Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Illuminizmus a Vatikánban

Már évszázadokkal ezelőtt sokan gyanították, hogy a pápaság székhelyére régóta beszivárgott egy sötét érdekcsoport, valamiféle obskúrus célzatú titkos rend, amely évszázadokon át befolyásolta a római katolikus egyház egyes döntéseit, majd lassan, de biztosan átvette a rendszer feletti irányítást. Az illuminizmus valóban felhasználja a Szentszéket saját világhatalmi terveinek megvalósításában?

 

Nem elhanyagolható érvek szólnak amellett, hogy az illuminátusok rendje a 18. században beépült egyes szabadkőműves páholyokba és megkezdte az Új Világrend felépítését. A kérdés a megvalósítás apró részleteiben rejlett. Az Adam Weishaupt nevével fémjelzett illuminizmus egyik direktívapontja a vallás eltörlése volt, aminek egyik célpontja minden bizonnyal a Vatikán volt. Honnan tudjuk ezt?

 

A szicíliai születésű Giuseppe Balsamo, alias Cagliostro gróf, kora egyik híres alkimistája volt, aki egy itáliai nemesasszonyt vett feleségül. Az asszony később azzal gyanúsította meg a mágust, hogy bűverővel hipnotizálta és befolyásolta őt számos esetben, amit még tovább súlyosbított az okkultizmus gyakorlásának vádja. De vajon megállják-e a helyüket az efféle rágalmak?

Azt tudjuk, hogy Cagliostro csatlakozott a német szabadkőművességhez, majd az Illuminátus Rend tagja lett. Továbbá arról is lehetett olvasni, hogy 1782-ben részt vett azon a szabadkőműves kongresszuson, amelyen állítólag egy jövőbeli francia forradalomra vonatkozó terveket fogadtak el. Később Cagliostro neve összefonódott a jakobinus mozgalommal is.

 

Az bizonyos, hogy az okkultizmus mesteri gyakorlójával van dolgunk, hiszen az ősi egyiptomi misztériumokat és a szabadkőművességet részben ő boronálta össze a kabbalával egyetemben. Számos páholyt alapítottak az ő dogmatikája szerint. A illuminista titkos társaságok célja a Vatikán és a dinasztikus monarchiák gyengítése volt.

 

Cagliostro tehát alaposan belekeveredett az illuminátusok nemzetközi összeesküvésébe, amelyről éppen ő világosította fel vallatóit, miután eretnekség vádjával bíróság elé citálták. A mágus elárulta, vagy legalábbis elhitette, hogy az illuminátusok célja az, hogy beszivárogjanak a bíborosok közé és az adandó pillanatba a saját jelöltjüket, azaz egy illuminátus pápát szavazzanak meg. Ezzel pedig nem csak a pápaság intézményét fertőznék meg végleg, hanem beteljesítenék a Templomos Lovagok művét.

Cagliostro annyira közlékenynek bizonyult, hogy több részletet is elárult abból a világhatalmi tervből, amelyet az illuminátus-szabadkőművesség a következő évszázadokra megálmodott. Így egyebek mellett azt is, hogy forradalmakat fognak kirobbantani a jövőben, s ennek anyagi finanszírozására már angol, francia, olasz és holland bankokban elkülönítették a megfelelő összegeket a bankárok. Így azt sem rejtette véka alá, hogy a Rothschild-háznak komoly szerepe volt a francia forradalom kirobbantásában is. Az ügy itt véget is érhetett volna, ha illuminátus mesterkedés nem folytatódott volna.

 

A pápai intézmény csaknem teljes félresöprésének lehettünk tanúi 1870-ben, amikor az olasz nemzetállam létrejött. Mint ismerestes az olasz nemzeti egységgel szembeszegülő pápai államot fegyverrel számolták fel, aminek következtében a pápa önkéntes belső száműzetésbe vonult vissza.

Nem szokás említeni, de mi említjük, hogy Giuseppe Garibaldi 33-as fokozatú szabadkőműves tábornok volt, akinek a csapatai jelentős szerepet játszottak a történelmi eseményekben.

 

Mindezek után az egyház gyakorlatilag fél lábbal a sírban volt. Ekkor döntő lépésre szánta el magát a pápa. XI. Pius 1929-ben előbb Benito Mussolinival, majd 1933-ban Adolf Hitlerrel kötött konkordátumot.

A Lateráni Szerződés röviden a következő mentőövet dobta a csőd szélén álló pápaságnak: a római katolikus vallás Olaszország egyetlen államvallása lett, ami egészen 1984-ig így is maradt; a Vatikán teljesen független, szuverén államként nyert elismerést, rögzítésre került a Vatikán területe, illetve a hozzá tartozó, területen kívüliséget élvező ingatlanok; valamint kinyilvánították, hogy a pápa személye szent és sérthetetlen.

