Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Időn belül és időtlenül – Időfüggőség vagy szabadság?

Az ezoterikus iskolák nagy része inkább teoretikus iskola, mintsem valódi beavatotti kör. Magyarul, nem saját titkos tudást tár fel a lélek előtt, avagy nem az élet és önmaga valódi misztériumaiba avatja be a tanulót, hanem csupán összegyűjt egy rakat ismeretet, tudásnak és bölcsességnek nevezett elméletet, s azt eladja a kíváncsi elmék számára. Ezzel viszont újabb függőséget teremt, s a jól csengő szabadság továbbra is illúzió és ábránd marad az ember számára. Pedig történhetne ez másként is!

 

Mi jut eszébe a legtöbb embernek a bölcsességről? Jobbára nemes gondolatok vetődnek fel bennünk. Az emberek gondolatai állandóan az idő körül járnak, minthogy az emberi lény jelen állapotában olyan, hogy az idő érzékeléséhez köt mindent. Tehát nagyon-nagyon igaz az a megállapítás, hogy az idő egy eleven fogalom, így tehát az elevenek fogalma is.

Amikor holt vagy, akkor egyáltalán nincs jelentősége az időnek és elvész a számodra, az inkarnációs (testet öltési) körforgásból viszont nem. Sőt, a „telik, múlik” olyannyira megvan, hogy miközben a meg nem nyilvánult létben vagy, azaz nem vagy testben, akkor is érzékelsz.  Ez azzal magyarázható, hogy a Felső Lélek folyamatosan rácsatlakozik egy köldökzsinóron át az asztrálmezőre és ily módon bizonyos asztrális részeidbe teremtési és történési információk kerülnek be. Így elvben a léleknek nincsenek sötét foltjai.

 

Tehát a Felső Lélek, más néven az Isteni Én, akkor is érzékeli a földi történelem egyes részfolyamatait, amikor éppen nincs testben leszületve belőle egy pici lélekszikra. Létezik egy energiamező, mely mindenkit összeköt mindenkivel, ez az asztrálmező, vagy asztrálvilág. A lényeg, hogy olyan ez, mint a kozmosz áramköre, melyre a lelkek személyi számítógépekként vannak rácsatlakozva. Így talán érthető, hogy ha kikapcsolt állapotban (holt), ha bekapcsolt állapotban (eleven, élő) van éppen az ember, akkor is folyamatos marad a kapcsolat és van energia- és információáramlás.

 

Gyakorlati haszna ennek tetten is érhető. Tehát, teszem azt, utoljára a 16. században éltél a Földön, utána egy kis rövid kiruccanást tettél a Massam Galaxisba. Most újra a 21. században élsz a Földön. Elvileg neked butának kéne lenned és a 16. századi gondolkodással és emlékekkel kéne, hogy bírj, de ez nem így van. Lelked tökéletesen illeszkedik a mostani világba. Ennek az az oka, hogy az egyéb történésekről is jutnak hozzád bizonyos információk. Persze magában a földi iskolában is megtanuljuk a 16. századi történelmet, hiszen az idő történetét mindig is fejlesztik az emberek. Csakhogy, amint az emberi kezek „felvésik” ezeket a bizonyos információkat, csak bizonyos módosulásokkal juthat hozzá az utókor az adott történelmi időszakokkal és szituációkkal kapcsolatos tudáshoz. Ebből következik, hogy a lélek által érzékelt tudás és a feljegyzett történelem minőségileg nem egyenértékű. Sejteni lehet, hogy melyik javára billen a mérleg.

bölcsesség2

Sokat aggódunk az idő miatt, és minél többet aggódunk miatta, annál nagyobb lesz a hatalma felettünk és annál gyorsabbnak tűnik a számunkra az órának a ketyegése, ahogyan az icipici homokszemek átzuhannak az üvegórán. Az ember szabadsága lassacskán elvész az időben. Tehát egy teljesen felesleges dolognak tartom, igazán semmiféle értelme nincsen annak, hogy ilyen szinten függjünk az időtől. Mielőtt megszületünk, már a lélek beigazodik a megfelelő időhöz és bizonyos információk is ezáltal alakulnak ki. Elvben fix, de az előbbiekben említett dimenzióban, vagyis az asztráltérben nem fix az idő. Ez a tény pedig újabb titkokhoz vezet el.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..