Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Japán partjainál a búvárok víz alatti csodákra bukkantak: a Japán Atlantiszra vagy valami másra?

Masaaki Kimura, a Ryukyu Egyetem professzora több más szakértővel egyetemben úgy véli, hogy a képeken látható struktúrák 10000 évesek. A kutató meg van róla győződve, hogy emberi kezek alkotásai, méghozzá egy letűnt civilizáció nyomai, ami egykoron a habokban lelte halálát.

 

1.0

 

A világtengerek kimeríthetetlen rejtélyt zárnak magukba. Nem csak hajóroncsok, elsüllyedt kincsek, hanem elképesztő víz alatti építmények bújnak meg a felszín alatt. A felfedezésük óta zavarba hozzák a tudósokat ezek a meghökkentő méretű és minden jel szerint faragott romok. Valójában senki sem tudta eddig megállapítani teljes bizonyossággal, hogy kik és hogyan hozták létre ezeket. Tegyük hozzá, hogy vannak olyan régészek, akik szerint nincs itt semmiféle rejtély, csupán természetes formációkról van szó.

 

Az elméletek sora persze hosszú, de azért jól kategorizálhatók: ősi kultúra, természeti képződmények, egy előző emberiség, földönkívüliek állhatnak Yonaguni komplexumának a hátterében.

Mindezek közül a legvalószínűbbnek az a teória tűnik, mely a Csendes-óceánban egykoron létezett őskontinenst, Mu szigetét hozza összefüggésbe Yonagunival.

 

1.1

A romokat a Dive Tour munkatársa, Kihachiro Aratake fedezte fel.

Az egyértelmű, hogy homokkőből és agyagpalából állnak ezek a formációk, s a legtöbb képződmény kapcsolatban áll az aljzat sziklatömegével.

A képződmény fő sajátossága a négyszög alakú formáció, melyek alapja kb. 150×40 méteres, illetve 27 méter magas, míg a teteje csupán 5 méterrel van a tengerszint alatt.

 

1.2

 

A beszámolók szerint találunk még itt:

 

  • két közeli oszlopot, melyek csupán 2,4 méterrel vannak a tengerszint alatt
  • egy 5 méter széles lépcsőzetet, amely a formáció alapjának három oldalát övezi
  • egy hét méter magas kőoszlopot
  • egy 10 méteres egyenesen futó falat
  • egy alacsony platformon lévő különálló sziklatömböt
  • egy alacsony csillag alakú emelvényt
  • egy háromszög alakú depressziót két nagy lyukkal a peremén (depresszió = általában a szárazföldnek a tengerszintnél mélyebben fekvő területe)
  • egy L-alakot formázó sziklát

 

1.3

 

A természetes formáció elmélete mellett teszi le a voksát Robert Schoch professzor, akit nem lehet szkeptikussággal vádolni, hiszen a gízai Nagy Szfinx kormeghatározásának újragondolásáért, ha valaki, akkor ő igazán kitartóan kardoskodott. Azzal a kiegészítéssel, hogy a professzor elképzelhetőnek tartja, hogy a múltban emberek használták, illetve alakították át Yonagunit. Amúgy megjegyzi a szakértő, hogy Yonaguni egy földrengésekben gazdag vidéken terül el, így a föld- és tengermozgások is beleszólhattak Yonaguni jelenlegi arculatának kialakításába.

 

A formációk sima párhuzamos felületeire, az éles szélekre és a sokszor pontos szögekre a lépcsőszerű teraszokra alapozva Kimura és mások is az emberi tudatosság eredményeinek tekintik a komplexumot.

 

1.4

 

A két elmélet egyébiránt nem zárja ki egymást, hiszen ez a terület egykoron lehetett szárazon, s használhatták emberek, s csak később süllyedhetett bele a tengerbe.

Graham Hancock arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes homokkő formációk világszerte hasonlók, de annak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy ennyire kis helyen, erős tengeráramlatok mellett alakulhassanak ki maguktól ezek a képződmények, míg a szomszédságukban szinte semmi hasonlót nem találunk.

 

Kimura professzor, aki tengeri geológiával foglalkozik és éveken át tanulmányozta Yonagunit , arra a következtetésre jutott, hogy emberi kezek alkották, és egy letűnt civilizáció nyomait véli felfedezni a romokban.

 

Ezek után döntse el mindenki maga, hogy mit lát Yonaguni romjaiban: a „japán Atlantiszt”, az egykori Mu szigeteinek maradványait, egy egyszerű, de érdekes természeti formációt, vagy valamit mást.

 

1.6

kép: http://www.ancient-origins.net/

 

Megjelent a könyv 2

 

Felhasznált források:

https://en.wikipedia.org/wiki/Yonaguni_Monument

http://www.ancient-code.com/while-diving-off-the-coast-of-japan-divers-never-expected-to-come-across-this/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..