Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jézus üzenetei arról, hogy hogyan éljünk

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Ne gondolj túl nagy dolgokra akkor, ha a jó élethez vezető kulcsokat keresed. Az igazság és megoldás mindig készen áll arra, hogy felfedezd. A kérdés csak az, vajon végig járod-e a hozzá vezető utat? A következő sorok Jézus kristálytiszta tanításaira emlékeztetnek, melyek minden emberhez szólnak megkülönböztetések nélkül. Ő egyike azoknak, akiket példaként állíthatunk az emberiség elé minden szempontból, jóllehet valódi életének java eddig feltáratlan.

Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Istennek szájából származik. – Jézus
Ez az üzenet elsősorban a lelki és a szellemi táplálékokra, azon belül is a valódi isteni tudásra és bölcsességre hívja fel a figyelmünket. Talán ez az, amiről a legtöbb mai ember megfeledkezik: rendszeresen magába szívni az isteni üzeneteket, kinyilatkoztatásokat és tanításokat.

Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj. – Jézus
Nem szükséges hívőnek lenni annak belátásához, hogy mi képviseli a jóságot és a szeretetet, s mi nem. Ezt a megkülönböztetést célszerű mindenkoron alkalmaznunk: mindenekelőtt önmagunkra, majd a minket érő hatásokra és impulzusokra. Tedd fel magadnak a kérdés: a pénz csábítása, dicsőítés, kishitűség, kicsinyesség, agresszió, félelem… kinek az eszközei?

Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet. – Jézus
Ha ez így van, akkor miért szítják egyes nemzetek és népek mögött álló csoportok etnikai alapon a háborúkat? Miért diszkriminálnak egyesek másokat? Talán mert nem képesek kibújni a saját bőrükből és mindenképpen ők kívánnak lenni a világ gazdasági és politikai urai? Ők szerintem nem szelídek, s nem az emberiség „szelíd gyógymódjainak” egyikét testesítik meg.

Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. – Jézus
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy te vajon hányszor kegyelmezel egy szóváltásban az ellenfelednek? Hányszor válsz kegyetlenné, aki könyörültet nem ismerve ítélkezik? A valódi irgalmasság csak az erősek kiváltsága.

Boldogok, akik „szívök” tiszta: mert ők az Istent meglátják. – Jézus
Csak tiszta szívvel, megtisztult szándékkal és tettel lehet kifejleszteni azt az érzéket, amely képes Istent észrevenni, megpillantani mindenben. Nem azért, mert Ő elrejtőzött, hanem mert eddig be volt hunyva a szemünk, s emiatt nem ismertük fel minden emberben és jelenségben Őt.

Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak az eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. – Jézus
Minden korszakban újra meg újra eltévelyednek az emberek, vagyis eltérnek az eredeti, isteni tanítások szellemiségétől, ezért újra meg újra vissza kell állítani a rendet és példát kell mutatni. Te jó példa vagy? Mire és kinek jó?

Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. – Jézus
Nem mindegy, hogy valaki képes-e megőrizni a méltóságát és az erkölcsi alapállását a viszontagságok élethelyzeteiben. Akkor kell megmutatkoznia a hitnek és a belső értékrendnek, amikor próbára vagyunk téve.

Azért mikor alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogy a képmutatók tesznek a zsinagógákban és az utcákon, hogy az emberektől dicséretet nyerjenek. – Jézus
A képmutatás és az álszentség helyett válaszd inkább a szerény szolgálatot, mert Isten mindent lát és bőségesen megjutalmazza, amit őszintén adsz és teszel.

Mikor pedig böjtöltök, ne legyen komor a nézésetek, mint a képmutatóké, akik eltorzítják arcukat, hogy lássák az emberek, hogy ők böjtölnek. – Jézus
Divattá vált mind vallási, mind spirituális, mind világi körökben a szenteskedés, a magamutogatás és a színjátszás. Ez azonban csak az egónak és a hiúságnak a kirakodóvására.

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda, hol a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják. Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben… Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. – Jézus
A vágyak és a szükségletek örök harcáról szól ez az üzenet, amely arra tanít, hogy sokan az anyagi világ bűvöletében élik le egész életüket, s mire felocsúdnak, addigra már késő: minden anyagi javukat itt kell hagyniuk, mert a túlvilágra csak a lelki és a szellemi gazdagságot vihetik át.

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? – Jézus
Amikor észrevesszük a másikban a hibát, akkor elsőként önmagunkra reflektáljunk, tehát magunkba tekintsünk jó mélyre és vizsgáljuk meg, hogy vajon megvan-e bennünk az vagy valamilyen hasonló tulajdonság, amely miatt mi ennyire érzékenyen reagálunk a történtekre. Így fejlesztheti a világ az ember jellemét. Az ítéletalkotás pedig nem a mi dolgunk/jogunk.

Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megadatik néktek. – Jézus
Az emberi individuum szabad akarattal lett felruházva, így döntései – legalábbis elvben – szabadok. Választhat jó és rossz, fent és lent stb. között, de azután a következmények és a visszahatások törvényének lesz alárendelve. Ha azonban úgy érzi valaki, hogy neki nem felel meg a választott útja, akkor bármikor fordulhat segítségért Istenhez. De kérnie neki kell.

Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal. – Jézus
A karma és az adás spirituális törvényének egyik változata fogalmazódik meg e sorokban. Máként ugyanez: ki mint vet, úgy arat.

S legyen ez a zárógondolat, amely egyúttal az ember kezébe helyezi sorsa alakításának lehetőségét. A többi már rajtunk múlik.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..