Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Időviharok a mátrixban

Állítólag Magyarországon 2013. október 26-án lesz újra megfigyelhető az úgynevezett „idővihar”. Ahhoz, hogy ezt a bizarr jelenséget értékelni tudjuk, érdemes néhány információval tisztában lennünk. Erről szól ez a cikk.

 

Minél többet tudunk meg a valóság természetéről, annál misztikusabbnak tűnik. Az olyan fantasztikus történetek, mint amilyenek A Mátrix filmek is, felvetik, hogy a bolygónkon általunk eddig megismert élet nem egyéb, mint rendkívül összetett számítógépes szimuláció, amelyet kifinomult gépek hoznak létre és vetítenek az elménkbe. Mégis elképzelhető, hogy nem lennének olyan filmjeink, mint A Mátrix, ha nem került volna sor a valóvilág zavarba ejtő, mégis kétségtelenül valódi természetének felfedezésére szubatomikus szinten. Ezen a kvantumszinten – amennyiben helyes értem – úgy tűnik, hogy az anyag mind részecskeként, mint hullámként létezik, avagy potenciálisan mindkettő lehet, és végső soron a megfigyelés határozza meg, hogy miként viselkedik.

 

Ez egy módfelett komplex téma, s messze meghaladja ennek a cikknek a terjedelmét és mélységeit, mindazonáltal lehetséges, hogy ezen a szubatomikus (vagy kvantum) szinten lévő valóságot a mi saját tudatunk határozza meg. Nem minden tudós ért teljes mértékben egyet ezzel a következtetéssel, de ez is egy lehetőség. (Véleményem szerint egyáltalán nincsenek szilárd konklúziók a kvantumvalóságban, csupán elméletiek.) A végeredmény szerint elképzelhető, hogy az univerzum a valószínűségek sorozata és az általunk nap, mint nap tapasztalt világ csupáncsak a legvalószínűbb.

 

Ez az elgondolás elvezet bennünket a többi eshetőség, az időutazás és az egyéb zavarba ejtő ötlet által létrehozott, többsíkú univerzumok (vagy dimenziók) koncepciójához. Ezért amennyire fantasztikus lehet A Mátrix, annyira lehet sokkal furcsább a valóság is.

 

http://jackie-eaton.com/

 

 

Ragyogó felhők, az Óz-faktor és a különös tünemények

 

Ennek a különösségnek az egyik aspektusát tárgyalja nagyszerű intelligenciával és nyíltsággal Jenny Randles Time Storms: Amazing Evidence for Time Warps, Space Rifts, and Time Travel című könyve.

(Magyarul: Időviharok: időgörbületek, térhasadékok és időutazás) Ebben meggyőző esetként írja le, hogy az időutazás nem csupán lehetséges, hanem elképzelhető, hogy a körülöttünk lévő világban rendszeresen elő is fordul.

 

Randles a jelenlegi kvantumfizikáról szóló tudományos gondolkodással és a laikus emberek nyelvén elmagyarázva, alapoz meg egy ilyesfajta eshetőség. A magyarázatai világosak és nagyon könnyen érthetők, ami egy nagy teljesítmény egy ennyire bonyolult témához képest. Az oka annak, hogy megalapozza ezt, nem mást, mint hogy lehetséges magyarázatot kínáljon arra, hogy számos roppant különös megtapasztalásra, amelyekről az emberek azt állítják, hogy olybá tűnnek, mintha az idő szövetében lévő szakadásokat, görbületeket vagy ugrásokat mutatnák.

 

Ezek az izgalmas anekdoták, amelyeket Randles a világ minden tájáról gyűjtött össze, alkotják a könyv lényegét. S mindegyikükben van egy közös elem: egy különös energiafelhő, amely képes embereket és nagyon gyakran az autóikat is elragadni egy másik, ismeretlen dimenzióba. Az emberek időkiesésének az eredménye (ami néhány perctől akár napokig is terjedhet) a tájékozódási zavar –amit Randles „Óz faktornak” hív –, a teleportáció lehetetlen távolságokba, az elektronikus meghibásodások, a gravitációs anomáliák és más egyéb jelenségek. Lehet, hogy ezek a sajátságos, ragyogó felhők – az időviharok – magyarázatot szolgáltathatnak a paranormális jelenségek sokféleségére, amelyek közé a kísértetek, a szellemek, a szinkronicitás, a déjà vu, az ufók is tartoznak, és azokra, amelyeket idegen lények eltérítéseinek hiszünk.

 

Randles azt sugallja, hogy az időviharok egyike sem természetfeletti, hanem csupán olyan tudományos valóságot képeznek, amit még nem ismerünk.

