Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Istenszeretet és istenhit a magyarság lelkében

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a maga módján higgyen Istenben. Mindenki önállóan döntheti el, hogy számára a szeretet milyen módozatai gyakorolhatók és kivel szemben hol apad ki belőle a szeretet. Számomra azonban nem léteznek ilyen határok, mert az igazi szeretetben élő még az ellenségeit is szereti valamiképpen!

Vonzalmaink és ellenszenveink minduntalan mozgásban tartják és táplálják önzőségünket és utálatunkat. Nem szeretjük magunknak bevallani, hogy az isteni törvényeket sajátosan értelmezzük: olykor érvényesnek tartjuk magunkra, olykor nem; sokszor elsősorban másokra vonatkoztatjuk, míg önmagunk szeretünk kibújni a felelősségvállalás alól.

Az emberiség a szeretetből és a hitből is viszonyfogalmakat csinált – feltételekhez kötötte a szeretetét és a hitét. De most szólok, hogy ennek semmi köze a magyarság lelkületéhez.

Aki nem képes szeretni, az hitetlen. A vonzás és a taszítás bűvöletében élő nem a jóságot képviseli, hanem a szenvedélyt!

Az, hogy ki melyik erőnek a szolgálatában áll, az nem a szimpatikus személyeknél dől el, hanem az ellenségeinkkel, a riválisainkkal, a kellemetlenkedőkkel kialakított viszonyulásainkban. Ezek a helyzetek ugyanis az igazi vizsgák a Sors részéről, ahol sokan leszerepelhetünk. Itt mutatkozik meg ugyanis, hogy bort (a vonzás-taszítás elvét) iszunk és vizet (elfogadáson alapuló szeretet princípiumát) prédikálunk-e.

 

A magyar nép a Teremtő népe, aki a Naphoz hasonlóan szórja a sugarait mindenkire. Jól néznénk ki, ha a Nap bizonyos emberekre csak azért nem sütne, mert őket jónak tartjuk, míg másokra nem. A beavatott bizonyos értelemben Nappá válhat, aki mindig képes a Fényt sugározni magából, míg az átlagember csupán egy tükör, aki csak akkor világít, ha a Nap éppen süt és nem takarják el a felhők.

A közgondolkodás és a közhiedelmek tele vannak gyűlölködéssel, irigykedéssel, indulatokkal és félelmekkel és ezek hatnak a beavatás útján járókra is. Valljuk be, hogy ezeket szeretjük kivetíteni magunkból és ráaggatni egyes személyekre: anyósra, szomszédra, ex-barátokra és ex-barátnőkre, bevándorlókra, miniszterekre, közszereplőkre stb. Ilyenkor vajon hová tűnik el belőlünk az istenhit és az istenszeretet?

 

Ha én hiszek Istenben, akkor a megpróbáltatások közepette is hiszek.

Ha én tudom, hogy Isten szeretete hatja át a Mindenséget, akkor nem állítok fel határokat – főleg nem a szeretet előtt.

Ha elfogadom, hogy a magyarság istenszerető nép, akkor én a nehézségekben is gyakorlom a FÉNY törvényeit, melyek a következőkre vonatkoznak: BÉKE, SZERERET, MEGBOCSÁTÁS, IGAZSÁG, JÓSÁG, REND, TÖRVÉNY, EGYSÉG, ÖSSZETARTOZÁS…

Úgy nem lehet egységet teremteni, hogy közben elkülönülök a másiktól. Ahogyan a megbocsátani se lehet úgy, hogy közben utálom a másikat azért, amit velem tett. Úgy nem lehet békét teremteni, hogy közben szavaimmal mérget csepegtetek mások fejébe. Ehhez hasonlóan a felebaráti szeretet is ismeretlen fogalom marad az érdekemberek számára.

 

Aki élő kapcsolatban áll az angyalok világával, miként a pálos is tették, illetve aki a jövőben majd a krisztusi szeretet sugárzásában szeretne élni, aki átérzi belülről a magyar lelkület nemességét és hivatását, az ne állítson fel határokat ott, ahol a hit és a szeretet ereje képes volna továbbáradni és valami jót elindítani. Nyílván ott van a legnagyobb szükség a Fényre, ahol a legnagyobb a Sötétség. Ha megvonom a Fényt a rászorulótól, akkor éppen a küldetésem lényegi részét szalasztom el.

Arra buzdítanék minden Fényben Élőt, hogy hozzon áldozatot: áldozza fel kicsinyes, önző, beszűkült gondolkodású, illuzórikus énjét saját belső temploma oltárán, hogy felszabadulhasson lelkéből a teremtői fény, hogy eláraszthassa végre aurája és vele együtt élete minden szegletét.

Ne feledd, a Fény Te vagy! Válj Fényben Élővé! Járd be önfelszabadító utadat, melyet a Teremtő kijelölt számodra! Teljesítsd, amiért leszülettél és lépj kapcsolatba a benned élő Úrral! A magyar lélek képes rá, az egós embernek viszont ez sohasem sikerülhet, amíg fel nem adja hamisságát.

 

 

Ha szeretnél, Te is csatlakozz a Napvalláshoz, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..