Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Karma-tisztító isteni terv vagy spirituális hátraarc?

Egyre több támadást kaphat az ember azért, mert saját eszméiben hisz, azok szerint él és képviseli is azokat minden fórumon. Ezért is fontos bizonyos időszakokban felülvizsgálni az eszméinket és megnézni, honnan indultunk, hol vagyunk, és merre tartunk. A március kitűnő időszak erre. Tegyünk rendet az életünk összegubancolódott szálai között. Dobjuk ki az olyan felesleges dolgokat, mint a düh, a bosszankodás, az erkölcstelenség, a sértődöttség, a kétely, az utálat és határozzuk meg, hogy melyek azok a dolgok, amelyek érdekében akár gyötrődni is hajlandóak vagyunk.

 

Aki valóban tudó, az tisztában van azzal, hogy a Sors és a saját Lelke elvárja az embertől, hogy akár gyötrődjön is a fejlődés elérésének érdekében! Miközben az ember ereje fogyatkozik, s a gerjesztett társadalmi hullámok összecsapnak a feje felett mind anyagi, mind ideológiai, mind hitügyi, mind spirituális szinteken, nem árt emlékeztetni magunkat, hogy kik vagyunk. Életfeladataink nem merülhetnek ki a munkában, az alvásban, az evésben és az ivásban. Sokaknak vannak olyan spirituális feladataik, amelyek képességekkel függnek össze. Ám ezeket a képességeket csak és kizárólag akkor veheti az ember birtokba, ha megtisztul. Különböző előző életeinkben különféle feladatok teljesítése közben bizony szinte mindőnk követett el hibákat. Ezért sokan leszületésük előtt úgy döntöttek, hogy ez az életük lesz a tisztító!

 

Erre minden lehetőség adott. A Föld közelmúltjában nem voltak olyan kaliberű változások, mint amilyen előtt jelenleg áll az emberiség.  Ez az isteni terv az elmúlt idők legnagyobb szabású terve! Éppen ezért ezek a megelőző évek is bőségesen tartalmaznak karma-tisztító elemeket. A lelki képességek, amelyeket csak azok érhetnek el, akik tesznek értük, s nem csak hisznek bennük, csupán bizonyos küszöbök átlépésével érhetők el, méghozzá fokozatos előrehaladás esetén. Az egyik ilyen küszöbőr maga a karma. Csak letisztultan képes a lélek átlépni ezt a küszöböt.

 

Fejlődésünk azonban nem lineárisan, nem egyenletesen történik. Az emberek csapongók, mivel elcsábítják őket a különféle vallási és egyéb ideológiai ígéretek, aztán lustálkodnak abban a tudatban, hogy nekik már bebiztosított jövőképeik vannak, utána szinte elvárják és követelik a tudást, majd amikor minden lehetőséget eléjük tesz a Sors, „cseszik” azokat alkalmazni az életükben.

 

Én azt tapasztalom, hogy sok ember élete spirituális szempontból egyszerűen nem hatékony, s nem üdvözítő, jóllehet már éveket szántak előmenetelükre. Ennyi befektetés után még mindig egósak, önteltek, és karmikusan szennyezettek. Egyre több emberi sorson veszem észre, hogy az embernek sikerül letornáznia magát egy jó pozícióból egy igen megbecsült rossz helyre ama listán, melyen a Föld bolygó lelkei foglalnak helyet. Ezt egy módszeres, morálmentes, ám a kivitelezésben kitűnőnek számító munka révén érik el. Még azok a lelkek is, akik azért születtek le, hogy jobbá, szebbé, élhetőbbé tegyék a világot, úgy viselkednek a saját magánéletükben és sokszor a munkásságuk során is, mintha valamiféle bomlasztásra, rombolásra lettek volna predesztinálva.

 

Jómagam azon fáradozom, hogy a világ élhetőbb legyen, hogy a fejlődni vágyók megmentsék magukat mindattól a tömény negatív karmikus energiatömegtől, amely egyre csak gyűlik. Mert ki kell ábrándítsam azokat, akik azt hiszik, hogy a Föld 2012-es rezgésemelkedését az emberiség spirituális tudatváltása idézi elő. Nem, azt hatalmas lények segítő szándéka és összehangolt, tervszerű munkája idézi elő. Az emberiség egyelőre nem ébredt fel kollektíve, s ha így folytatja, akkor nem is fog. Szükségszerűnek érzek egy spirituális hátraarcot. Ha nem lenne a Földön egy szólásmondás féle, miszerint betörőből lesz a legjobb biztonsági őr, nem fűznénk reményt ahhoz, hogy a hernyóból pillangó lesz.

 

Valljuk be magunknak, hogy egy lecsúszott, túlterhelt, betegeskedő emberiség – nézz körül, mielőtt megcáfolnál – nem léphet be egyik pillanatról a másikra az aranykorba. Aki a saját életét és a családjának a sorsát nem képes rendbe tenni, az nem gondolhatja komolyan, hogy a jövő Hóruszi szuperlényévé fog válni pusztán isteni kegyből! (Hórusz itt a tudat magasabb fokozatát jelképezi.)

 

Aki nem szeret tükörbe nézni többféle értelemben, az nem képes tisztulni karmikusan. Aki nem hisz a karmában, az megint csak lelassulhat a tisztulásban. Aki nem szeretni a belső önvizsgálatot és önkritikát, keveset fog idén befogni a 2012-es jóféle szelekből a vitorláiba, s nem fogja tudni az idei év kihívásait teljesíteni, illetve lehetőségeit kihasználni.

 

Nem vagyok pesszimista hangulatomban, de fel kell ébredni lassacskán – jobb lenne minél előbb! Tedd fel magadnak a kérdést: te milyen ember vagy? Kérdezd meg a barátaidat és az ellenségeidet is erről? Figyeld meg, hogy te betartod-e az isteni törvényeket, vagy amikben hiszel? Vizsgáld meg, hogy kit vagy kiket nem szívlelsz? Válaszold meg magadnak, hogy mi lehet ennek az oka? Rugalmas és toleráns vagy-e a másként gondolkodókkal, vagy hajlasz az elutasításukra az alapos megismerésük nélkül? Hajlandó vagy-e együttműködni másokkal olyan célok érdekében, mint az emberiség jóléte? Vagy inkább az ideológiáid rabja vagy? Legyél őszinte és kendőzetlenül tárd fel a hibáidat! Ragadj ki példákat nevekkel együtt, szituációkra, konkrét esetekre vonatkozóan! Mindenkiről minden szennyest! Ezek után milyennek tartod az életedet? Határozd el, hogy min és hogyan fogsz változtatni mostantól?

 

Amiket felsoroltam, nem csak most alkalmazható, hanem szinte mindig. Nem szerettem volna kioktatni senkit, csupán tárgyilagosan feltárni a tényeket és szépítetlenül tanácsot adni mindazoknak, akiket a valóság érdekel és nem az álmok. Állítom, hogy a karmikus tisztulás a helyes útra való ráhangolódás záloga mind kicsiben, mind nagyban!

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..