Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Keleti Ezüst Sárkány szere

Sárkányokkal keleten a kínaiaknál, nyugaton a Kárpát-medencében, a magyaroknál is találkozunk őstörténeti, illetve mitológiai szinten. A sárkányok elsősorban védelmező lények, kultuszuk éppen ezért a palotáktól és a kolostoroktól kezdve az udvarok és házak bejáratáig széles körben elterjedt és összefonódott a napkultusszal az elmúlt évezredekben mind Belső-Ázsiában, mind nálunk. Gondoljunk csak egy kínai palota vagy egy mongol kolostor sárkánydíszítéseire!

 

Kevesen tudják, de őseink az otthonukat sárkányt ábrázoló díszítéssel látták el, amit a kereszténység térnyerésével egyszerűen lecseréltek a keresztre, majd a sárkányt elkezdték démonizálni: gyakorlatilag összemosták a Gonosszal és kihoztak belőle egy sátáni szörnyet. Ennek ellenére, kijelenthetjük, hogy a Napvallás számára a sárkányok – a kígyókhoz hasonlóan – nemcsak az alsóbb világok, hanem a felső világok pozitív, védelmező kozmikus erőinek jelképei is lehetnek, akik óvják és alkalomadtán adományozzák is az isteni kincseket.

 

Nem véletlen, hogy a hun nők sárkányfejes nyakékeket, úgynevezett kulonokat viseltek.

A honfoglaló magyarság istenfelfogásában és hitvilágában a Nap, a Hold, a csillagok mellett az égig érő fa és például a sárkányok is fontos szerepet töltöttek be. A sárkányok lehetnek jó és rossz szándékúak. Népmeséinkben találkozunk olyan sárkánnyal, ami elrabolja a lányt és az égig érő fa tetejére helyezi. Itt az égig érő fa teteje egy magasabb világ metaforája. Csak a kis kanásznak sikerül végül kiszabadítania a leányt, aki önerejéből megmássza a csudálatos fát. Ez a kozmológiai szimbolizmus a spirituális beavatások egymásutániságaként is felfogható és interpretálható.

 

A belső-ázsiai hagyományokban gyakorta találkozunk sárkányokkal. Mitikus eredetükről többféle elképzelés kering, de mindig is félelmetes és elementáris a megnyilvánulásait tekintve, illetve a föld és az ég között közlekednek, utazgatnak.

A sárkányoknak elképesztő hatalmuk van, sokszor kincseket őriznek, melyek megszerzéséhez a vitéznek vagy hősnek a legnagyobb megpróbáltatásokat kell kiállnia. A „rossz” sárkány legyőzhető, illetve megszelídíthető, s ettől a ponttól kezdve a sárkány ereje szolgálja az embert vagy a beavatottat. Innen eredeztethető a sárkányölő kardok kultusza: ilyen volt Attila kardja, de Sárkányölő Szent György vagy éppen Szent Mihály legendái is hasonlók.

Emlékezzünk csak a sárkányon lovagló garabonciás diák képére, amely allegorikusan, de mégiscsak azt fejezi ki, hogy ő megzabolázta saját belső erőit. Vagy figyeljük meg a székelykapuk ornamentikái (felső díszítései) között feltűnő sárkánymotívumot, mely az éggel való kapcsolatra és a világmindenség/kozmosz erőinek a védelmező hatásaira utalhat.

 

Mindezek a népi motívumot, analógiák és szimbólumok a Napvallás ismeretében válnak teljesen érthetővé. Az emberiség egyetemes egységszemléletét hívjuk Napvallásnak. Képviselőit az Ég Fiainak és az Ég Leányainak nevezték. Az ő ereikben csörgedezett az a vér, amelynek beavatotti tudásukat és képességeiket köszönhették.

Őseink, így az ősmagyarok, az avarok, a hunok, a szkíták beavatottjai képesek voltak a sárkányokkal is tartani a kapcsolatot. Kultúránkban és ősvallásunkban nemcsak a turul, a sólyom vagy a csodaszarvas töltött be kultikus szerepet, hanem a sárkányok is, mivel ezek a lények a létezés magasabb síkjain valóban léteznek. Nem véletlen, hogy a druidák körében éppen úgy ismertek voltak, mint a kínaiaknál, de gyakorlatilag a sárkánymitológia alapján a világ minden táján találkozunk ezekkel a lényekkel. Az idők folyamán a sárkányokról szóló történetek mesévé szelídültek és beköltöztek a gyerekkori fantázia birodalmaiba, de nem volt ez mindig így.

Valaha még a saját szemükkel is láthattak az emberek a sárkányokat. Egészen addig az időkig volt ez így, míg azokat a létsíkokat elválasztó átjárókat be nem zárták, amelyek a mi világunkat kötötték össze más világokkal. A varázslatok kora után már csak a Napvallás beavatottjainak sikerült megidézni a sárkányok erejét és szellemiségét.

 

 

A sárkányok égi áldást adhatnak. Az Ég Fiai és Leányai spirituális „diplomatákként” anno közbenjárhattak az emberek érdekében. De ez nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek első hallásra tűnik.

A beavatottnak ugyanis az volt az egyik vizsgafeladata, hogy képességei és rátermettsége által rátaláljon egy valódi sárkányra, akitől iránymutatást és tanítást kaphatott.

Az Ég Gyermeke megváltozott tudatállapotban – révülésben – kapcsolatba léphetett egy sárkánnyal és akár az egyén, akár a közösség számára áldásokat tudott közvetíteni. Amennyiben erre képes volt és a sárkány szóba állt vele, akkor isteni adományokban részesíthette őt. Ezekről maradt fenn, hogy a sárkányok ereje és csodái az égből szálltak alá. Melyek voltak ezek?

A sárkányok ereje alapvetően védelmező, gyógyító, jövőbelátó és a spirituális megértést fejlesztő hatásokra képes.

 

A Napvallás képviselői között ma is van olyan személy, aki 2018-tól egy sárkányhoz fűződő szert fog végezni, nevezetesen a Keleti Ezüst Sárkánnyal.

 

A Keleti Ezüst Sárkány szere a következő hatásokkal bír:

 

  • emeli az energiamező rezgésszintjét
  • többletenergiákat adományoz a mindennapi kihívásokhoz
  • fokozza a koncentrációs képességet
  • támogatja a megtisztulását és az ellenállóképességét
  • védettebbé tesz az ártó, ármánykodó és rontó hatásokkal szemben

 

Ez a szer a Napvallás egész évben végezhető egyéni szertartása.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..