Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Két nagy bolygó rejtőzhet a Plútón túl

Van olyan bizonyíték, amely arra enged következtetni, hogy kettő Földnél nagyobb bolygó létezhet a külső naprendszerben.

 

Vajon a legendás X-bolygó valóban létezik? Image Credit: NASA

Vajon a legendás X-bolygó valóban létezik? Image Credit: NASA

 

Annak felfedezése óta, hogy a Plútó nem az egyetlen égitest a Neptunusz keringési pályáján kívül, vadászat indult olyan távoli világok lokalizálására, amelyek a naprendszerünk külső hatóövezetében rejtőznek.

 

Most a madridi tudósok számoltak be olyan eredményekről egy új tanulmányukban, amelyek a „transz-Neptunuszi objektumokról” szólnak, s melyek arra engednek következtetni, hogy legalább két olyan új a Földnél nagyobb bolygó is létezhet a Plútón túl a messzi világűrben, amely csak a felfedezésére vár.

 

„A pontos szám nem biztos, mivel a rendelkezésre álló adatok foghíjasok, viszont a számításaink azt sugallják, hogy legkevesebb kettő bolygó – de valószínűleg több is – van még a naprendszer határain belül.” – adta hírül Carlos de la Fuente Marcos tudós és a tanulmány társszerzője.

 

A tanulmány hitelt ad az enigmatikus Planet-X lehetséges létezésének, ami egy olyan régóta szóbeszéd tárgyát képező világ, mely sokkal nagyobb, mint a miénk, s úgy tartják róla, hogy a külső naprendszerben található.

 

Amíg azonban az asztronómusok meggyőzően meg nem határozzák az efféle rendkívül távoli világok pontos helyét, addig a létezésük valószínűleg viták és eszmecserék témái lesznek.

 

Forrás: www.unexplained-mysteries.com

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..