embernek, melynek hiányában nincs sem testi, sem lelki, sem szellemi egészség, vagyis felborul a holisztikus háromszög. Előbb vagy utóbb minden ember rájön arra, hogy a legjobb befektetés önmaga, a saját egysége, egészsége, amit feladni, vagy hagyni lerombolódni duplán rossz: egyrészt a sorsfeladatainkat némi csúszással, de meg kell oldanunk, másrészt a hibák kijavítása, elsimítása plusz munkával jár. Összességében tehát jobban járunk, ha mihamarabb hozzálátunk a holisztikus harmóniánk helyreállításához, s törekszünk az elért egyensúly megtartására.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..