Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Intuíció és kreativitás

Egy olyan időszakba léptünk, amikor végre felerősödhetnek az intuíciók és növekedhet a kreativitás. Amennyire egyszerűnek tűnnek ezek a fogalmak, annyira komplexek. Lássuk, mit tehetünk az intuícióinkért és a kreativitásunkért nem csak most, hanem általában! Mi támogatja, és mi gátolja a spontán működésüket? Hogyan válhat hasznunkra ez a két kompetencia?

 

Az ember egész életében kereső. Hol a boldogságát, hol a szabadságát, hol a párját, hol a pénzét, hol a vágyainak a megvalósulását, hol a spirituális céljait keresi-kutatja, de természetétől elidegeníthetetlen része a keresés. Sajnos, az ember ebbe az alapállásba olyannyira bele tud feledkezni, hogy hol a vágyódása, hol pedig az elkeseredett keresése köti le az összes energiáját. Holott nem kellene, hogy ez így legyen.

Ha az ember foglalkozna bizonyos érzékek kifejlesztésével, akkor könnyen segíthetne magán. Az emberben hat külső érzéktartomány ismeretes. A forma tartománya, a hang tartománya, a szag tartománya, az íz tartománya, az érintés tartománya és a gondolat tartománya. Ezek mindegyike a tudatosságon keresztül irányítható. A tudatosságnak is hat osztálya ismeretes. A szem tudatossága, a fül tudatossága, az orr tudatossága, a nyelv tudatossága, a test tudatossága és az elme tudatossága.

Amíg az ember nem kezd el sóvárogni az iránt, hogy olyan dolgokra is használja a hat érzékszervét, amilyenekre más, spirituális tudatossággal megáldott ember használja, addig ő nem fog közelebb kerülni a valóság magasabb szintjeihez.

 

Vegyünk egy példát! Aki nem akar elválni és megszabadulni a formavilágtól, vagyis aki nem akarja felismerni azoknak a formáknak a relatív állandóságát, változékonyságát, elhalványulását és megszűntét, amiket világként ismer, az nem láthatja a dolgokat az eredeti alakjukban. Merthogy ennek a világnak a formái – legyenek bár a múltban, vagy a jelenben – valójában állandótlanok, nem kielégítőek, változásnak kitettek. Ilyenkor a fejlettebb tudatú embert a következő sóvárgás tölti el: „Ó, mikor fogok belépni és ott időzni abban a dimenzióban, ahová vágyakoztam és ahová mások beléphetnek?”

 

Ugyanígy van ez a hangokkal, a szagokkal, az ízekkel, a testérzetekkel és a gondolatokkal is. A hatodik, az intuíciós készség és érzékelés a legfontosabb emberi érzék. Mindenkiben van tehát intuíciós érzék, de van, akinél elsősorban tudatalatt működik, másoknál hol az érzelmek, hol a gondolatok befolyása alatt áll. S azután vannak azok a beállítottságú emberek, akik kifejezetten intuitív típusnak mondhatók. Nos, számukra egészen másképpen működik a világ. Az intuícióban élőket olyannyira lekötik az ötletek és tervszerűségekben rejlő lehetőségek, hogy teljesen elhanyagolják a tényeket. Képzeletük, ábrándjaik foglyai az ilyen emberek, akik a legritkábban valósítják meg terveiket.

 

Bármilyen közel, avagy távol is legyen az ember az intuícióktól, nem nélkülözheti azokat, hiszen az egy olyan kreatív energia, amelyet szinte készen, tálcán kínál a Sors életvezetési célzattal. Ilyenkor nem gondolkozik az ember, mert az intuíció nem a fejében születik, hanem kapja valahonnan, egy végtelen kreatív mezőből, amelyből egyébként élete minden pillanatában meríthetne, ha tudna.

 

Ez már egy olyan kor hajnala, amikor az intuíció kezdi irányítani a logikát. A mai logikai törvényeket lassacskán a feje tetejére állítja az intuíció és minden ellenállása ellenére gyengécskének bizonyul és meghajlik az érzetek előtt a logika. Ma a gondolkodás az, ami mindenkiben hatástalanítja a lelki értékeket, de ezért vannak a változások! Már működnek olyan spirituális erőterek a Földön, amelyek egyre erőteljesebben hatnak az emberek lelkére. Ezek az intuíciókhoz kapcsolódó energiák szétáradnak a Föld különböző pontjain.

Ha valaki ismeri ezeket az erőtereket és jó időben, kellő felkészültséggel és iránymutatás mellett felkeresi őket, akkor valóban fejleszteni tudja magában a veleszületett készségeit, s az intuíciós készsége valóban fejlődni fog. Mindenkinek vannak a lényében olyan asztrális központok, amelyeket működésbe lehet hozni. Ehhez az embernek ki kell tágítania az éteri organizmusát. Ebben az időszakban ezt például csírák fogyasztásával és sós fürdőkkel lehet elérni. Ami viszont az éteri test ellen hat, az a sokféle betegség, mert az sokféle energiát köt le.

 

Az intuíció és a kreatív erő összekapcsolódásából csodálatos megvalósulások születhetnek. Ehhez befogadóvá kell válni, amely képesség a személyiség feminin oldalához tartozik. A női oldal az anya oldala, tehát roppant fontos, hogy a gyerekkori emlékeinket elrendezzük és ne cipeljünk magunkkal olyan komplexusokat, amelyek meggátolhatják a befogadást. Sajnos, sokan már gyerekkorban megtapasztalják, hogy harcolni kell az igazukért és sokszor meg kell ütközniük a külvilággal. Az ilyen tusákban sérül az ember és labilissá válik. Az intuíciók és a kreatív energiák akkor működnek jól, ha szabadon áramolhatnak, ha nem ütköznek akadályokba. S itt jön a képbe az egó, amely képes elnyomni, elfojtani vagy akár meghamisítani a tiszta intuíciókat, és korlátok közé szorítja az ember kreativitását. A spirituális megoldások ellenben feloldják a blokkokat, de ezért tenni kell. Az önképzés, a tudatosság lankadatlan fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember elszakadjon a földhöz kötő láncaitól. Aki az intuíciók birodalmába akar emelkedni, annak meg kell tanulni szárnyalni és persze helyesen földet érni.

 

Boldog napot!  

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..