Nem elhanyagolható körülmény, hogy a korábban elkobzott vagyonért a fasiszta diktátor kárpótlásul 90 millió dollárt fizettetett a Vatikánnak és adómentességet kapott az egyház. Tehát akárhogy is csűrjük-csavarjuk, Mussolini és a mögötte álló körök nélkül mindez nem történt volna meg.

1929 óta február 11-e a Vatikánváros állami ünnepnapja és egyben munkaszüneti nap. Milyen érdekes, hogy XVI. Benedek éppen ezt a szülinapot választotta lemondásául, ha egyáltalán ő választotta?

 

A diktátor adományának hála a pápa létrehozta a Szentszéki Különleges Hivatalt Bernardino Nogarával az élén. A bankár rábeszélte a pápát egy sor befektetésre: külhonban és belföldön egyaránt ingatlanokat, részvényeket, üzemeket és bankokat vásároltak. Így kapcsolódott be a Szentszék az uzsorakamat-kapitalizmus gépezetébe, amely illuminátus találmány.

 

Folytatván az összeesküvések történetét, XII. Pius pápa kölcsönösen előnyös kapcsolatokat épített ki a horvát usztasa állammal. „A szörnyűségekben tevékenyen részt vettek a hírhedt, főként hercegovinai horvát ferences rendi barátok is.” Magyarul a papok szerepet játszottak a nem horvát lakosság kiirtásában.

Az usztasák áldozatainak elkobzott kb. 80 millió dollárra becsült aranykincsét Olaszországba, illetve a Vatikán kasszájába menekítették. Később bizonyították, hogy a Vatikán a háborús bűnösök Argentínába szöktetésében is részt vállalt.

Az amerikai bíróság nemrégiben helyt adott annak a követelésnek, hogy a felperesek (a kárvallottak) szövetségi bíróságon követelhessenek kártérítést.

 

Paul L. Williams A leleplezett Vatikán című könyvében megállapítja, hogy az ötvenes évek végén 180 olasz banki, biztosítási és hitelintézmény fele vatikáni tulajdonban volt. A Vallási Műveletek Intézete (Istituto per le Opere di Religione, IOR), tehát a Vatikáni Bank (alapítva: 1942), jelentős tulajdonrésszel rendelkezett az olasz energiaiparban, az ingatlanüzletben, a nehéziparban és a gyógyszeriparban.

 

A Vatikán pénzét ezután legálisan nemzetközi cégek számláira és részvényeibe pumpálták. A kutató szerint ilyen a volt a Rothschild Bank, a Credit Suisse, a Morgan Bank, a Chase Manhattan Bank, a First National Bank, a Gulf Oil, a Shell, a General Motors, a General Electric, az IBM és a Colgate.

A bökkenő ott van, hogy a Vatikáni Bank tőkéjének egy részét offshore cégekbe helyezték ki. Mindezen pénzmozgatások irányítója a kutatások szerint Michele Sindona, a szicíliai és a New York-i olasz maffia pénzügyi guruja volt. A szálak innen messzire vezetnek, de mi elégedjünk meg annyival, hogy azok összefonódtak a CIA és a P-2 (Propaganda duó), egy római szabadkőműves páhollyal. A P-2 páholy Vatikánba beépített ügynökei közreműködésével állítólag a Vatikáni Bankot is felhasználták a kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosására. A leleplezések szerint részben ez a páholy felelős Aldo Moro, olasz miniszterelnök 1978-as meggyilkolásáért, továbbá I. János Pál pápa 33 napos uralkodását követő rejtélyes haláláért. Nagyon valószínű, hogy a pápa tenni akart a számára nyilvánvalóvá vált konspiráció ellen.

 

A Vatikáni Bankot akkoriban Paul Marcinkus bíboros felügyelte, aki a később az USA-ba vándorolt ki és ott burkolózott hallgatásba egészen halálig. Michele Sindonát megmérgezték. A P-2 vezetője, Licio Gelli, egy olasz börtönbe került. Roberto Calvi, aki Itália második legnagyobb magánbankjaként szintén bekapcsolódott a történetbe, Londonba szökött egy aktatáskányi papírral. Az „Isten bankárának” gúnyolt férfi holttestére 1982-ben, egy londoni hídra felakasztva találtak. Calviról később fia nyomozása révén kiderült, hogy „öngyilkossága” előtt megfojtották.

Utolsó útjára indulása előtt fiától a következő szavakkal búcsúzott: „Olyan dolgokat fogok nyilvánosságra hozni, amelyek alapjaiban fogják megrázni a Vatikánt. A pápának majd le kell mondania”.

 

A Vatikáni Bank gazdálkodása titkos. Vagyonát 1994-ben Rosalio José Castillo felügyelő érsek 4 milliárd dollárra taksálta. 1990 óta hivatásos menedzsment irányítja, de a pápa közvetlen felügyelete alatt áll, aki egyedüli részvényesként birtokolja és ellenőrzi a bankot.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..