Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Káldeai-babiloni vallásosság

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Káldea a mágusok hazája és az okkultizmus fellegvára volt. Ősvallásukat ma úgy határozhatnánk meg, mint a mágiának, a jó értelemben vett boszorkányságnak és a csillagjóslásnak az ötvözetét.

 

A nagy káldeus csillagász, Berozosz oly beavatotti dokumentumokhoz jutott, melyeket az ember megjelenése előtti lényeknek tulajdonított. Történetében szerepel, hogy a Földön korábban léteztek halistenek és halemberek, valamint egyéb küllemre furcsa szerzetek. Talán közelebb járunk az igazsághoz, ha ezeket a lényeket más világok teremtményeiként, illetve földönkívüli idegenekként azonosítjuk be.

Mai erkölcsi és vallási szemszögből nézve barbárnak és primitívnek hisszük a babiloniakat. Miért? Mert állítólag „Babilonban minden tisztességes asszonyt a törvény kötelezett arra, hogy egyszer életében egy napon pénzért adja oda magát a férfiaknak Mylitta templomában”. Azonban itt kultikus és spirituális indítékokat is felfedezhetünk az ilyen töredékes beszámolók hátterébe. Nem volt ez másként Vénusz papnőinél, Egyiptomban, a görög hetéráknál, a japán gésáknál.

 

A babiloniak többisten-imádók voltak. Náluk az istenek és az istennők uralkodtak, illetve azok követei szabályozták életük és államuk minden területét. Sokan róják fel a babiloniaknak, hogy egyes templomaikban kicsapongó és sátáni istentiszteleteket tartottak, de akik spirituális szemszögből tekintenek rájuk, azok tudják, hogy ez egyáltalán nem volt jellemző és általános érvényű a babiloniakra. Sőt, náluk a többistenhit a kozmosz működésének egy mélyebb, árnyaltabb, metafizikai ismeretével függ össze és nem szó szerint értendő. Ők is egy Abszolútumot, azaz Teremtőt ismertek (!), az istenek és istennők pedig az ő helytartói voltak, akik szintén hatalmas jogkörökkel rendelkeztek. De hogy mit jelentettek egy káldeus-babiloni ember, különösen egy ezoterikus (beavatott) ember számára azok a fogalmak, hogy „isten-istenek”, „erő”, „energia”, az a csillagtudományuk tanulmányozása tárja fel előttünk kristálytisztán. A Kaldeus papok elsősorban csillagjóslásokkal foglalkoztak, de a madarak röptéből és álmokból is igyekeztek megfejteni a magasabb világok üzeneteit. Ha összekapcsoljuk a vallást, az asztrológiával és a spiritualitással, akkor egyáltalán nem egy barbár-sátáni világkép tárul lelki szeleink elé, hanem egy nagyon is finom, cizellált és roppant fejlett kozmikus civilizáció képe bontakozik ki előttünk.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..