Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Íme, ez történik a női agyban szex közben!!!

Amikor szexuális vonzalomra hivatkozunk, akkor minden az elméből indul ki! Miként egy új kutatás is megerősíti, minden a fejben dől el! Egyesült Államokbeli kutatók kimutatták, hogy egy kis rejtélyt megoldottak abból, hogy mi megy végbe az agyban szex közben. Tették ezt oly módon, hogy megfigyelték a női agy orgazmus alatti aktivitását.

 

2.1

 

A New Jersey-i Rutgers Egyetem kutatócsoportja képalkotó készülékek bevetésével tanulmányozta a női agyat orgazmus alatt és kiderítette, hogy különböző területei aktiválódtak a szerint, hogy melyik testrész volt a szexuális izgatottság forrása.

 

A tudósok kifejezetten az agynak 30 különféle aktivált területét azonosították be, amelyek között vannak az érzelmekért, az érintésért, az örömért, az elégedettségért és a memóriáért felelős részek egyaránt.

 

„A stimulációtól az orgazmusig terjedő események egymásutániságának megismerése lehetővé teszi számunkra annak megfigyelését, hogy az agy mely részei aktiválódtak és milyen sorrendben. Amennyiben összevetjük ezt a nem éppen kéjt érző nők agyi aktivitásával, akkor megfigyelhetjük, hogy melyik az a rész, amit az orgazmus gátol és kideríthetjük, hogy vajon lehetséges-e ezt a blokkot megkerülni.” – mesélte Barry Komisaruk a Rutgers Egyetemről.

 

Két perccel az orgazmust megelőzően az agy jutalommal (ezek egyébként az evés és az ivás alkalmával szoktak működésbe lépni) kapcsolatos központjai aktiválódtak.

Nem sokkal az orgazmus előtt pedig más agyterületek is aktiválódtak, így például az agykéreg, amely az egész testből kapja a tapintás érzékszervi ingereit.

 

A legutolsó aktiválódó agyterület a hipotalamusz volt, vagyis az az ellenőrzőközpont, amely a testhőmérsékletet, az éhséget, a szomjúságot és a fáradtságot szabályozza.

 

A kutatók azt is megállapították, hogy a szexuális izgalom elkábította a női idegrendszert, blokkolva a fájdalomérzetet és csupán a gyönyörérzetet engedte át. A Rutgers Egyetem kutatócsoportja kísérletet fog tenni a férfi agy orgazmus alatti feltérképezésére.

 

Ezen felül a korábbi vizsgálatok már feltárták a férfiak és a nők közötti kémiai különbséget, amely a szex iránt tanúsított viselkedés különbségeit okozza.

 

A Spire Liverpool Hospital kutatói megállapították, hogy szex folyamán a nők magasabb oxitocin-szinteket produkálnak, amely egy olyan hormon, mely érzelmileg fűzi össze a nőket társaikkal. Érdemes megjegyezni, hogy ez a hormon ugyanolyan mennyiségben termelődik, akár egyéjszakás kalandról, akár tartós kapcsolatról van szó.

 

2.2

 

A férfiakban az orgazmus arra ösztönzi az idegrendszert, hogy több dopamint termeljen, ami az öröm hormonja, és ez a hullám olykor akár még függőségé is válhat.

 

Vajon ez lenne az oka annak, hogy a nők nagyobb valószínűséggel esnek szerelembe szeretkezés után? Mit gondolsz?

 

Miközben úgy érezzük, hogy az emberi agy működésének tanulmányozása rendkívül érdekes, tisztában vagyunk azzal, hogy ez vitára adhat okot, ezért kíváncsiak vagyunk a te meglátásaidra.

Gondolataidat posztok formájában megoszthatod a facebook-on.

 

Forrás: http://themindunleashed.org/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..