Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Istennek terve van veled! Érdekel?

Van egy olyan életkor, amely alatt tudomásunkra sem jut, hogy nem csak körülöttünk forog a világ. Ilyenkor elkényeztetett porontyok, vagy épp elhanyagolt, mellőzött gyermekek, később túlképzett vagy együgyű felnőttek, túlbuzgó vallásgyakorlók és térítők, politikailag elvakult párttagok, dogmatikus diplomás elmék stb. vagyunk. Ez csupán néhány kiragadott példa arra, hogy mindenki a saját középpontja körül kering, ahogyan a bolygók a Nap körül forognak. Ki közelebb, ki távolabb az igazságtól. S talán ilyenkor meg sem fogalmazódik az átlagemberben, hogy nem azért született erre a világra, hogy minél előbb híres és gazdag ember váljék belőle, aki majd nagykanállal eheti az életet, hanem valami teljesen egyedi élettervvel küldte őt Valaki odafentről!

 

Szóval, van olyan életkor és adódhatnak olyan életkörülmények, amikor eszünk ágában sincs elvonatkoztatni a saját önzőségünktől: ezt szeretnénk, azt kívánjuk, erre vágyunk, attól irtózunk…

Valahol minden lélekben benne él az önmegvalósítási vágy. Persze olyanok is szép számmal akadnak manapság, akiknek az életükbe már gyerekkorukban beleprogramozzák a szülők és a nevelők a sikertelenséget. De mélyen, lényünk forrásában folyamatosan ott munkál egy életterv.

 

Vigyázat, a siker és sikertelenség egyaránt elvakíthatja az embert. A saját igazaiban tobzódó elmét éppen úgy megkötik saját elvei, mint az önsajnálóét és önfeladóét! Az önigazolás sokszor spirituális szegénységi bizonyítvány! Az isteni igazság önmagában kerek, létező és nem támaszkodik egy ember helyeslésére sem!

 

Sokan nem ösztönösen élik az életüket. Inkább másokat követnek, mivel a hasonulási vágy hajtja őket. Vannak, akik mások kezébe adják át életük lovának gyeplőjét: szüleik vagy oktatóik döntik el helyettük, hogy mikor mit tanuljanak, milyen pályát válasszanak, melyik „elméletképzőben”, avagy „elmeképzőben” töltsék el legértékesebb éveiket.

 

Az ösztönös emberek pedig sokszor nem engednek beleszólást a saját döntéseikbe: köszönik szépen, de ők nem kérnek az irányításból. Ők inkább a saját maguk útját járják végig. Rebellis és öntörvényű mivoltukat nem sikerül a szocializáció és a manipuláció jármába törni. Valóban?

 

Szerintem akár feladja döntését és szabad akaratát egy ember, akár megmakacsolja magát és öntörvényűvé válik, megfeledkezik az egyik legfontosabb tényezőről. Nevezetesen arról, hogy ki hozza benne a döntéseket. Vajon ki dönt az emberben? Ki az, aki valójában motiválja és mozgatja élete szálait? Ki írja meg előre az emberi sorsok forgatókönyvét?

 

 

A kedves Olvasóimnak nyilvánvalóan nem kell külön bizonyítanom, hogy miért üdvös, ha a világ az isteni Rend felé mozdul el és nem válik a káosz erőinek martalékává. Igazából, káoszt okozni a buták tudománya. Nem kell hozzá különösebb tehetség. Bár kétségtelen, hogy vannak, akik ezt professzionális szintre emelték.

A valódi művészet azonban helyesen és boldogan élni, az ellentmondásokat és a konfliktusokat megoldva! Nem csak boldogulni, tengődni, túlélni, hanem elérni az emberi testben megélhető maximumot. Ehhez előbb minden illúziótól meg kell szabadulni. Személyes filozófiámban az egyik alapelvem a következő: illúziómentesség = szabadság.

 

Az ember isteni fényt tartalmaz legbelül. Ez az isteni fény egyfajta tudatállapottal érhető el. Legalábbis ez adja számunkra a létezés, az énség (egyediség), az élet, az akarat, a szeretet élményét és számos más magasabb rendű, pótolhatatlan érzést és teremtő erőt, ami az embert emberré teszi.

 

Istennek mindenkivel egyedi terve van. Ezt mindenkivel személyesen közli belülről, ha arra az illető készen áll. Sokan inkább egy ideológiai csoportot követnek – sokféleképpen nevezik az ilyeneket. De legyen akár világi, akár spirituális színezetű, ha felcseréli, vagy lecseréli, helyettesíti, így vagy úgy kiváltja az ember önmegismerő-önértelmező szellemi erőfeszítéseit, akkor óvakodjunk tőle.

 

Tudom, a könnyebbik út nem meditálni, csak elhinni dolgokat.

Tudom, hogy könnyebb mások okos gondolataival és bölcs meglátásaival helyettesíteni a saját gyengécske agymunkánk által megtermelt, vélhetően hibás önismeretünket vagy értékítéletünket.

Tudom, hogy a megmondó emberek hihetetlenül hatásosak és meggyőzőek.

Tudom, hogy könnyebb elhinni másokról a rosszat, mint elutasítani azt és személyesen utánajárni az igazságnak, vagy semlegesnek maradni két tűz között.

 

 

A bennünk élő isten azonban régóta arra vár, és ha kell még életeken keresztül arra fog várni, hogy az ember személyesen vegye fel vele a kapcsolatát és tőle tudakolja meg, mit vár tőle, mik a tervei vele és milyen lehetőségeket és csodákat tartogat a számára.

 

Isten senkit sem akar meggyőzni vagy uniformizálni! Sajnos, a legtöbb térítő vallás és egyéb szellemi irányzat kimondva/kimondatlanul ebbe az irányba tereli az embereket. Sok spirituális irányzat szinte sportot űz abból, hogy minél több követője legyen és közösen ismételgethessék ugyanazokat a frázisokat.

A napvallás nem ilyen. A napvallásba ilyen önámítás és önállótlanság nem fér bele, mivel ez a spirituális érés és önismeret útja.

Maga a napvallás is egy isteni terv, mely arra hivatott, hogy visszaadja az embernek Önmagát. Az igazi, legbelső lényét, az isteni lelki vezérlését, hogy ne a mindennapi kicsinyességekben fuldokló egók, hanem a tiszta, becsületes és igaz Én vezérelje az embereket a Rend irányába, saját isteni tervének beteljesítése felé.

Az igazi Én mindig békés és nyugodt. Ebben áll végtelen hatalma. Ebből a hatalomból részesült sok szent, számos megvilágosodott mester és vallási vezető is az idők során. Ez a lehetőség számodra is elérhető, ha teszel érte.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..