Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ismeretlen eredetű sugárzás Európában, avagy kezdődik az időjárás-háború?

Minden egy rövid francia bejelentéssel kezdődött: minimális radioaktív szennyezettséget mértek a légtérben. Majd Európa több országában hasonló eredményekkel folytatódott. De senki nem tudja honnan ered a rejtélyes sugárdózis! A kedélyeket megnyugtatták a szakértők, ám a kérdés megválaszolatlan maradt.  Eközben évtizedek óta lázas munka folyik a mesterséges időjárás kifejlesztésére a villámok és a ciklonok irányítása, valamint az ionoszféra tulajdonságainak kiaknázása terén. Észre sem vettük és megkezdődött a fejünk felett az időjárás-háború!

 

A felröppenő hír

 

A francia Sugárvédelmi és Nukleáris Biztonsági Intézet (IRSN) nemrégiben bejelentette, hogy ismeretlen helyről származó jód-131-es részecskék nyomaira bukkantak Franciaország légterében. A közleményben azonnal jelezték a lakosság megnyugtatására, hogy a szennyezettség mértéke nem éri el az egészségügyi határértéket, vagyis aggodalomra semmi ok, lévén, a sugárzás nem jelent veszélyt az emberi szervezetre.

 

Az mindenesetre felettébb aggasztó ebben a hírben, hogy a tudósok tanácstalanok a tekintetben, hogy vajon mi lehet a szóban forgó radioaktív sugárzás forrása. Azt több szakértő tudni véli, hogy ez az anomália nem áll összefüggésben a japán fukusimai atomerőműben márciusban bekövetkezett nukleáris balesettel.

 

Ez a hír már majdnem elült, amikor váratlanul több közép-európai ország légterében kimutatták a jód-131 részecskéket. A mérések megerősítették, hogy egyetlen helyen sem okoz egészségügyi problémát a koncentráció mértéke.

 

Ezt követően a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) azt közölte, hogy alacsony szintű radioaktív sugárzást észleltek Csehországban és Európa más pontjain. Később kiderült, hogy a jód-131 részecskék jelenlétét kimutatták a lengyel, az osztrák, a szlovák és a magyar nukleáris biztonsági intézetek is. De mindenhol csak alacsony koncentrációról szóltak a híradások.

 

Honnan ered a szivárgás?

 

Ami biztosra vehető, hogy nem a Paksi Atomerőműből ered a minimális radioaktívszint-emelkedés, sőt mi több, az atomerőmű környezetében sem mértek magasabb értéket.

 

A Csillebércen működő izotópgyár beismerte, hogy 2011 első felében már észlelték a gyártási eljárás során a kéményen keresztül kibocsátott jód-131 dózis emelkedését. De ezzel együtt is a kibocsátott mennyiség folyamatosan a határértékek alatt maradt. A nyár folyamán a termelést leállították, s a szűrőberendezéseket átalakították. Furcsa mód azonban az újraindulás után is megmaradt a magasabb érték. A cég ezért ismét leállította a gyártást. Ugyanakkor a cég hangsúlyozta, hogy a mostanában mért, megemelkedett radioaktív sugárzás nem származhat kizárólag tőlük.

 

Eddig minden hivatalos szakvélemény egyetértett abban, hogy  a környezetellenőrző állomások által mért aktivitáskoncentrációk elhanyagolhatóak, ennélfogva azoknak semmilyen egészségügyi, vagy sugár-egészségügyi következményük nincsen.

Összességében nem lettünk sokkal okosabbak a sokféle diplomatikus tájékoztatás nyomán.

 

Globális időjárás-háború

 

Azt már eddig is tudtuk, hogy központi csillagunk, a Nap ciklikusan aktívabb és passzívabb életet él. A naptevékenységek intenzitása 11,3 éves fluktuációt mutat. Mivel még csak nemrégiben kezdtük el alaposabban figyelni és mérni a Napunk fázisváltozásait, ezért a statisztika pontatlan és megbízhatatlan lehet. Ugyanakkor az ősi szentiratokból kiderül, hogy Földünk jó párszor megélt már kozmikus katasztrófákat, fajkipusztulásokat és aszteroida-becsapódásokat. Planétánk az évmilliárdok alatt rengeteg kozmikus sugárzást és anyagot szedett már össze, melyek más úton nem kerülhettek volna a Földre, de az éltető fényt és energiát elsődlegesen a Napból nyeri. Tehát, olybá tűnik, hogy a Napunkban végbemenő változások mélyreható hatással vannak bolygónk élőlényeinek teljes evolúciójára.

 

A 2012 környékén esedékes következő szoláris maximum, azaz a naptevékenységek szempontjából legintenzívebb időszak, várhatóan alaposan rongálhatja a műholdjainkat és komoly zavarokat idézhet elő az energiahálózatainkban. Ez alól a felderítő-, a katasztrófa előrejelző- és a rakétarendszerek sem kivételek.