 

http://deepeningroots.files.wordpress.com/

 

Íme, csupán néhány igaz történet az Időviharokból:

 

  • Putre, Chile, 1977. április 24. – Hajnali 3.50-kor egy katonai hadgyakorlat folyamán, egy őr elmosódó lila színű fényeket pillantott meg a hegyek irányából, amint az halad a maga útján. Reggel 4:15-kor Corporal Armando Valdez elindult a sötétben, hogy megvizsgáltja azokat. 15 perccel később tért csak vissza, azonban az ellenkező irányból ahhoz képest, hogy elindult. Olyannak tűnt, mint aki valamilyen transzba esett és közben a következőt motyogta: „Nem tudom, hogy kik vagyunk és hogy honnan jöttünk.” Megmagyarázhatatlan módon a tizedesnek több napos szakálla volt, és az órája 4.15-kor megállt, azonban április 30-i dátumot mutatott!
  • Oxford, Maine, 1975. október 27. – Hajnali 3h-kor a 21 éves David Stephens és 18 éves barátja egy erdő borította területen volt, amikor furcsa zajt hallottak. Beszálltak az autójukba, hogy kutatóútra indulhassanak, ám a járművüket hamarosan egy színes ragyogás burkolta be. Valóban egy felvillanás történt, majd mindketten tüstént egy mérfölddel odébb találták magukat az autóban, amint az ellenkező irányba állnak. Ezt követően különféle fizikai rendellenességet vettek észre magukon, többek között komoly dezorientációt (tájékozódási zavart) is.
  • Somerset, Anglia, 1974. július 28. – Peter Williamson a hátsókertjében grillezett, amikor egy nagy elektromos vihart szakította félbe. A kutyája – a fenyegető légkörtől megijedve – lekucorodott egy fa alá. Peter az állat megmentésére sietett. Egy fényes villanás történt, majd Peter elpárolgott! Hívták a rendőrséget, majd egy alapos vizsgálat és kutatás vette kezdetét – sikertelenül. Reggel 8h-kor három nappal később, Peter-t a közeli bokrokban találták meg fél lábával egy tóban – mintha csak a semmiből termett volna oda.
  • Linhares, Brazília, 1981. április 20. – Jorge Ramos, aki egy vegyipari vállalatnak volt a képviselője, este 6h-kor indult el otthonról egy onnan néhány mérföldre lévő megbeszélésére. Soha nem érkezett meg oda. A Volkswagon-ját a házától néhány mérföldre lévő bekötőúton találták meg, a kulcs még az indítóban volt és minden holmija, illetve ingósága az autóban volt. A rendőrségi nyomázások nem tudták kideríteni, hogy mi történt Jorge-vel, vagy hogy hol volt. Öt nappal később a felesége egy kétségbeesett hívást kapott. Azt mondta, hogy mialatt vezette a kocsiját, egy különös, fehér ragyogás borította be őt, majd ezt követően egy álmatag, lebegő állapotban találta magát. Egy ismeretlen út mellett találta magát, majd segítség után kémlelt. A sokk hatására felfedezte, hogy a dátum akkor április 25-e volt, és 600 mérföldre volt az otthonától.

 

Ez csupán néhány kiragadott példa a számos eredeti beszámoló közül, amiket Randles könyve kínál. A szerző azt állítja, hogy sok-sok másikat nem is foglalta bele a könyvébe. Úgy tűnik, hogy az idővihar jelensége bizonyos rendszerességgel fordul elő, és lehet, hogy sokról sohasem számolnak be.

 

Létezik-e valamiféle megcáfolhatatlan bizonyíték ezekre a bizarr esetekre? Randles felhívja a figyelmet egy olyan floridai esetre, amelynek során elképzelhető, hogy egy idővihart sikerült videó szalagra rögzíteni! 1996-ban este 11.16-kor a térfigyelő kamerák a megszokott módot végezték a megfigyelést és felvettek egy kis gyár körüli területet. A videófelvétel leleplezte a történteket: Amint egy dolgozó az egyik kapuhoz közeledett, egy homályos fehér ragyogás tűnt fel és borította be azt a területet, ahol az emberke állt. Volt egy rövid elektronikus interferencia a kameráknál, de amikor kitisztult, az ember köddé vált. Egy óra ötven perccel később, a kamerák egy váratlan újramegjelenést rögzítettek. Négykézláb volt, erős hányás vett rajta erőt és két órát elveszített az emlékezetéből.

 

Vitathatatlanul ez lesz az egyik leglebilincselőbb könyv, amit valaha olvastunk, badarságok nélkül bemutatva és tudományos módon megközelítve. A véleményem szerint legalább annyira szórakoztató és gondolatébresztő, mint A Mátrix filmek, amelyek közel sem annyira megnyerők, mint az Időviharok című könyvben megjelent esetek. Ez az anyag valóban megtörtént.

 

A könyv magyarul 2002-ben jelent meg.

 

Forrás: http://paranormal.about.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..