Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

India: az ősi Védákban található plasztikai sebészet és genetika, amit évezredekkel ezelőtt alkalmaztak

Az ókori India lakó számára a jelenkori tudomány és technika számos felfedezése ismert volt.

 

Az ókori Indiának híres vimanái voltak, valamint India jeleskedett a sebészet, valamint az aneszteziológia terén is.

 

Szakképzett ókori orvosok olyan bonyolult orvosi/műtéti beavatkozásokat végeztek, mint amilyenek a törések, a császármetszés, a vesekő eltávolítás, a szemhályog-műtét, művégtagok, illetve agy operációja, sőt még plasztikai műtéteket is végeztek.

 

Ganésa, a fő hindu istenek egyike (Brahma, Vishnu, Siva és Durga mellett). Ganésa elefánt arccal, egy görbe ormánnyal és nagy fülekkel rendelkezik, valamint egy nagy hasú emberi testtel. Ő a sikernek, valamint a bajok és az akadályok elhárításának az istensége. Az oktatás, a tudás, a bölcsesség és a gazdagság isteneként is tisztelik.

Ganésa, a fő hindu istenek egyike (Brahma, Vishnu, Siva és Durga mellett). Ganésa elefánt arccal, egy görbe ormánnyal és nagy fülekkel rendelkezik, valamint egy nagy hasú emberi testtel. Ő a sikernek, valamint a bajok és az akadályok elhárításának az istensége. Az oktatás, a tudás, a bölcsesség és a gazdagság isteneként is tisztelik.

 

Most először fordult elő, hogy egy indiai miniszterelnök osztotta ezeket az állításokat, képviselve, hogy több évezreddel ezelőtt már gyakorolták az ősi Védákban található plasztikai sebészetet és genetikát.

 

A nagy bölcsek valószínűleg már több mint 5000 évvel ezelőtt tökéletesítették a genetikát, a klónozást, a lombikbébi- és az őssejt-technológiát.

 

„Bizonyíték gyanánt Narendra Modi a Mahabharata szanszkrit eposzban szereplő Karna nevű harcosnak, valamint az elefántfejű hindu Ganésa istennek a példáját hozta fel.” – a The Gurardian szerint.

 

„Büszkék lehetünk arra, amit az országunk az orvostudomány terén akkoriban elért.” – mondotta volt a miniszterelnök szombaton egy mumbai kórházban orvosoknak és szakértőknek tartott összejövetelen.

 

„Mindannyian olvastunk a Mahabharataban szereplő Karnáról. Ha picit jobban belegondolunk, észrevehetjük, hogy a Mahabharata azt állítja, hogy Karna nem az anyja méhéből jött világra. Ez azt jelenti, hogy a genetika már akkoriban jelen volt. Ezért születhetett Karna az anyja méhén kívül.”

 

„Szoktunk Ganésához imádkozni. Bizonyára volt akkoriban néhány olyan plasztikai sebész, aki elefántfejű testet kapott és elkezdett plasztikai sebészeti műtéteket végezni.”

 

Modi nyomatékosította az ókori India számos területre kiterjedő tehetségének fontosságát, amikor közölte, hogy:

 

„Bizonyára számos olyan terület van, amelyhez őseink nagymértékben hozzájárultak… Ezek közül néhány területen nagyon elismerték őket. Amennyiben az űrkutatás kerül szóba, őseink valamikor nagy erényeikről tettek tanúbizonyságot ezen a területen.

 

Azt, amit Aryabhata-hoz hasonló emberek évszázadokkal korábban mondtak, mostanság fogadja el a tudomány. Ezzel azt akarom mondani, hogy mi egy olyan országot alkotunk, amelynek megvannak ezek a képességei. Arra van szükségünk, hogy visszaszerezzük azokat.”

 

Nem ez volt az első alkalom, amikor Modi nyilvánosan közölt ilyen gondolatokat. Csakhogy korábban Gujarat állam vezető minisztere volt és nem miniszterelnök. Azt is megírta egy gujarati iskolásoknak szánt könyv előszavában, hogy ő azt képviseli egyebek mellett, hogy az őssejt-technológiát ismerték az ókori Indiában és a hindu Rama isten repült az első repülőgéppel.

 

Valójában ezt az egyik legnagyobb hindu eposzból, a Ramayanaból tudjuk, amely említést tesz arról, hogy Rama isten egyszer egy különleges Vimanát kapott ajándékba. Úgy tűnik, hogy ez a Vimana bizonyára rendkívüli volt, egy igazi luxuscikk.

 

„Semmi sem akadályozta a mozgásban, képes volt a kívánt sebességet elérni, tökéletesen lehetett irányítani, mindig engedelmeskedett a (vezetője) akaratának és egy ablakokkal és kiváló ülésekkel ellátott kis ülőtérrel szerelték fel…”

 

A beszédet a miniszterelnök hivatalos honlapjára is kitették. Eddig még egyetlen indiai tudós sem jelezte kifogásait.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/geneticsindiaanc.php#ixzz3NvoZhMQb

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..