Ami további aggodalomra adhat okot, az voltaképpen a számos befolyásolhatatlan űrvihar és sugárzászivatar, amely ellen vajmi keveset tehetünk, hiszen komikus léptékben mérve parányiak és éppen ezért kiszolgáltatottak vagyunk. Ne feledjük, a legkisebb napfolt is nagyobb, mint az egész Föld! A méret itt nagyon is számít. Ha egy napkitörés éppen telibe trafál bennünket a közeljövőben, az soha nem látott elektromágneses viharokat indukálhat. S mivel soha nem volt ilyenre példa, ezért fogalmunk sincs, hogy ez milyen károkat okozhat. Amivel rendelkezünk, azok puszta következtetések, melyeket az elmúlt évtizedek tapasztalataiból vontunk le. De biztosat senki nem állíthat.

 

Azt viszont már biztosan állíthatjuk, hogy saját fejlesztésű techno-mágiáink közül már jól működik a

hurrikánok erejének csökkentésére, a köd kialakítására és oszlatására, a szárazságok enyhítésére és a csapadékmennyiség növelésére szolgáló technológia.

A prognózisok pedig egészen bámulatosak. A szuperhatalmaknak feltett szándéka, hogy 2025-re birtokba veszik az időjárást. A verseny megkezdődött. A laikus számára ez a sci-fi és a fantasztikum világába tartozó képtelenség. De ezúton közlöm, hogy ne legyen az. Bizony, a 21. században már a tudomány sem áll megdönthetetlen lábakon. Már értékelhető eredményeket értek el a fejlesztők a villám-modifikáció és viharirányítás terén. Igen, ez valóban az, aminek hallatszik: létrehozni a villámot, majd célzottan és időzítetten irányítani, hogy hová csapjon be. A villámcsapást kiváltó mechanizmusok akár egy katonai hadművelet, akár a hadászati védelem területén óriási fölényhez juttathatják az egyik felet.

 

A viharokat pedig igyekeznek technikai eszközökkel irányítani. Képzeljük el, hogy egy vihart egy ellenséges célpont fölé irányítanak, majd mesterséges úton villámcsapásokkal zúzzák porrá a kiszemelt objektumokat. Ez egy tökéletesen anonim, még ha nem is túlzottan csendes hadviselés. Ki a felelős? Nyilvánvalóan a villám tehet az egészről. Agyafúrt teória, de nem lehetetlen.

 

A kutatások a következő főbb területekre tejednek ki:

  • Nemlineáris szimulációs technikák
  • Számítógépes kalkulációs képességek
  • Információgyűjtés és továbbítás
  • Globális érzékelő antennarendszer
  • Időjárás-intervenciós technikák

 

A kutatások egyik sarokköve az ionoszféra módosítása. Az ionoszférát például fel lehet tölteni és hevíteni elektromágneses sugárzással vagy részecskenyalábokkal. Ezt már sikerrel demonstrálták az elmúlt években. Ennek folyományaképpen már kisfrekvenciás kommunikációt, nagyfrekvenciás vezetékes kommunikációt és mesterséges ionoszférát tudnak létrehozni katonai célokra.

Lehet, hogy lassan megkezdődik a globális időjárás-háború?

 

Mesterséges időjárás

 

De ez még korántsem minden. Az ember szeret nagyban gondolkodni, pedig az igazán fontos dolgok az apróságokban rejlenek. Nincs ez másként a mesterséges időjárás esetében sem. A nanotechnológia már lehetőséget nyújt az időjárási viszonyok szimulációira. Gyakorlatilag mikroszkopikus részecskékből álló felhőt hoznak létre a tudósok, amellyel – igen, jól értetted –kommunikálni lehet. Vagyis irányítható, navigálható. Mi mindenre használható egy ilyen felhő? Bármit elfedhet és szinte áthatolhatatlanná tehet. Az álca pedig tökéletes, hiszen ki gyanakodna egy természetes meteorológiai eseményre? Ki sejtene egy hatalmas felhőzet mögött valamiféle katonai szándékot, vagy titkos összeesküvést?

 

Úgy tűnik, hogy az oroszok-amerikai technológiai versengés még nem ért véget. Az oroszok mindent bevetnek csak, hogy túlszárnyalják a HAARP-ot, amely nem más, mint annak az amerikai projektnek a neve, amely az ionoszférát tanulmányozza annak érdekében, hogy új fegyvertechnológiákat fejlesszen ki. (HAARP = Nagy Frekvenciájú Aktív Északi Sarki Fény)

Szóval, az orosz tervek elképesztően nagy ciklonok, tájfunok és hurrikánok létrehozásáról szólnak. Persze rossz az, aki rosszra gondol, mert a hivatalos verzió szerint csak a füsttől szeretnék megtisztítani a levegőt. S persze mindezt orosz módra, nem elaprózva, hanem gigászi felhőszakadásokkal. Higgyünk nekik?

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..